Welke vormen van haarverlies bij mannen zijn er en wat doen om dit te voorkomen, lees hier. Plus: met robots, haartransplantatie, Laser & Toupetje tegen de dreigende kaalheid

Wanneer we kijken in de spiegel terugwijkende haarlijn en benaderingen toont een kaal hoofd, het is voorbij met goede humeur: Voor veel mannen, haaruitval is als iemands Potzenz te verliezen. Zelfs in de Bijbel Samson verloor zijn bovenmenselijke kracht wanneer ze afgesneden zijn haar. Het is dus niet vandaag jongens jaarlijks ongeveer 200 miljoen euro voor haarverzorgingsproducten migreren op de kassa's van de cosmetica-business.

De helft van de mannen boven de 20 jaar moeten verwachten om haar te hebben. Het verlies van een dag tot 100 haren is, maar normaal gesproken geen reden tot paniek. Alleen wanneer dit bedrag aanzienlijk over een langere periode wordt overschreden, wordt het genoemd in de geneeskunde van pathologische haaruitval. U hoeft dus niet - nog - hebben om haar te bestrijden, hebben we gekozen voor de beste methoden, drugs en remedies voor haarverlies bij mannen voor u, en u op de hoogte van de nieuwste wetenschappelijke inzichten voor laser therapie voor haaruitval, haartransplantatie en toupetje technologieën.

In dit artikel:
 • 1. Genetisch-gerelateerde haaruitval bij mannen (alopecia androgenetica)
 • 2. Circulaire haarverlies bij mannen
 • 3. Diffuse haaruitval bij mannen
 • Finasteride in erfelijke haaruitval
 • Minoxidil met erfelijke haaruitval
 • Topical immunotherapie in fragmentarisch haarverlies
 • Mesotherapie in diffuus en angrogenetischen haaruitval
 • Laser haaruitval
 • haartransplantatie
 • Toupee - zelfs voor sporters een optie
 • Aantrekkelijke ondanks haaruitval

 

De drie meest voorkomende vormen van haarverlies bij mannen

1. Genetisch-gerelateerde haaruitval bij mannen (alopecia androgenetica)

De artsen noemen het alopecia androgenetica, voor de betrokkenen, het is een terugwijkende haarlijn en de cirkelvormige tonsuur aan de achterkant, langzaam maar zeker met elkaar te ontwikkelen - kortom, haarverlies bij mannen. De mannelijke geest? De reden voor de continue haaruitval is het mannelijke geslachtshormoon testosteron of zijn afbraakproduct dihydrotestosteron (DHT), testosteron gemetaboliseerd in de huid om dihydrotestosteron hoofd. Het voorziet in een vermindering van de groeifase van het haar tot de follikels, de groeimotoren voor haar, uiteindelijk sterven. Het gevolg: Het haar dunner.

Met 95 procent kans DHT is de meest voorkomende oorzaak van haarverlies bij mannen en is meestal een reeds in de leeftijd 20 tot 30 jaar. Afhankelijk van persoonlijke genetische make-up van de hoofdhuid dunner wordt alleen aan de voorkant of aan de achterkant. Zelden een kale ontwikkeld, blijft vaak een krans van haar aan de achterkant zijn gemaakt.

Wilt u weten hoe je het bekijkt op oudere leeftijd? Dan helpt het om te kijken naar de portrettengalerij: Vaak is de eigen haar verlies is vergelijkbaar met de regeling met vader of grootvader. Drie factoren bepalen het verloop van de ziekte: erfelijkheid, leeftijd en de gevoeligheid van de follikel in vergelijking met de mannelijke hormonen. De statistiek geeft aan dat "moeten verwachten 60 procent van alle Europeanen met dunne haren of een kaal hoofd," zegt dermatoloog Hans Wolff van de Ludwig-Maximilians Universiteit in München.

By the way: De omvang van haaruitval is niet gerelateerd aan de natuurlijke niveau van het mannelijke hormoon testosteron: kale mannen zijn niet krachtiger dan full-haired. Echter, zijn ze meestal de neiging om toegenomen lichaamsbeharing.

2. Circulaire haarverlies bij mannen

Een uitgebreide en snelle haaruitval optreedt in de zogenaamde alopecia areata, de cirkelvormige haaruitval. De onderscheidende kenmerken zijn ongeveer coin-sized, ronde gaten in het haar. Het komt in een tot twee procent van haaruitval en zelfs kinderen. In het bijzonder verraderlijke: Het zet in volledige gezondheid, en soms niet alleen het hoofd wordt beïnvloed, maar ook het lichaam haren, baard, wimpers of schaamhaar. Als je pech hebt, staat er nogal haarloze tegelijk.

