Ze denken sap te drinken zou gezond omdat het zijn "alleen" Fruit bevat suiker? we hebben aan de tand te trekken u omdat vruchtensappen zijn niet beter dan cola en maken ons vet en ziek

Wie laat zich een cola, meestal wit, dat hij gewoon als puur kantelt een suiker bom. Maar sap heeft (niet alleen) in termen van de calorie-inhoud van een sluwe oude hond. Hoewel vruchtensappen nog steeds super gezond worden beschouwd, de waarheid is, helaas, heel anders. Deze vijf redenen waarom sap is ongezond, spreken voor zich: 

1. vruchtensappen zijn niet zo gezond als fruit

"Fruit is gezond, dus sap is ook." Klinkt logisch, niet waar, maar helaas. Een vruchtensap kan nooit een appel of een kiwi van een nutritioneel oogpunt vervangen. Want dat een sap uit de vrucht kan zijn, het vereist vooral één ding: hoge temperaturen. Wanneer het uitpersen van de vruchten moet een lid worden en is onder anderen gemalen, geperst en gepasteuriseerd - allemaal onder hoge druk en warmte.

>>> Deze lage-suiker fruit maakt gezond en slank

Alleen dom dat vitamines zijn nogal een mimosa die graag een keer gaan fluiten in de hitte. maar de meeste zitten in ieder geval onder de shell, en helaas, dat blijft in de afvallen. Zeg: Het eindproduct "sap" bevat veel minder vitaminen, mineralen en secundaire plantaardige en vezels dan de overeenkomstige fruit in zijn oorspronkelijke vorm.

2. sappen hebben evenveel calorieën als Coke

Je zou graag een paar kilo's te verliezen en het vervangen van uw geliefde frisdranken gezonde sappen? Goed idee, slechte uitvoering. Het is moeilijk te geloven, maar of je een glas cola of een glas appelsap drinken bent, maakt de calorie-en suikergehalte is bijna geen verschil. De sappen hebben meestal zelfs meer calorieën dan Coke & Co. calorieën besparen met sap? Fout!

>>> 6 dranken die je eerder niet gebruikt zouden moeten drinken

noch extra suiker bevatte ook in vruchtendranken en nectars. Zeg, je bloedsuikerspiegel gaat naar een glas jus d'orange een mooie eerste ronde achtbaan die vaak eindigt in een binge. Om gewicht te verliezen, dus kan beter wegblijven van ongezond sap, 

Drank, glazen 1 correspondeert met 200 ml calorieën
1 glas cola  84 kcal 
1 glas jus d'orange 86 kcal 
1 glas appelsap 99 kcal 
1 glazen zure kers nectar  122 kcal 
1 glas grapefruitsap  122 kcal 

3. Fructose is niet "gezond" suiker

Vruchtensap bevat glucose (dextrose) en fructose, fructose genoemd. Maar het woord "fruit" maakt dit type suiker is niet beter dan normale suiker. Sinds fructose - in tegenstelling tot glucose - insulineunafhankelijk is gemetaboliseerd, is het brein geen verzadiging signaal te ontvangen voor een toeslag fructose. Het resultaat is dat wordt gegeten snelle tijden meer van het en dronk behoeften dan het lichaam. Ook doet het relatief moeilijk om grote hoeveelheden fructose te verteren. Terwijl we nodig hebben glucose voor de productie van insuline, het lichaam fructose in principe is in feite helemaal niet afhankelijk en hebben hem in de darm eerst omzetten in glucose om het te gebruiken op alle. zet overtollige fructose migreert naar de lever - die eigenlijk alleen land afvalproducten. Dat moet pauze geven. Wanneer de lever wordt meer dan fructose kan verwerken, wordt de overmaat omgezet in vet. 

4. Vruchtensap tast het tandglazuur

Suiker wordt bekend slecht voor je tanden en fructose te zijn, helaas, is geen uitzondering. Wie drinkt sappen regelmatig, zo schaadt ook zijn tanden. Bijzonder slecht schade achtergelaten door de fruitzuren dat het tandglazuur aantasten en kan uiteindelijk leiden tot tanderosie. Dus de tanden over tijdgevoelige en fragiel, de snijkant dun en de kauwvlakken plat.

Sinaasappelsap is gezond? Verkeerd gedacht!
De fruitzuren in jus d'orange schadelijk voor uw tanden massaal

© Dean Drobot / Shutterstock.com

5. Juice is voorstander van de ontwikkeling van diabetes

Een studie van de Harvard School of Public Health al geconcludeerd dat een overmatige consumptie sap, het risico op diabetes enkele jaren geleden kunnen verhogen. Hier eetgewoonten van ongeveer 190.000 deelnemers werden geëvalueerd. De onderzoekers vonden ook dat het een verschil maakt vrij of hij zijn fruit te nemen in vloeibare of vaste vorm aan zichzelf. Want zij is ook gebleken dat het risico op het ontwikkelen van diabetes mellitus te ontwikkelen, zelfs afneemt wanneer ten minste twee porties van vers fruit, vooral bosbessen, druiven en appels, het eten van een week.

