Vitamin A forstærker immunsystemet til den kolde sæson mod forkølelse og influenza
© Shutterstock

Vitamin A er essentielt for en række vigtige processer og funktioner i kroppen, herunder dannelsen af ​​nye celler og vision. Skønheden virkningen af ​​vitamin magt er ikke noget at kimse af: A-vitamin er en radikal skraldemanden, og dermed virker til at forhindre rynker og tidlig ældning - hud forbliver smidig og glat. Immunsystemet også godt af en regelmæssig dosis af vitamin A og forbereder sig dermed for forkølelse og influenza udbrud.

Antages det, at vitamin A inhiberer fri-radikaler den skadelige virkning af frie radikaler på kroppens celler, som bl.a. Risisko af lunge, esophageal og mavekræft er reduceret.

Forekomsten af ​​vitamin A: Vitamin A findes kun i animalske produkter. indeholder A-vitamin, især i æg, mejeriprodukter, grønne og gule røde grøntsager, salat, fisk og fedtet ost (f.eks Camembert). Vitamin A findes kun i animalske produkter, dog planter indeholder en forløber for vitamin A (provitamin A), der omdannes til vitamin A i tarmvæggen. den anbefalede daglige tilførsel er omkring 1,1 mg.

mangel er  Svimmelhed, kvalme, bevægelsesforstyrrelser, forskellige hudlidelser, hårtab, søvnighed, natteblindhed og i værste fald endda blindhed. Risiko for overdosering:  For mængder på 10 til 60 mg pr dag sprukne læber, tør hud, hovedpine på lever forekomme - og Gehrnschäden på. Hos gravide kvinder kan forårsage misdannelser af fosteret.

den anbefalede daglige ration for eksempel i:
55 g leberwurst
300 g abrikoser
110 g honningmelon
350 g Huhn

  • 05.03.2012

  • Alt indhold
  • billeder
  • video
  • specials
  • artiklen

Frugter med en masse af C-vitamin
Frugter med en masse af C-vitamin
Korrekt opbevaret holde vitaminer længere
For at spare Vitaminer
Vitamin K aktiverer clotting mekanismer
Guide Den Vitamin til mænd
Hvor vigtigt er det vitamin beløb anbefales?
Ofte stillede spørgsmål om vitaminer
Kære frugt i stedet for piller: Selv med sund mad dække dit vitamin behov
Disse vitaminer du har brug for
For meget beta-caroten kan være farligt
Kræft gennem beta-caroten?