Of u gewicht te verliezen of spieren op te bouwen: een snelle stofwisseling is de sleutel tot succes. Om dit optimaal te stimuleren, moet u de volgende metabolische remmen in het dagelijks leven te vermijden

Een snelle stofwisseling is vooral in het verliezen van gewicht voordeel: Met een zogenoemde actieve stofwisseling zult u bovenmatige ponden af ​​veel gemakkelijker dat is. Maar niet in de stofwisseling van elke persoon wordt altijd draait op volle toeren. Daarom zijn sommige kunnen voeden zonder vet ("lekker eten recycler"), Terwijl "slecht voedsel recycler" verhogen zeer licht.

>>> Om uw vetverbranding te stimuleren tijdens de slaap bij

Ook bepalen leeftijd, geslacht en natuurlijk onze voeding, hoe effectief de metabole processen in ons lichaam. maar bepaalde voedingsmiddelen kan ook vertragen en langzaam naar ongemerkt uw stofwisseling.

Om dit te voorkomen, moet je een grote omweg rond deze acht metabolische Remmen maken:

1. Onregelmatige maaltijden puinhoop van uw stofwisseling

Mensen die onregelmatig of zelfs eten nalaat alle maaltijden, vertraagt ​​het metabolisme. Wie denkt dat hij zal nemen "diner annuleren" sneller, bereikt precies het tegenovergestelde: je lichaam is afhankelijk van een regelmatige aanvoer van voedingsstoffen naar belangrijke metabolische processen die te behouden. Ren hem dagelijks te weinig calorieën, schakelt hij gewoon in de slaapstand.

>>> Als u alle maaltijden voor de week voor slimme plannen

Ook als gevolg van overmatige pauzes tussen twee maaltijden (meer dan 16 uur), bepaalde metabolische functies beperken. Dit betekent dat u niet alleen moe en versleten voelen, maar aan het eind van de dag ook verbruikt minder energie. De reden: er werden geremd bepaalde metabolische activiteiten die anders veel energie zou branden.

2. U kunt het ontbijt overslaan

Havermout: De ware kracht food!
Met een evenwichtig ontbijt breng je stofwisseling

© Losangela / Shutterstock.com

Wie mist maaltijden, remt het metabolisme, zodat het werkt langzamer. Vooral in de ochtend, is het belangrijk dat u uw stofwisseling te stimuleren en het lichaam te voorzien (nieuw) energie. Omdat de winkels werden gedurende de nacht geleegd. Het eten van om u de laatste 2 uur na het krijgen van een koolhydraat en eiwitrijke maaltijd je stofwisseling optimaal op het juiste spoor te brengen.

>>> 6 redenen meer havermout eten

Ideaal zijn hoogwaardige eiwitten (bijvoorbeeld van eieren) en complexe koolhydraten in de vorm van volkorenbrood of havermout. Dat hoeft niet zo snel gaan in het bloed omdat het lichaam langer duurt om af te breken en om te zetten in energie. Daarnaast duren ze lang genoeg zodat je losse volharden tot aan de lunch.

3. Je eet te weinig eiwitten

Eiwitrijke voedingsmiddelen worden beschouwd als de stofwisseling booster bij uitstek. De reden: het lichaam nodig heeft om energie goed besteden de eiwitten af ​​te breken - veel meer dan koolhydraten en vetten. Je metabolisme zal werken als effectief gestimuleerd. Mensen die heel weinig eiwit eten per dag, kunnen deze "Energy spuit" gemist.

Afvallen het eiwit dieet - werkt zo's
Eieren, vis, vlees, maar ook peulvruchten en noten zijn goede eiwitten leverancier

© Oleksandra Naumenko / Shutterstock.com

maar eiwit kan nog meer: ​​De verwerking van eiwit voor je lichaam harde werk dat kost niet alleen energie, maar ook tijd. En dat heeft een aantal voordelen voor u en uw gewicht-verlies plan: Protein satiates lang, waardoor het voorkomen van het hunkeren naar voor. Daarnaast reguleert de bloedsuikerspiegel, zodat deze gaat liggen geen achtbanen als gevolg van fluctuerende insuline niveaus. Een ander pluspunt, omdat het hormoon insuline je vetverbranding lame kan zetten. En dat is een koopje als je wilt een paar kilo's te verliezen.

