De snelle krijgskunst is afkomstig uit Korea, waardoor het bereik te vergroten

Wat is het in Taekwondo? Taekwondo is een zeer snelle combat sport die wordt gedomineerd door de voet technieken. In het midden schoppen in al zijn varianten - de buik of het hoofd, meerdere malen gedraaid of gescheurd. "De basis hiervoor is een eersteklas flexibiliteit"Zegt Manuel Kolb, coach van de Duitse Taekwondo Unie (www.dtu.de).

Waar komt Taekwondo? Het begin van de Koreaanse Nationale Sport zijn in het donker, als de uitvinder van de moderne Taekwondo geldt Generaal Choi Hong Hi. Hij ontwikkelde het na de Tweede Wereldoorlog en geïntroduceerd in het leger. Mid-1960 bereikt Taekwondo Duitsland, in 2000 werd het een Olympische.

De geschiktheid profiel laat zien welke gebieden speciaal zijn getraind in Taekwondo:

Fitness Profiel Taekwondo
Fitness Profiel Taekwondo

Wat is het TaekwondoEen dergelijke training? De gebruikelijke 90 minuten verdeeld in drie blokken: warm-up en stretching, techniek oefeningen duels. Een gemeenschappelijke oefening om verbetering van de mobiliteit: Een student gaat op zijn knieën, een andere zet zijn been gestrekt op zijn schouder. Daarna richtte hij zich op langzaam in de squat. In sommige samenlevingen, zijn er ook speciale lessen zelfverdediging.

Wat heb ik nodig Taekwondo? Ideaal is een zeer elastisch pak met V-hals ("Dobok", Vanaf 30 euro, een evenwichtsoefening moet dus geen probleem zijn). Bovendien beschermen de sparren (helm, vest).

Wat ik heb van Taekwondo? De krijgskunst Taekwondo is zeer geschikt voor zelfverdediging, waardoor behendige benen en een zeer aangrijpende hip - best voor een teamsport.

Waar kan ik meer informatie over Taekwondo? Aan de zijde van Taekwon-Do Federation Duitsland www.itf-d.de niet alleen informatie over de sport van Taekwondo, maar ook actuele nieuws en de data van de wedstrijden te vinden. De www.taekwondo.de pagina is onafhankelijk en heeft zijn eigen gemeenschap.

Standard stap in Taekwondo
Martial Arts: Taekwondo bestaat uit talrijke stap sequenties

© Jason Pickersgill

Basic stap van Taekwondo

HALVE CIRKEL KICK

Een til hak bijna volledig uitgetrokken bal rechterbeen omhoog.
B Liggend, de voet beschrijft een halve cirkel (het hoofd van de vijand).
C terug naar beneden hiel, bovenlichaam voor.