Kleine snee, groot effect? Bij het knippen wordt de beweegbare klep, die de glans omgeeft gedeeltelijk of volledig verwijderd. Dit kan door middel van een chirurgische ingreep onder lokale of algemene verdoving. Bij het verwijderen van de voorhuid is nuttig en wat het effect van de besnijdenis op je seksleven, klik hier.

In dit artikel:
  • Waarom zijn mannen besneden?
  • Wie moet laten besnijden?
  • Welke vormen van besnijdenis zijn er?
  • Voors en tegens van besnijdenis
  • Wat moet worden overwogen bij een besnijdenis?
  • Wie kan een besnijdenis uit te voeren?

Waarom zijn mannen besneden?

Wereldwijd, ongeveer 30 procent van de mannen besneden, in Duitsland is het rond de 10 procent. De redenen hiervoor zijn divers: sommige waren al besneden als jonge jongens, vooral om religieuze redenen. Het verwijderen van de voorhuid werd beoefend door de oude Egyptenaren en behoort tot de religieuze traditie van joden en moslims vandaag geloven. In veel Afrikaanse landen, de zogenaamde besnijdenis is een onderdeel van de culturele identiteit en dient als een rite de passage voor jonge mannen.

Raar maar waar: In de VS, de besnijdenis van pasgeboren jongens tot 70 jaar was het bijna vanzelfsprekend, aangezien de getrimde element zeer hygiënisch werd beschouwd en de besnijdenis werd gezien als een soort van pre-behandeling voor het taboe masturbatie. Vandaag de dag, de getallen zijn er echter geweigerd omdat er nu erg kritisch over de besnijdenis van kinderen: Sommigen voelen als volwassenen ongemakkelijk met hun besneden penis en het besluit zou de voorkeur hebben om te slaan voor of tegen de voorhuid zelf.

Bij volwassen mannen besluiten om het uitvoeren van de procedure, ze hebben beide religieuze, cosmetische of medische redenen. De voormalige is vooral het geval wanneer een man converteert naar een ander geloof, dat voorziet in de besnijdenis. Anderen vinden het bijgesneden element gewoon esthetisch - zo mogelijk, omdat het doet denken aan de penis of omdat de partner drukt een verlangen naar een besnijdenis. Medische redenen besnijdenis bijzonder wanneer voorhuid en eikel herhaaldelijk ontsteken (balanitis) of voorhuid (phimosis) is.

Wie moet laten besnijden?

De voorhuid is een product van evolutie. De opkomst dankt minder dwingende noodzaak, het is eerder een luxe optionele uitrusting. Dit is het duidelijkst in de besnijdenis - is irrelevant op het eerste gezicht. Wees niet zo zorgen als uw arts raadt u aan om de voorhuid te verwijderen: u kunt de paar centimeter huid goed sparen. Vooral als een phimosis aanwezig is, besnijdenis vaak onvermijdelijk, omdat niet meer optimaal kan worden herroepen door het vernauwen van de huidflap. Dit kan leiden tot complicaties tijdens de seks en ook bij het urineren. Bovendien, het zogenaamde smegma, een geaccumuleerde onder de voorhuid mengsel van huid, urine en sperma blijft vaak leidt tot ontsteking van de glans en tenslotte de vorming van littekenweefsel.

Andere medische redenen voor besnijdenis zijn terugkerende ontsteking van de urinewegen (urethritis, cystitis) of de zogenaamde Spaanse kraag. Dit verwijst naar een urologische noodsituatie waarbij het vernauwde voorhuid klemt de eikel van de penis. Dit is ook Paraphimosisgenoemd incident maakt onmiddellijke ingreep nodig omdat de voorhuid zoveel kan opzwellen zonder behandeling die de eikel sterft.

Welke vormen van besnijdenis zijn er?

