Ja, het is onaangenaam. Maar scheten moet te allen. We laten zien wat uw darmen winden zeggen over uw gezondheid, welk voedsel verlammen de vervelende gas en vanaf wanneer in een relatie scheten is toegestaan

Het is een taboe onderwerp dat kan behalve (stinkende) Air produceren ook sociale nadelen: flatulentie, fart, het farting, of poëtische "uitgaande intestinale winden" - voor rectale deflatie is er volop omschrijvingen (in de wetenschap past de term 'flatus' als een internationaal erkend). Die lijdt aan ernstige opgeblazen gevoel, heeft vaak moeite met het partnerschap problemen en te voorkomen, zoveel mogelijk, sociale activiteiten. Maar zoals het is afgekeurd, het farting is normaal. We opheldering te geven over wanneer het een indicatie van ziekten kunnen zijn en om welke situaties en voedsel moet u extra aandacht te besteden aan de vorming van onnodig gas te voorkomen.

1. 14 keer normaal farting

10-20 keer scheet man op de dag zegt Prof. med. Thomas Frieling, chef-arts van het Helios kliniek in Krefeld en een lid van de Duitse Vereniging van Gastro-enterologie, spijsvertering en Metabole Ziekten (DGVS). Echter, dit hangt ook af van het voedsel dat we eten en onze spijsvertering. Het aantal is dus een indicatie. Het gemiddelde is ongeveer 14 keer scheet dag - ongeacht leeftijd en geslacht. De menselijke darm produceert gemiddeld ongeveer 700 ml gas per dag. Fart meer dan 25 keer per dag, kan er iets mis met je zijn. 

>>> Eerste hulp bij winderigheid

via GIPHY

2. De lucht Ze hebben meestal zelf inslikken: Waarom moet ik scheet?  

Eigenlijk reeds geproduceerd tijdens het verteringsproces een enkele maaltijd tot 1,5 liter darmgassen. Het grootste gedeelte kooldioxide en wordt geabsorbeerd door de cellen van de darmwand. het gas door het bloed naar de lever en de longen, waar het wordt uitgeademd. En de rest moet ook ergens heen te gaan. De gasvorming in het maagdarmkanaal komt voort uit vier belangrijke bronnen gezegd Frieling, auteur van het boek "Darm naar de hersenen! Het geheim van de dialoog tussen onze twee zenuwstelsels en de impact ervan op ons leven":

 1. door de lucht ingeslikt 
 2. bakteriellere door fermentatie van koolhydraten in het colon
 3. door een chemische reactie waarbij er een vorming van kooldioxide door maag- en pancreas afscheidingen
 4. wanneer het gas uit het bloed verspreidt in de darm

Net ingeslikt lucht (aerophagia) is een grote factor. Omdat we slikken ongeveer 1 keer per minuut. En elke keer nemen we 2 tot 3 ml lucht. Maar terwijl er situaties en factoren waarin u slikken meer lucht dan gebruikelijk, waaronder .:  

 • gehaast eten
 • Opgewonden praten tijdens de maaltijd, zoals tijdens een zakelijke maaltijd of Date
 • koolzuurhoudende dranken  
 • roken
 • zuigen Lolli 
 • kauwgom kauwen  

Dit zal meer zuurstof en stikstof, maar ook kooldioxide (gas) nemen. Het resultaat: U hoeft niet alleen boeren, maar ook gewoon scheet - want soms inslikken gassen reizen door het gehele spijsverteringskanaal, uit de mond en slokdarm naar de maag, dunne darm, colon, rectum, en uiteindelijk naar de anus.  

De andere manier van gasvorming optreedt tijdens de afbraak van voedsel door bacteriën die in onze darmflora te leven. Deze metabole processen produceren methaan, waterstof en koolstofdioxide. En anaal uitgescheiden.  