>>> Deze 20 vruchten hebben zeer weinig calorieën

Sap, concentraat of nectar: ​​Wat is gezonder?

Echt gezonde vruchtensappen zijn in principe ja niet allemaal, maar natuurlijk zijn er goede en minder goede vruchtensappen. Maar welke eisen moet daadwerkelijk worden voldaan voor een sap kan ook bellen sap? 

  • sap en sap moet 100% van de pulp of sap verkregen uit vruchten of groenten zijn. Sap wordt ingedrukt (direct) en gebotteld. Eenvoudige sap, echter, is meestal gemaakt met behulp van concentraat, dat is veel goedkoper. Voor deze knip je uit het sap door verhitting van het water, zodat het concentraat wordt geproduceerd. Later maak je van concentraat en toegevoegd water dan sap. 
  • Fruchtnektar bevat slechts 25 tot 50% fruit, waarbij de rest water. Vaak suiker (maximaal 20%) wordt toegevoegd aan de mate van zoetheid te verhogen. Want als een sap bevat weinig fruit, het smaakt minder zoet. 
  • sap drinken zijn duidelijk de slechtste keuze als het gaat om sappen. De vrucht inhoud nog steeds lager dan in vruchtennectars en slechts 6-30%. In aanvulling op de suiker en het water te landen afhankelijk van de fabrikant ook een heleboel additieven zoals kleurstoffen en kunstmatige smaakstoffen, vruchtensap drank. Blijf uit de buurt!

Fruit nectar is vaak te sterk nachgesüßt, zoals vruchtendranken, die meestal niet meer dan "suikerwater" zijn. Maar sap is niet altijd de beste keuze: Dit is precies zoals sap uit concentraat, sap wordt verwarmd te worden bewaard. Maar verloren smaken en vitaminen.

Is er een gezond alternatief voor vruchtensappen?

Een goed alternatief voor de gebruikelijke sappen zijn koud geperste sappen. In tegenstelling tot sap namelijk nog bevatten veel meer gezonde ingrediënten. De reden: Bij de productie niet heeft gewerkt met warmte, dat wil zeggen: de groenten en fruit werden niet verwarmd tot hoge temperaturen, want dit gaat Vitaminen & Co. fluiten. Koud geperste sappen worden niet gepasteuriseerd om het speciaal duurzaam hier, veel minder invasieve methoden worden gebruikt. Koud geperste sappen zijn online beschikbaar, maar ook in steeds meer supermarkten.

>>> ontgiften met koud geperste sappen - dus je echt detoxen

Nog beter: water, ongezoete thee (kruiden of fruit materie) of soms een verdunde vruchtensap spritzers zijn zeker de betere keuze in het dagelijks leven. Wie de conversie heel moeilijk, dat is erg traag en vermindert het sap gehalte in het glas stuk voor stuk, waarin verdunnen de drank meer en meer. Op het einde zul je nauwelijks naar beneden de pure sap omdat hij zo lief, wedden? 

Met deze 10 tips en te slagen u de perfecte smoothie
Homemade, groene smoothies zijn een betere keuze dan vruchtensap

© Lecic / Shutterstock.com

Smoothies zijn beter dan sap?

Ja en nee. Een zelfgemaakte groen (best) smoothie met een groot deel van de groenten is zeker een echte gezondheid boosters. Maar maak niet de fout van smoothies te maken als een kleine snack tussen de maaltijden om te zien welke net spoelt tijden. Smoothies zijn eigenlijk vrij in de categorie "maaltijd" om zich te vestigen, omdat ze zijn niet te onderschatten de calorie geleden. Daarom is een smoothie is ook een heerlijk ontbijt. Klaar Smoothies van de supermarkt werden helaas ook verhit voor het behoud, dus even veel vitaminen en mineralen zijn vernietigd door de hitte. 

>>> De 10 beste recepten voor gezonde groene smoothies

Conclusie: Eet beter, in plaats van het drinken van vruchtensappen

Maak je geen zorgen: je vers geperst sinaasappelsap op zondagochtend, we willen niet te maggoty zorgen dat u met dit artikel. Maar wie als het drinken van een glas sap elke dag, moet u overwegen of het niet beter zou zijn als gevolg van de hierboven genoemde redenen, om de consumptie van sap een beetje te beperken. Bite gemakkelijke plek om direct weer te eten in een appel of genieten van een zoete sinaasappel. 

meer overMelk - een natuurlijk product? niet echt
Dus ongezonde melk is echt

Sommigen beschouwen koemelk als een waardevolle eiwitten drankje, de andere voor een hormoon cocktail die echt ...

Fruit met een beetje suiker - een gezonde plezier
Deze lage-suiker fruit maakt gezond en slank

Fruit is vol vitaminen, maar bevat vaak veel fructose. Wij tonen u de top 20 armste suiker ...

De meervoudige mannelijk orgasme - een gids
Zo zijn meerdere orgasmes mogelijk voor mannen
Met deze oefeningen, verbrand je calorieën zo snel mogelijk
Snelle tijden 100 calorieën - met deze vijf oefeningen werken&# 039; s beste
De belangrijkste trend kapsels voor mannen
Deze 12 delen zijn nu Trend