Bij het snoeien van de gehele voorhuid moet worden verwijderd niet onvermijdelijk. Artsen onderscheiden de volgende vormen van besnijdenis:

insnijding
Door middel van een kleine incisie in de huid flap kan deze retraite weer. De voorhuid wordt vastgehouden.

deels besnijdenis
Het is slechts gescheiden een kleine huidflap. De eikel blijft, ten minste gedeeltelijk, onder de voorhuid. Echter, is een nieuwe phimosis gevormd bij elke vijfde tot tiende patiënt wanneer alleen de cicatricial vernauwing aan het einde van de voorhuid verwijderd.

radicaal besnijdenis
De voorhuid volledig verwijderd en de penis daardoor volledig bloot. Zichtbaar is een fijne naad hoogte van de groef tussen de penis en penile schacht. Deze methode is de veiligste en tegelijkertijd de meest hygiënische vorm van de besnijdenis. Belangrijk om te weten: Eens voerde een besnijdenis is nauwelijks omkeerbaar. "De uitgesneden huid moet dan worden vervangen door een zogenaamde vooruitgang flap. Weefsel wordt verplaatst uit de regio van het lichaam op dit gebied"Legt professor Andreas Gross, hoofd van Urologie bij de Asklepios kliniek in Hamburg-Barmbek.

Voors en tegens van besnijdenis

Door de besnijdenis, kan het risico op infecties van de urinewegen en seksueel overdraagbare aandoeningen te verminderen. Het risico van HIV-infectie tijdens seks afneemt 60 procent, volgens een analyse door de Wereldgezondheidsorganisatie. Mogelijke oorzaak: De voorhuid is bijzonder kwetsbaar, waardoor ze zeer kwetsbaar voor virussen maakt. Natuurlijk is de besnijdenis niet het condoom te vervangen. De onderzoekers van de WHO te zien het grote plaatje meer globale: 5,7 miljoen infecties en 3 miljoen sterfgevallen zou kunnen worden vermeden binnen 20 jaar als alle mannelijke adolescenten in zuidelijk Afrika zou worden besneden. Een ander voordeel van de besnijdenis: Voor uw seksuele partner verhoogt het risico op infectie met HPV (humaan papillomavirus) is aanzienlijk verminderd. Dit virus is verantwoordelijk voor onder andere slijmvliesinfecties en Feigwarzenbildung.

Als een besnijdenis op het seksleven beïnvloedt, is omstreden. Blijkbaar is het een mythe dat besneden mannen voelen zich meer verlangen dan onbesneden. Omdat Canadese wetenschappers hebben besneden en onbesneden mannen, elk in energie en normale toestand bestudeerd. Resultaat: Geen verlangen verschil aantoonbaar. Raak en impulsen zoals pijn alle vakken beoordeeld evenaren. "De resultaten geven aan dat vooroordelen over zintuiglijke verschillen tussen besneden en onbesneden mannen ongegrond kan zijn", aldus onderzoeksleider Kimberley Payne van de afdeling Psychologie in Montreal. Zij merkt echter op dat besnijdenis litteken kan een factor werkt indirect op de gevoeligheid van de penis, vergelijkbaar met de frequentie van geslachtsgemeenschap.

En hoe de seks zonder voorhuid voelt? Voor sommige mannen, wordt de getrimde element in eerste instantie gebruikt om, zoals het naakt en onbeschermd voelt, meldt Heren arts Professor zomer. Twee tot drie weken na de operatie, maar u kunt nu al zijn seksueel actief zijn, op voorwaarde dat de wond volledig genezen. Op seksuele sensatie naar een besnijdenis, maar heeft geen effect. Claims dat mannen besneden waren meer populair bij vrouwen of een beter uithoudingsvermogen kon nog niet worden wetenschappelijk tot nu toe bevestigd.