>>> Vertering in het achterhoofd: de darm in toom 

via GIPHY

3. Er zijn zes oorzaken van de toegenomen scheten  

Naast de hierboven genoemde situaties waarin u meer lucht te slikken dan gebruikelijk oorzaken zijn onder meer:  

 • Een verstoorde transport van gas via het bloed naar de longen.  
 • ziekten: Met inbegrip van diabetes, het prikkelbare darm syndroom, coeliakie of lactose-intolerantie. Zo is het met de slachtoffers van lactose-intolerantie tussen de 30 minuten tot 2 uur na de inname van zuivelproducten aan krampen, diarree en ernstige winderigheid. Reden: de spijsvertering enzym lactase is volledig ontbreekt of is te weinig aanwezig is. Maak je geen zorgen, was je niet alleen: ongeveer 65% van de mensen over de hele wereld zijn lactose-intolerant, volgens gegevens van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid.
 • darmflora: Wanneer er een ontsteking in de darm kan leiden tot een overmatige groei van "vals" Bacteriën komen. Een ademtest bij de dokter kan dit verduidelijken. 
 • Vliegreizen: In de luchtige hoogten gassen expanderen door de lage luchtdruk.   
 • drugsMetformine, acarbose of miglitol (voor diabetes voorgeschreven), en penicilline antibiotica of laxeermiddelen.
 • eten: Het is de oorzaak in de meeste gevallen. Suikervervangers en bepaalde koolhydraten kan het werk voor de bacteriën moeilijk en niet alleen de zogenaamde flatulentie te doen, dus het gevolg van de vorming van een verhoogde gas, maar produceren ook stinkende scheten. 

via GIPHY

4. De geur geeft u informatie over voeding: Waarom stinkende scheten sommigen meer dan anderen?  

Uw intestinale gas bestaat uit 5 verschillende gassen. Het grootste deel van dit gas is geurloos, slechts 1% is verantwoordelijk voor de stank. Soms zijn er te weinig enzymen in onze maag dat er voor haar te breken voedsel. Dit betreft voornamelijk koolhydraten, zoals suiker, zetmeel of ruwe vezels. Als gevolg hiervan, bacteriën in de dikke darm hebben om het werk te doen. Probleem: De bacteriën fermenteren het eten dan alleen, zodat het gas eliminatie stinkt. Zo kan de geur in het algemeen, soms afleiden dat je waarschijnlijk hebt gegeten enkele van de volgende voedingsmiddelen.

Deze voedingsmiddelen produceren vooral miefende intestinale winden:   

 • Bonen en linzen
 • Kool, broccoli en over bloemen en spruiten
 • Zwavelbevattende groenten zoals uien, prei, knoflook, wilde knoflook, bieslook en paprika
 • Volkoren voedsel, met inbegrip van graan ontbijtgranen en koekjes
 • Omdat het bevat fruit vruchtensuiker (fructose)
 • Zuivelproducten (zie lactose-intolerantie)
 • Kunstmatige zoetstoffen of suikervervangers. Waaronder mannitol (additief nummer E421), xylitol (E967) en sorbitol (E420 en E432-E436), die is gevonden in light frisdranken, tandheelkundige kauwgom, maar ook in de wijn. Wat niet betekent dat je nooit wijn meer mag drinken. Het komt, zoals zo vaak, tot het bedrag van. Veel getolereerd 1-2 glazen wijn zonder dat gelijk een opgezwollen buik.   

Let op: Kom nu niet het idee te krijgen en maken geen gebruik van groente of fruit, alleen maar omdat ze niet willen stinken. Onaangename geur behoort nu keer hun lichaam te doen. Plus: De zwavelhoudende groenten als vervuld vitale functies in ons lichaam. En voordat je het vraagt: Nee, tussen het geluid van uw scheet en zijn geur, is er geen wetenschappelijk bewezen verband. Als u in het algemeen problemen met de spijsvertering: vezels zorgen voor een gezonde darm. 

>>> vol & gezonde 40-vezelvoedsel  

via GIPHY

5. Wie onderdrukt Furze krijgt Stress

Dit is niet per se schadelijk, aldus de expert. Maar wie scheet, die van nature breidt door de opeenhoping van gassen in de darm onderdrukt. Dit buikkrampen optreden. Bovendien kan de druk op de longen te verhogen en de betrokken persoon onder spanning - dit alles is niet levensbedreigend, maar wel voldoende onaangenaam.  