>>> Afvallen het eiwit dieet - hoe het werkt

4. Te veel alcohol remt je stofwisseling

Alcohol en gewicht te verliezen? Niet een goede combinatie. Aangezien het lichaam wordt bezorgd een glas wijn of bier met alcohol afbraak, zowel koolhydraten en vetmetabolisme komen ook tegelijkertijd een bijna stilstand. De suiker die in bier & Co maakt ook uw insuline niveaus snel stijgen (en even later vallen terug). In duidelijke taal: Je stofwisseling is radicaal afgeremd door de alcohol, je vetverbranding wordt gestopt.

>>> vet te verbranden: Om de snelheid van uw stofwisseling

Alcohol ook calorieën: 1 gram heeft ongeveer 7 calorieën - bijna twee keer zoveel als suiker. Daarom is een glas (0,2 l) Rood brengt deze ongeveer tot 170 kcal, een Pils (0,3 l) tot meer dan 130 kcal. Extra calorieën dat je echt kunt u geen gewicht te verliezen.

5. overweldigd Teveel suiker je stofwisseling

Sugar Addict? Wij hebben de beste anti-suiker Tips
Bent u een suiker junkie? We halen u op van de suiker verslaving!

© Dean Drobot / Shutterstock.com

Dit komt niet als een verrassing: suiker niet helpen gewicht te verliezen. Maar waarom niet? Suikerhoudende dranken, snoep en witte bloem producten vertragen van uw stofwisseling. Het lichaam wordt letterlijk overspoeld na het snel het eten van snoep met suiker en de bloedsuikerspiegel stijgt. dan is de alvleesklier scheidt het hormoon insuline. Insuline zorgt ervoor dat de suiker passeert uit het bloed in de cellen daar waar het nodig is.

>>> 7 tips om de suiker verslaving te bestrijden

Door de grote belasting van de alvleesklier, kan het gebeuren dat ze een beetje "overschrijdingen doel" en aan het eind te weinig suiker in het bloed blijft. Het resultaat: de bloedsuikerspiegel. Concentratie en prestaties kunnen geleidelijk Heißhungerattaken volgen. Een vicieuze cirkel die in het ergste geval de diagnose "Type 2 diabetes" eindigt.

6. Te weinig water vertraagt ​​de stofwisseling

Alleen degenen die goed te drinken, blijft efficiënt tijdens het sporten
Drink stimuleert de stofwisseling

© Dean Drobot / Shutterstock.com

Het lichaam is ongeveer 70 procent water. zonder deze "brandstof" zouden de meeste kan plaatsvinden (vitale) metabole processen in ons lichaam op alle. Zeg: Zonder regelmatige watervoorziening loopt bijna niets in ons lichaam. Wie drinkt te weinig water, zodat automatisch langzamer zijn metabolisme als gevolg van de lopende door gebrek aan water gedwongen op een laag pitje. Denk maar aan je spijsvertering: Water verhoogt bedreigen ze zonder water verstoppingen.

Zoveel water moet drinken per dag: 30-40 ml water per kilogram lichaamsgewicht. Voorbeeld: Je weegt 80 kilo? Vervolgens werd een gemiddelde van 2,8 liter water per dag (2,4-3,2 l) zijn ideaal voor jou. In de zomer, en als een veel aan sport wordt gedreven, je vocht eisen, maar bovendien toegenomen.