Het goede nieuws: In alopecia areata, de follikels niet sterven, alleen hun groei rust. Haar kan op elk moment en ook volledig opnieuw groeien zonder behandeling. Er wordt aangenomen dat een ontregeling van het immuunsysteem een ​​rol in alopecia areata speelt. Immuuncellen misleid en zijn gericht tegen bestanddelen van het haar. Het resultaat is dat de haarwortels worden verlamd.

genen spelen een rol: Circular haaruitval optreedt in de getroffen families overladen, vaak met eczeem, hooikoorts, vitiligo (vitiligo) of schildklier aandoening.

3. Diffuse haaruitval bij mannen

Ongeacht leeftijd en hormoonspiegels van diffuse haaruitval (effluvium diffusum) kunnen voorkomen. Typerend voor hem is een snelle start zonder specifieke lokalisatie. Terugwijkende haarlijn en ronde kale plekken bestaan ​​hier niet, het haar dunner over het hoofd.
De oorzaken die het haar rijden van groei in de rustfase en na een paar weken de kop niet wetenschappelijk opgehelderd 100%. Onder de mogelijke oorzaken omvatten koorts (meer dan 39 graden Celsius), verkoudheid of chronische ontsteking, die meestal de haaruitval voorafgaan enkele maanden. Naast de gezondheid en constante ondervoeding zoals een gebrek aan eiwitten of sporenelementen in staat op lange termijn belangrijke voedingsstoffen om een ​​onderaanbod van de haarwortels - vooral ijzer of zink - lood. Op dezelfde wijze kan de intolerantie van drugs het haar te dwingen om te ontsnappen aan de hoofdhuid. Daarnaast zijn psychologische oorzaken zijn triggers van diffuse haaruitval. Veel patiënten melden dat stress hebben geleid tot het verlies van de mop hoofd.

Kenmerkend wordt het opruimen een opwaartse enkele maanden na de triggergebeurtenis. Dus als je wilt weten wat zijn plotselinge haaruitval is al detective instincten moeten ontwikkelen.

Andere oorzaken van haarverlies bij mannen

 • Niet alleen androgenen, de mannelijke hormonen, kunnen kaalslag te bieden. Zelfs als anabole doping voor verbetering van de prestaties of spiergroei u kunt haar hebben.
 • Schimmelinfecties van de hoofdhuid verstoren de haargroei.
 • Zij lijden sterk van stress? Haal meer rust. Ook stress kan leiden tot (meestal tijdelijk) haaruitval
 • Eenzijdige, vitaminen en voedselarme voeding van invloed op de haarwortels. Vooral belangrijk voor haargroei: ijzer, zink, biotine, omega 3-vetzuren, vitamine A, C en E en B3, B6 en B12. In de praktijk betekent dit: Veel groenten, vaak niet vergeten vis en fruit. Poitive neveneffect: Uw voordelen voor de gezondheid van.

stop haaruitval

Niet alleen zijn er verschillende vormen van haarverlies bij mannen, zijn er ook vele oorzaken. Voordat je haast in de drogist of in de apotheek en investeren veel geld in veelbelovende haargroeimiddel, moet de exacte oorzaak worden vastgesteld voor je haar verlies. De beste plaatsen hiervoor zijn de Hair overleg met artsen. Zij onderzoeken een detective, onder anderen de hoofdhuid onder een microscoop, de haarwortels analyse (trichogram) onderzoeken weefselmonsters (biopsie hoofdhuid) en een hormonale status. om hun diensten te nemen is niet altijd gedekt door de ziektekostenverzekering. Toch is het nuttig om een ​​nauwkeurige diagnose met een specialist om een ​​perfect passende therapie te beginnen hebben. En zo vroeg mogelijk! Omdat zelfs de beste therapieën kan, bijvoorbeeld, meestal alleen stoppen met erfelijke haaruitval.

Typisch verloop van genetische haaruitval bij mannen
Ieder mens wil maken het haarverlies omgekeerd

© Nauma / Shutterstock

Wat helpt tegen haaruitval bij mannen

Niet elke remedie tegen haaruitval levert wat het belooft. De volgende stoffen en methoden voor het voorkomen van haaruitval, echter, zijn wetenschappelijk bewezen.

