Vegetarisk kost = sund kost? Ikke nødvendigvis, hvis sorten mangler på meatless kost, også mangle vigtige næringsstoffer hurtigt. Men vegetarer behøver ikke at frygte nogen mangel på næringsstoffer - hvis du følger disse tips

I denne artikel:
  • opsuge vitamin D i solen
  • Mælk, ost og æg giver vitamin B12
  • forhindre jern-holdige fødevarer jernmangel
  • Med ost, græskarkerner & dække kravet zink Co.
  • Sushi og salt er gode kilder til jod
  • Konklusion: Vegetarer kan forhindre et næringsstof mangel god

kan ikke stoppes Tendensen til en vegetarisk kost. Ifølge statistikken portalen Statista (som af 10/2016) i øjeblikket bor i Tyskland omkring 5,3 mio vegetarer og markedet for vegetariske kød substitutionsprodukter boomer. I denne særlige udskiftning produkter er ikke absolut nødvendigt for en meatless kost, hvis du spiser nok variation. The Veggie køkken giver ideelle betingelser, fordi det er farverigt og sundt, hvis du satser på den rigtige vegetarisk mad. Som med enhver form for ernæring er også tilfældet, hvis vegetarisme: Med et varieret udvalg af mad, du er optimalt med alle de vigtige næringsstoffer, der leveres. Enhver, der spiser for én løber risikoen for at lide et næringsstof mangel. Det er derfor nødvendigt at optimalt forhindre ernæringsmæssige mangler. I hvilke vitaminer, sporstoffer & Co til at se ud bruges til at afskrække næringsstof mangel, vi fortæller dig her: 

1. Vitamin D blød i solen 

Solen er den mest pålidelige (og billigste) kilde til D-vitamin, bør du udnytte regelmæssig © vladee / Shutterstock.com 

Brug Vitaminer til at være vegetar er normalt meget bedre forsynet end den såkaldte "altædende" (Altædende). Dog nogle vitaminer er kun (eller hovedsagelig) i animalske fødevarer før, ligesom D-vitamin, som findes primært i fisk. D-vitamin er vigtigt for knogledannelse og immunsystemet. Men nogle fødevarer i vegetarisk kost indeholder D-vitamin, men bare rolig, fordi D-vitamin er ikke bare "nogen" Vitamin. D-vitamin er den eneste vitamin, som kroppen - kan gøre sig og i tilstrækkelig mængde - med hjælp fra solen eller UV-B stråler. Derfor anbefales det: Tag det udenfor og nyde solen, helst to til tre gange om ugen. Bedst egnet til denne middag (10 til 15 pm om vinteren), fordi her er intensiteten af ​​strålingen er størst. Og glem ikke solcreme! 

Om vinteren anbefales det med D-vitamintilskud (apotek, apotek) nachzuhelfen, som solen alene er ofte ikke tilstrækkelig til at dække efterspørgslen. Anbefalingen gælder også for alle ikke-vegetarer, fordi kæmpestor 80-90 procent af tyskerne lider en D-vitaminmangel - uanset deres spisevaner. Ingen anden forsyning vitamin Situationen er så kritisk. Træthed, depression, koncentrationsbesvær, eller et svækket immunforsvar kan være de første tegn på en defekt. 

2. Mælk, mejeriprodukter & Æg giver vitamin B12

Kød er en af ​​de største leverandører af vitamin B12 - der fodrer meatless, der er en ulempe her. Men der er gode nyheder for vegetarer, fordi selv mælk, mejeriprodukter (f.eks ost) og æg indeholder vitamin B12, så behovet for ovo-lacto-vegetarer (det er dem "kun" kød og fisk) afstå faktisk er ganske godt sikret. Vil disse produkter fjernes fra kosten, er det dog kritisk. Bør derfor veganere og vegetarer, der også undvære æg og mejeriprodukter, er afhængige af kosttilskud for at dække B12 har brug for din vitamin. Mere information: Så bøje sig ned foran en veganer vitamin B12-mangel. 

Problemet: En vitamin B12-mangel er ikke bare en mangel, men en alvorlig sygdom. Manglen kommer langsomt og ingen ville på basis af symptomer såsom forstyrrelse af bevægelseskoordination, depression til psykose, hukommelsestab, muskelsvaghed, søvnforstyrrelser, blandt andre tænker i første omgang til en vitaminmangel. Tøv ikke med at spørge din læge til, hvis du har mistanke om, at du måske har en vitamin B12-mangel. En blodprøve bringer afklaring hurtigt.

>>> EKSTRA INFO: Dr. Moritz Tellmann forklarede i videoen, hvilken rolle B12-vitamin spiller og hvad der sker, hvis du laver for lidt af det

Hvad sker der, hvis vitamin B12-mangel?
Hvad sker der, hvis vitamin B12-mangel?