Typisch een waterige loopneus, jeukende neusslijmvlies en zwelt, snel de neus verstopt

In veel gevallen is dit ook de smaaksensatie wordt aangetast. Neuspoliepen, sinus ontsteking of zelfs een oorontsteking kan worden toegevoegd voor langer bestaande hooikoorts. Binnen acht jaar, dat de patiënt een allergische rhinitis astma ontwikkelden ziekte in ongeveer 40 procent.

rond de "vloer verandering" om te voorkomen dat in de longen, moet u altijd de behandeling van de symptomen van hooikoorts - bijvoorbeeld,

specifieke behandeling

met cromoglicinsäurehaltigen neussprays (Bijvoorbeeld Cromohexal, Vividrin). Hoewel de bijwerkingen zijn van ondergeschikt belang, maar het moet dagelijks worden gebruikt om zes keer.

antihistaminica, de tweede klasse van geneesmiddelen tegen hooikoorts, brak vroeg van ernstige bijwerkingen zoals vermoeidheid, verminderd vermogen om te reageren of zelfs aritmie. Met moderne geneesmiddelen zoals Lisino of Telfast echter dit gevaar bestaat niet meer.

effectiever zijn dan cromolyn of antihistaminica cortison neussprays (Bijvoorbeeld Nasacort of Ratioallerg). "Vooral met een neiging tot neuspoliepen, zou een cortisone bevattende neusspray worden gebruikt"Legt professor Erwin Schöpf, voormalig directeur van het Universitair Medisch Centrum Freiburg. Kleine poliepen dus meestal krimpen, maar moet meer operatie.

gebruik schleimhautabschwellende neussprays Zodat de hooikoorts sprays hun bestemming (Olynth, OTRIVEN) kan bereiken. De toepassing van deze druppels moet worden beperkt tot een paar dagen, zo snel gewenning kan optreden, en het neusslijmvlies kan worden beschadigd op de lange termijn.

Onlangs heeft de Neuszalf Immerfit op de markt die blokkeert de toegang tot het neusslijmvlies het stuifmeel. De goedkope actieve ingrediënt in de zalf, maar de fabrikant verkoopt erg duur. Eenvoudige Vaseline omdat het heeft hetzelfde effect.

Als de symptomen zijn sterk, pollen contact onvermijdelijk is of niet werkende geneesmiddelen, een Hyposensibilisierung zinvol. "De pollen allergieën, zodat je behaalde succes van maximaal 80 procent", De Marburg dermatoloog zegt Dr. Barthold Hornung. Echter, dit is een langdurige behandeling. Bij immuuntherapie allergenen geïnjecteerd in sterke verdunning onder de huid en dus gebruikt het immuunsysteem allergenen. De hoeveelheid allergeen wordt vervolgens geleidelijk verhoogd gedurende een aantal weken totdat de maximale dosis is bereikt. Deze maximale dosis wordt vervolgens geïnjecteerd elke vier weken meer dan drie jaar.

Ook nieuw is een beetje meer radicale Kortlopende desensibilisatie. Door snelle verhoging van de dosis van de patiënt waardoor een zekere bescherming tegen allergieën na twee maanden. Het is echter vaak allergische reacties na de injecties. Bovendien, het lange termijn succes van de behandeling van allergie is gerelateerd aan de toegediende hoeveelheid pollen, die wezenlijk lager in het formulier van deze behandelingsmethode.