Finasteride in erfelijke haaruitval

Het wetenschappelijk bewezen effectief bij haarverlies drugfinasteride wordt beschouwd als de erfolgversprechensten voor mannen met erfelijke haaruitval. In hogere doseringen, wordt het ook gebruikt om prostaatvergroting. Het geneesmiddel beïnvloedt het mannelijk hormoon niveaus: van minder testosteron dihydrotestosteron (DHT), die de haarwortels aanvalt en ten slotte laat afsterven (zie boven) wordt veroorzaakt door het inslikken. Door het nemen van finasteride mannen kunnen vertragen erfelijke haaruitval en te voorkomen (voor vrouwen het geneesmiddel niet wordt goedgekeurd). Maar geduld en doorzettingsvermogen zijn voorwaarden voor succes. Omdat totdat het effect zichtbaar enkele maanden kan duren. En zodra finasteride wordt gestaakt, de haaruitval blijft. Finasteride is alleen op recept verkrijgbaar en mag alleen worden genomen in overleg met een arts. Mogelijke bijwerking kan (maar hoeft niet) een verlies van libido.

Minoxidil met erfelijke haaruitval

Minoxidil was in de jaren '70 als een geneesmiddel voor de behandeling van hoge bloeddruk op de markt. Vaak voorkomende bijwerkingen: verhoogde haargroei. De farmaceutische industrie profiteerde van en ontwikkelde een 5% minoxidil oplossing, de mannen twee keer per dag in te voeren op de dunner wordend haar - met wetenschappelijk bewezen succes in vele, maar niet alle gevallen. Vandaag-the-counter in de apotheek minoxidil producten (zoals Regaine mannen) behoren tot de best verkochte anti-haaruitval producten (een dagelijkse dosis kost ongeveer 1 euro). Mogelijke bijwerkingen zijn onder meer duizeligheid en hypotensie. Degenen die het begin van de behandeling, in de eerste plaats heeft behoefte aan sterke zenuwen: Voordat de haargroei wordt hervat, zal er een toegenomen haar verlies. Als troost: Deze s.g. Afstoten blijkt dat de therapie aanligt. Maar: Zodra minoxidil wordt gestaakt, de haaruitval blijft.

Topical immunotherapie in fragmentarisch haarverlies

Het district ronden haaruitval, is het afweersysteem gericht tegen de eigen haarzakjes. De haargroei stopt, de haarwortel blijft. Topische immunotherapie gericht contactsensibilisatie van de hoofdhuid met Diphenylcyprone (DPC) of carrézuur dibutyl ester (SQADBE). De chemicaliën worden toegepast op de hoofdhuid en om een ​​allergie te hebben, een s.g. Neem contact op met eczeem trigger. De ontstekingsreactie daardoor geproduceerde is "kick" het immuunsysteem zodat de haarwortel haar opnieuw kan produceren. Het maximum van 2% DPC oplossing wordt een keer per week in het kantoor van de arts op de hoofdhuid, bijwerkingen zijn lichte roodheid en schilfering op de behandelde gebieden.

"Deze behandeling methode is wetenschappelijk erkend en wordt nu beschouwd als de meest succesvolle vorm van therapie voor fragmentarisch haaruitval," zegt dermatoloog en haar expert Dr. Frank Matthias Schaart van Hamburg, "Het genezingspercentage van deze behandeling is ongeveer 40%." Neemt Een DPC behandeling meestal 1 tot 1,5 jaar, en wordt geleidelijk vastgelegd. De kosten van ongeveer 230 euro per kwartaal worden niet gedekt door alle zorgverzekeraars.

Cortisone haarverlies bij mannen

Cortison immuunreacties onderdrukt en wordt daarom gebruikt als een remedie voor alopecia areata. Haar artsen injecteren in de haarwortel of voorschrijft in pilvorm om haaruitval te stoppen. Echter, de terugval is zeer hoog, nadat deze is afgegeven.

Mesotherapie in diffuus en angrogenetischen haaruitval

"In deze vorm van therapie te injecteren met microfijne naald potente groeifactoren in de gekoelde hoofdhuid om haargroei te stimuleren" legt Schaart. de procedure wordt tweemaal uitgevoerd per week over een periode van maximaal 6 weken. Het belooft goede resultaten vooral voor mannen met diffuse en erfelijke haaruitval. Echter, meestal alleen de particuliere ziektekostenverzekering betaalt de behandeling kosten ongeveer 150 euro per sessie.