Net als elke chirurgische ingreep brengt ook de besnijdenis, het risico op complicaties: Er kunnen allergisch voor de verdoving plaatsvinden evenals zwelling, pijn en bloeden rond het litteken. Sommige mannen ook verslag van gevoel in de eikel. Mogelijke oorzaak: de zogenaamde zenuwuiteinden (verbindingen tussen zenuwen in de huid) gaan door de procedure verloren, die op zijn beurt het gevoel van plezier, een Koreaanse studie vermindert. Elke tweede man die voor zijn besnijdenis al seks gehad voelt zich later masturberen minder zin, rapporteren de onderzoekers. Tweederde van de mannen gemeld in het onderzoek naar masturbatie hen zwaarder dan voorheen val gelijk te. 20 procent van de mannen klaagden dat hun seksleven door middel van de besnijdenis had geleden. Zelfs niet één op de tien mannen gemeld dat masturbatie en seksleven na de procedure leuker dan voorheen zou zijn. 

Hiervoor is een besneden penis hygiënischer?

De zuivering van een besneden penis is gemakkelijker, zoals minder bacteriën automatisch ophopen. Hoewel talg, urine en afgestoten huidcellen samen klonteren tot een stinkende, witachtige massa genaamd smegma, die onder de reputatie gunste penis en baarmoederhalskanker onder de voorhuid. Om dit te voorkomen, maar het is niet het verwijderen van de voorhuid vereisen - grondige douches prima. "De opkomst van smegma heeft in de eerste plaats aan slechte hygiëne in de richting van"Verklaart Dr. Helmuth Schuster, Consultant Uroloog in Hamburg. "Who cares grondig genoeg voor Smegma nodig heeft en de risico's die kunnen worden gerelateerd aan niet bang te zijn."

Wat moet worden overwogen bij een besnijdenis?

Om een ​​besnijdenis ongedaan te maken, is een ingewikkelde operatie vereist -
© Shutterstock

Het duurt ongeveer twee weken totdat de wond genezen is. Eventuele zwelling kan worden behandeld met anti-inflammatoire middelen, analgetica en zitbaden. Dient plaats te vinden tijdens het genezingsproces fase roodheid of koorts, is het het beste om een ​​uroloog te raadplegen. Schroefdraden moeten niet worden opgevat als regel omdat het gebruikte materiaal zelf oplossen. Wees voorzichtig als je seks hebt na de operatie voor de eerste keer en het gebruik van glijmiddel.

By the way: De kosten van een medische gerechtvaardigd besnijdenis worden gedekt door de ziektekostenverzekering, een cosmetisch of religieus gemotiveerd besnijdenis zelf betalen. Uw Uroloog verwacht in dit geval na de medische vergoeding schema (vergoedingen voor artsen) uit. Afhankelijk van de vraag of de operatie onder plaatselijke of algehele verdoving plaatsvindt zijn meestal te wijten 200-850 euro. Als u last heeft van een lichte phimosis en alleen in de persoonlijke hygiëne, maar zal geen problemen tijdens de seks hebt, kun je ook proberen om phimosis te behandelen met cortisone of dexpanthenol bevattende zalven. Als na ongeveer een maand er geen verbetering is, is een operatie aangegeven.

Wie kan een besnijdenis uit te voeren?

Kijk voor een ervaren chirurg die minstens 15 tot 20 besnijdenissen per jaar uitvoert. niet alleen de voorhuid, maar ook delen van de penis schacht - Een onervaren dokter kon teveel huid te verwijderen. In dit geval wordt een complex huidtransplantatie nodig om de fout te corrigeren. Het beste is om een ​​uroloog te raadplegen of om de urologische afdeling in een ziekenhuis.

Besnijdenis? Ja, maar om de juiste redenen

Besnijdenis van kinderen is zeer controversieel - vooral wanneer het door traditionele besnijders wordt uitgevoerd zonder medische opleiding en zonder verdoving. Bij volwassen mannen is de voorhuid verwijderd in de eerste plaats om medische redenen - een kleine complicatie veilige procedure, die sterk vergemakkelijkt het leven van patiënten met phimosis. De mythe dat mannen besneden kan langer of intensere orgasmen beleven, maar kon nog niet wetenschappelijk worden bevestigd. Een vrijwillig besneden voor cosmetische of seksuele redenen moet derhalve zorgvuldig worden overwogen.