>>> Lichaamsgeuren en hun betekenis: Deze 6 lichaamsgeur moet je niet negeren 

6. Het recht ondergoed helpt tegen stank

Er zijn geneesmiddelen, waaronder zogenaamde antischuimmiddelen (actieve ingrediënten: dimethicon of simethicon), zodat de gasbellen in de darm barsten, zodat het gas kan worden geabsorbeerd door het intestinale slijmvlies. Maar ontschuimers niet verminderen gasproductie zelf, waarschuwt prof Frieling. dus bereidingen van komijn, anijs, pepermunt, kamille, paardebloem, bitter candytuft (Iberis amara): patiënten moeten kruidenmengsels (fytotherapie) in de eerste plaats proberen. Daarnaast kan probiotica helpen. Ze bevatten natuurlijke en levende micro-organismen (bacteriestammen) dat een voordeel voor de gezondheid van de (omstreden) darmflora hebben. Vraag bij uw plaatselijke apotheek.  

Prikkelbare darm syndroom genoemd-FODMAP verminderde dieet kan ook worden gebruikt, zegt onze deskundige. Hier wordt het voedsel verminderd, hetgeen een groot aandeel hebben: fructose, lactose, fructanen, galactanen en polyolen. Echter: Wie onderhoudt dit dieet langer dan 6 weken, met het risico van ondervoeding. Daarom: Praat met uw arts over.  

Voor alle andere gevallen is er ondergoed met actief koolfilter. De geneutraliseerde uw benauwdheid, de fabrikant belooft. Als u vindt het moeilijk om te geloven: Denk maar aan zolen deposito's. De functie op dezelfde manier, fume-kappen die ertoe doen. 

7. Die winden in de relatie serieus

Vanaf het moment dat scheten is ok in een relatie? Van 2 tot 6 maanden nadat u begonnen dating, volgens een onderzoek van de Amerikaanse media en internetbedrijf. Ten minste ongeveer 30% van de mensen tussen de 20-30 jaar had gereageerd. Alleen dan is de relatie op een stevige voet zo lijkt te zijn dat een persoon voelt zich niet afgewezen door wat ze zelf rijk te produceren: Gas in de darmen. Een goede 25% zelfs gezegd dat ze zou wachten langer dan 6 maanden en maximaal 1 jaar. 23% had voor het wachten niets meer over. Ze begonnen direct na een paar weken voor de partners om scheet. En waarom niet? Wie scheet in de voorkant van zijn partner, toont de mens en bewijst dat hij de ander vertrouwt. Daarom is de scheten in de voorkant van de partners is een duidelijk teken dat hij / zij is serieus over het partnerschap.

via GIPHY

conclusie

gasvorming is meestal onschuldig. Sommige factoren, zoals bepaalde voedingsmiddelen of verhoogde lucht slikken kan gasproductie verhogen in het lichaam. Dus als je problemen hebt: Voer eerst een eetdagboek, adviseert expert Frieling. Dus kan bepalen welke voedingsmiddelen de trigger zou kunnen zijn. Een arts of gastro-enteroloog moet je alleen zien als uitgesproken winderigheid terugkomen. Of, als ze gaan langer mee en worden ook gezien als stressvol. Boven alles, als het opgeblazen gevoel van alarm symptomen zoals abnormale ontlasting, bloed in de ontlasting worden begeleid of gewichtsverlies. Anders: scheten is een natuurlijk proces dat hoort bij de mens als ademhalen.  

meer overDeze 6 lichaamsgeur moet je niet negeren
Deze 6 lichaamsgeur moet je niet negeren

Je denkt dat je muf ruiken gewoon een beetje? Tuurlijk, slechte adem of stinkende voeten kan onschadelijk zijn. Maar wat als niet? Deze ...

Puhhh, opgeblazen gevoel kan men (en anderen) het leven moeilijk maken
Eerste hulp bij winderigheid

Hoewel opgeblazen gevoel is een reëel probleem voor veel mensen, niemand wil om erover te praten. Wij zullen u vertellen wat er achter ...

De meervoudige mannelijk orgasme - een gids
Zo zijn meerdere orgasmes mogelijk voor mannen
Met deze oefeningen, verbrand je calorieën zo snel mogelijk
Snelle tijden 100 calorieën - met deze vijf oefeningen werken&# 039; s beste
De belangrijkste trend kapsels voor mannen
Deze 12 delen zijn nu Trend