Laser haaruitval

De therapeutische mogelijkheden van lasers is toegenomen in de afgelopen jaren enorm. Haar artsen Schaart behandelde mannen met in zijn Hamburg praktijk diffuse en erfelijke haaruitval succes met de diodelaser. Hierbij wordt laserlicht uitgezonden door het infrarode golflengtegebied in de hoofdhuid. Dus de bloedstroom naar de haarwortels en dus hun voedingsstoffen en energievoorziening toeneemt. "Aan de ene kant, zodat de haaruitval tegengewerkt, aan de andere kant een sterke activering van de hergroei van haar bereikt", aldus Schaart. Een enkele laser sessie duurt ongeveer 30 minuten en kost ongeveer 55 euro. Over het algemeen kunt u verwachten 6-12 maanden behandeling met eerste twee sessies per week later om de 2 weken dateert.

bij Fragmentarisch haaruitval wendt zich tot de dokter Fractional laser op. Schaart: "Met zijn hulp is' maximaal gestimuleerd door microfijne letsel stimuli diep onder de hoofdhuid, de activiteit van kleine, complexe motor, haarwortels en dus stimuleert de hergroei van haar." Behandelingen moeten elke 4 weken worden uitgevoerd, zijn de kosten afhankelijk van de grootte van de tussen 50 en 350 EUR (hele hoofd).

cafeïne

Hoge doses van cafeïnehoudende hair tonic activa diepere lagen van de hoofdhuid door te bloeden, zodat u meer actieve follikels sterker haar te produceren, het een voller haar te creëren. Specifiek voor de nieuwste producten hier. 

Haaruitval, zijn meer en meer mensen kiezen voor een haartransplantatie
In een haartransplantatie haren worden ingebracht vanaf de rand van haar op de bovenkant van het hoofd

© sezer66 / Shutterstock

haartransplantatie

Aangezien mannen als Jürgen Klopp en Wayne Rooney officieel bekennen om hun haartransplantaties, het transplanteren van natuurlijk haar voor veel mannen met een resterende rand van haar (en weelderige rekening) voor serieuze optie is geworden.

Sinds haar minder gevoelig aan de achterkant naar hormonen, blijven ze meestal bewaard gebleven ondanks haaruitval. Ongeveer de helft van het haar van de kruin van haar kan worden genomen uit zonder verlies ligt voor de hand. De chirurg (recent kan ook een robot) getransplanteerd gezonde haarwortels van behaarde gebieden aan de achterkant naar voren. "De haartransplantatie is meestal een poliklinische procedure onder plaatselijke verdoving en duurt 3-6 uur," zei Dr. Frank Neidel, voorzitter van de Vereniging van Duitse Hair Surgeons. De kosten zijn 3.000 tot 10.000 euro (niet gedekt door de ziektekostenverzekering, in de regel).

Er zijn twee veel voorkomende Haartransplantatie MethodsDe verwijdering van de haarwortels van een smalle strook huid met haarwortel scheiden van de microscoop (strip Method) Naast de verwijdering van afzonderlijke haarwortels (met behulp van dunne holle naaldenFolliculaire Unit Extraction, FUE methode). Beide methoden hebben voor- en nadelen. "Wees voorzichtig met verkopers die slechts één methode adverteren", waarschuwt Neidel. "Een ervaren chirurg beheerst alle technieken, het beste is om uit te vinden voor u en in staat zijn om zijn beslissing te rechtvaardigen."

Sinds 2015, kan de FUE methode (enkele extractie) worden uitgevoerd onder toepassing van een robotsysteem. Het voordeel van dit systeem is de precieze automatische verwijdering van individuele haarfollikels van de kruin van haar. Zoals bij elke afzonderlijke verzameling techniek (FUE) moet de verwijdering gebied over een groot oppervlak een haarlengte van 1 mm kort te scheren. Neidel: "Voor deze techniek verschilt in de meeste vrouwen of managers en leidinggevenden die niet" willen ad hoc "worden kaal aan het werk te zijn, is meestal voldoende. Vooral jonge mannen 20-30 jaar die dragen "Ondersnijding" of "kaal", profiteren van deze technologie. "

Ondertussen, 20% van haartransplantatie worden uitgevoerd na de extractie FUE techniek wereldwijd, kan 80% van de patiënten worden behandeld door het verwijderen van strips.
belangrijk:
Een bezoek aan een specialist die door de Medische Raad (goedgekeurd) erkend en maakt het haar transplantaties mogelijk elke dag. "Vraag advies, vraag voor onderwijs en opleiding," adviseert Neidel. Krijgen op de onzekerheid een second opinion. Bent u nog niet helemaal overtuigd je draagt ​​beter toupetje - of kaal!