7. Je voedt te veel fast food

Daar heb je een vet probleem: Voor iedereen die snel en goed eet, nog sneller vet
Burgers zijn saulecker, maar ook een echte druk op je lichaam

© zeljkodan / Shutterstock.com

Wie doet regelmatig bij de snackbar of fast food stop is zeer succesvol in het verliezen van gewicht. Tuurlijk, hamburgers, frietjes en bevroren pizza hebben veel calorieën, maar dat is niet het enige probleem. Daarnaast kan je lichaam nauwelijks bruikbare voedingsstoffen van fastfood te tekenen. de "fast food" bevat alleen veel ongezonde verzadigde vetzuren. Fat remt onze stofwisseling en maakt de spijsvertering traag en traag. Nog erger is het zogenaamde transvetten, bijvoorbeeld voordoen bij het bakken. Ze verhogen de vetten in het bloed, kan uw cholesterolgehalte verhogen en zelfs verhogen van uw risico op kanker.

>>> Om een ​​junk food kater te genezen

Essentiële vitaminen, vezels & Co. kijken naar fast food, echter tevergeefs. Wat vindt u, additieven van alle soorten, zoals smaakstoffen, smaakversterkers, conserveringsmiddelen en nog veel meer. Dit zorgt voor het eten, hoewel lekker, smaakt goed en duurzaamheid - maar voor je stofwisseling, maken dit tot (onnodige) toevoegingen enige extra ballast is.

8. Ze rijden te weinig (kracht) Sport

Sport is en blijft de beste (en snelste) manier om je metabolisme te stimuleren. Daarom langdurig zitten en over het algemeen weinig beweging in het dagelijks leven zijn een echte metabole rem. Gevolg, het lichaam wordt afgesloten haar activiteiten modus en de metabole processen worden vertraagd. In dit voorbeeld, de spieren verbrandt minder calorieën en neem sneller. Degenen die zitten veel op het werk, moeten proberen om minstens opstaan ​​elk uur en vooruit.

Wat maakt een goede eiwit bar?
Combineer kracht en uithoudingsvermogen training om de stofwisseling optimaal te duwen

© ALL-best-fitness-is-HIER / Shutterstock.com

Na het werk, dan is het: uit de sportschool. Endurance oefening moet ideaal om goed te vet te verbranden en om overtollige kilo's te doden. Maar krachttraining, moet je niet verwaarlozen. Omdat spieren hebben om te consumeren zelfs in rust energie voordeel. Meer spieren dus het verhogen van uw basaal metabolisme.

>>> 10 metabolisme booster dat je vetverbranding brandstof

Take afterburn: Na elke kracht- en conditietraining verbruikt je lichaam extra energie voor maximaal 48 uur. Gedurende deze tijd, het vetverlies gebeurt niet tijdens de training zelf. Hoe intensiever en langer de trainingssessie, hoe groter de afterburn.

Conclusie: het stimuleren van de stofwisseling, in plaats van te remmen

Wat metabole remmer, kan je dankzij ons advies te ontdekken? Kortom, het is gemakkelijk om zijn metabolische processen optimaal te voeden. Vergeet niet de volgende zaken: Veel van de oefening, weinig suiker en alcohol, veel eiwit, geen fast food en altijd leuk het drinken van voldoende water - dat is het. alles wat nodig is om op te stijgen snel (maar nog steeds gezond). 

meer overvetverbranding stimuleren: Onze Top 10 tips
10 metabolisme booster dat je vetverbranding brandstof

maken&# 039; s niet onnodig moeilijk. Wanneer de stofwisseling revved is, het wordt makkelijker met afslanken. Met ...

het stimuleren van de stofwisseling
Om de snelheid van uw stofwisseling

Dus je meer vet verbranden, moet u uw stofwisseling goed te stimuleren. We verduidelijken alle vragen aan ...

De meervoudige mannelijk orgasme - een gids
Zo zijn meerdere orgasmes mogelijk voor mannen
Met deze oefeningen, verbrand je calorieën zo snel mogelijk
Snelle tijden 100 calorieën - met deze vijf oefeningen werken&# 039; s beste
De belangrijkste trend kapsels voor mannen
Deze 12 delen zijn nu Trend