Ze hebben last van een trechter op de borst? Onze deskundige, Prof. Dr. Winfried Banzer, vertelt u wat te zoeken en te helpen die oefeningen.

Een trechterborst is een pathologische verandering van de borst, waarbij een uitsparing in de voorste borstwand bestaat. "Het borstbeen en het aangroeiende deze ribkraakbeen min of meer naar binnen versprongen," legt Prof. Dr. Winfried Banzer van het Institute of Sport Science aan de Universiteit van Frankfurt. Deze verandering van de thorax komt voor bij mannen drie keer vaker dan vrouwen.

Aangeboren pectus: Wat krachtoefeningen zijn?

Door fysiotherapie en krachttraining pectus kan niet volledig hersteld, maar een slechte houding en gevolgschade worden verbeterd. 

Vóór de aanvaarding van elke krachttraining moet er zeker van zijn dat er geen significante vermindering van de grote spiergroepen opgetreden. Belangrijke oefeningen ter versterking van de borstspieren zijn bewegingen, waarbij de armen naar voren worden opgetild en ingevoerd om het lichaam: bijvoorbeeld Butterflys op machines of vrije gewichten. Tegelijkertijd worden de achterste Schulterblattfixatoren de erector spinae vaak verzwakt de thoracale wervels gebied.

Daarom moet worden gekozen bewegingen te versterken en te voorkomen spier onbalans, waarbij de schouderbladen tegen de rug getrokken en de schoudergordel wordt opgetild.

oefening: Plat op zijn buik, spreidde zijn armen 90 graden en krijgen dan de grond zonder verhoging van het bovenlichaam. Nog efficiënter is de praktijk wanneer (maximaal 1-2 kilo) legt de nadruk manchetten aan de polsen. Ook goed: "reverse Butterflies"Waarbij de gewichten worden geduwd in tegenstelling tot de vlinder niet vooruit, maar achteruit.

meer overDit helpt echt pijn in de rug
Dit zijn de beste oefeningen voor pijn in de rug

Rugpijn zenuwen, maar kan worden wegtrainieren - dat beloof ik! We tonen de meest effectieve oefeningen als&# 039; s steek ...

De perfecte warming-up voor elke training
Warm-ups: De perfecte warming-up voor elke training

Iedere sporter moet zijn training met een warming-up te starten. Hoe beter lichaam en het hoofd aan de stress ...

Een set is voldoende: hoge intensiteit training bespaart tijd en brengt het risico van letsel tot nul
HIT: Hoe ga je te bouwen met een hoge intensiteit training nog sneller spieren
14 Oefeningen voor een betere houding
Deze 14 oefeningen om je houding te verbeteren
De 20 grootste actiefilm sterren onthullen hun workout geheimen
De 20 grootste actiefilm sterren onthullen hun workout geheimen