Toupee - zelfs voor sporters een optie

onthouden André Aggassi, want hij speelde met een lange, wilde haardos en hoofdband zijn Grand Slam-toernooien? Wat niemand wist op dat moment: het haar nep was, de tennis pro dragen pruiken. Hoe dat gevoeld tijdens aërobe games, beschrijft hij op indrukwekkende wijze in zijn biografie "Open", evenals zijn angst voor verlies van de haarstukje tijdens een wedstrijd. Hoe goed dat de pruiken zijn geëvolueerd in de afgelopen jaren, zodat het dragen van pruiken zelfs aangenaam voor sporters kan zijn. En heeft vele voordelen: geen risico voor de gezondheid, zoals een haartransplantatie nul bijwerkingen zoals mogelijk in tabletten of tincturen tegen haaruitval. Deze twee methoden produceren verbazingwekkend echte effecten:

 • kunstig gevlochten De oprichting van een onzichtbare pruik begint met een gipsverband van je hoofd. Op basis van deze afdruk afgewerkte specialisten fijnmazig, die als een tweede huid op de kop. Dit zorgt ervoor dat de vervanging van haar past als een handschoen. In het netwerk van duizenden haar worden geweven met een kleurpatroon precies is afgestemd op je haarkleur. In Duitsland wordt deze techniek bekend als onder de naam SkinLight unf Sensi graft.
 • watervast verlijmd Het bedrijf Contactskin produceert aangepaste haarstukjes, die worden toegepast onzichtbaar en duurzaam gecertificeerde dealer, of kappers op het haar hiaten. 4-6 weken houdt een haarstukje op het hoofd van de drager, waarna het wordt vrijgegeven door een deskundige, gebruikt en moet een nieuwe bevestigd. De toupet houdt zichzelf in het water, kun je zwemmen met het, fietsen, naar de sauna gaan, hebben seks, slapen. De prijs van haarstukje houdt op ongeveer 350 € plus servicekosten.
 • Wanneer Folium stap-voor-stap-methode speciaal voor mannen van haar dromen een kleine toupetje wordt eerst gelijmd, die elke maand neerslaat bij het vervangen van grotere, zodat de overgang naar weer meer haar volume is onopvallend en de indruk dat de haren groeien na.

De meeste mannen lijden psychologisch onder uw haaruitval
© Kalmykov / Shutterstock

Duitse mannen lijden psychologisch meest aan haaruitval

In vergelijking met zijn Europese buren, de Duitsers lijden mentaal veel sterker onder hun harige problemen, een onderzoek van het instituut Gallup onder 1500 Europese mannen. Dus, terwijl 62 procent van de Europeanen zegt dat haaruitval invloed op hun gevoel van eigenwaarde. maar in Duitsland is het zelfs 76 procent. En terwijl de haaruitval in heel Europa is het eens gemiddeld 21 procent van de getroffenen depressief, zijn er in Duitsland 43 procent.

Veel ervaren haaruitval als a Flirt rem bij uitstek: 46 procent geremd om vrouwen aan te pakken door hun heldere haren te voelen. Ook gelooft meer dan elke derde Duits naar minder aandacht flirten vanwege zijn haaruitval (38 procent) zijn. 68 procent zegt dat haaruitval ze onveilig te maken.

Aantrekkelijke ondanks haaruitval

is het onwaarschijnlijk dat het geluk dat het gekamde in pony à la Donald Trump ooit trend geworden. Deze trucs contrast, laat kijken veel aantrekkelijker ondanks soevereine en progressieve haaruitval:

 • Sleep een zijdelingse scheiding. Hoewel hij benadrukt het Terugwijkende haarlijn aan de ene kant, door een grote aan de andere kant creëert nog steeds een gevoel van volheid.
 • Draag baseball caps of hoeden, worden de geavanceerde haaruitval. Onder hen, maar de resterende haar mag niet langer dan 5 à 6 millimeter lang.
 • Combineer uw kale schedel met een afgeschoven op dezelfde lengte baard van drie dagen.

Voordat je springt in het avontuur haartransplantatie of besteden veel geld te laten de haren terug groeien, moet je minstens één keer hebben nagedacht over de vraag of u gans kaal waren echt een optische nadeel. Niet elk type van de mens is een kaal hoofd, geen vraag. Maar meer en meer mannen om hun dun haar staan. En meer en meer vrouwen vinden mannen sexy kaal. Niet in het minst omdat sterren als Jude Law, Bruce Willis of Pep Guardiola bewijzen dat je een terugwijkende haarlijn en kaalheid koel en aantrekkelijke manier kan zetten.