vraag: Op sommige plaatsen, mijn baard groeit onregelmatig. Ik kan de groei te stimuleren?
Michael L. KamenDe groei van de baard kan slecht worden versneld
Onregelmatige groei van de baard is geen noodzaak om scheerbeurt af te ronden. Veel van de huidige Beard Styles verbergen Bart hiaten onopvallend

© Shutterstock / g-studio voorraad

Ons antwoord:

Geef niet op hoop te snel: Veel jonge mannen lijdt aan een onregelmatige groei van de baard. Als u nog steeds onder de 20 jaar, de kansen zijn zelfs heel goed dat nog een verhoogde gezichtshaar vastgesteld. Voor de eerste haartjes die beginnen te ontkiemen in de puberteit, zijn erg dun. Sommige gat in Bart nog steeds afgesloten met de sterker van haren aan het einde van de puberteit begin van de 20e
Tip: Scheer de eerste dunne baardharen vaak. Nee, frequente scheren niet versnellen van de groei van gezichtshaar, en het haar te laten groeien niet dikker na. Omdat bij het scheren je niet komen met de haarwortel, die verantwoordelijk is voor de groei en de kwaliteit van de baard haar in contact. Maar het midden uit haren niet lopen naar fransig-puntige en zijn ruwer en sterker. Zo kunt u op zijn minst erschummeln een beetje meer baard dichtheid. Heel belangrijk: Speel niet met bakkebaarden rond, niet trekken. Dit zal de wortel irriteren, de slechtste zet het haar productie. Op deze manier kweek je zelf Bart hiaten.

Beard turbo testosteron
De schommelingen van de "Mannen hormoon" testosteron in het bloed kan nog veranderen de intensiteit van de baardgroei gedurende het hele leven. Omdat testosteron niveaus ook van invloed op de haargroei bij mannen van - ten goede of ten kwade. In de jeugd een keer verhoogt hij en vaak nog niet is bereikt met het einde van de puberteit zijn hoogtepunt. Terwijl een verhoging van testosteron negatief de wortels van het hoofdhaar getroffen en kan leiden tot haaruitval, veroorzaakt tevens toegenomen lichaamsbeharing en dus een sterkere groei baard, de kleinere spleten goed verborgen boven een zekere lengte.
om je testosteron te verhogen de baard sake kunstmatige manier, is geen goed idee. Omdat de eerste hormoon supplementen kan alleen van invloed op de baard haar kracht, en niet op het aantal en de verdeling van de haarzakjes. En ten tweede, moet u rekening houden met het feit dat een hormoon surge ook kunnen overwegen een verhoogde haaruitval op het hoofd door zelf.

Veelbelovende therapieën voor ronde Bart hiaten
"De meest voorkomende redenen waarom mannen zoeken met ongelijke baardgroei of zelfs echte gaten in de baard gebied onze speciale praktijk voor haar aandoeningen zijn de cirkelvormige haaruitval (alopecia areata barbae) of een aangeboren dwerggroei de baard", zegt dermatoloog en haar specialist Dr. Frank Matthias Schaart van Hamburg. Ongeveer 1 tot 2 keer per maand op zoek mannen met gaten in de baard gebied zijn bijzondere praktijk met een verzoek om de diagnose of therapeutische hulp. Deze therapieën specialist kan hoop aan de getroffenen, althans in een cirkelvormige geval Barth Aarau geven:

  • Hoge doses van zink behandelingen;
  • Topicale immuuntherapie door een topische applicatie van cortisoneinjecties of haarloze gebieden met cortison kristalsuspensies;
  • Behandeling met de fractionele laser. Schaart: "Het komt voor bij ongeveer 50% van de gevallen na 15 tot 18 weken in een complete nakomelingen van de gevallen haren."

Echter: "Tegen installatie-specifieke, dus erfde lacunes in de baard is geen genezing meestal, zoals in dit geval de haarwortels ontbreken of zelfs niet gemaakt," zei de expert, "In zeldzame gevallen kan infectie van de baard haarwortels door bacteriën of schimmels of bindweefselziekte de oorzaak van haarverlies bij de baard gebied."

Onregelmatig gegroeid baard games zijn geen reden tot wanhoop -Shutterstock / Stokkete

Baard haartransplantatie
Is er de mogelijkheid van een baard haartransplantatie vergelijkbaar met een kop haartransplantatie? "Correcties in de bovenlip en wangen mogelijk"Zegt Ursula Halsner, haar chirurg uit München. (Diameter ongeveer 0,9 mm) zijn Eenvoudig gezegd getransplanteerde gezicht met haarwortels van het hoofd gedurende de operatie kleinste huiddeeltjes. "Het is belangrijk dat het hoofdhaar sterk genoeg is geschikt als vervanging baard te zijn. Voor dun haar niet geschikt."
De operatie duurt ongeveer 60-90 minuten, afhankelijk van de grootte van het enten. "De genezing tijd is slechts ongeveer tien dagen, een vereniging is niet nodig." Na twaalf weken, de nieuwe gezichtshaar van de getransplanteerde wortels beginnen te groeien. Maak een afspraak met een haar chirurg of stuur hem dan bepalen of de operatie om een ​​foto wordt uitgevoerd.

Nutritional tips voor een vollere baard
Voordat u kiest voor een dergelijke drastische methoden, moet u eerst proberen om je gezichtshaar op natuurlijke wijze de optimale groeiomstandigheden te bieden: hoe de voedingsstoffen biotine en silica aantoonbaar gezonde haargroei. De voorbereidingen zijn er gunstig in drogisterijen. Specifieke baardgroei middelen zoals "Beard Active" (er is bijvoorbeeld op Amazon voor ongeveer 40 euro) meestal ook biotine, silica, L-Cytein en B-vitamines in combinatie met andere mineralen en vitaminen bevatten. Met een gezonde voeding dit onderwerp kunt u redde echter knap. Gezonde, eiwitrijke voedingsmiddelen, zoals groenten, fruit, havermout, eieren en kaas moeten worden vastgesteld plaatsen op uw menu. By the way: wrijf de huid met warme mosterd of knoflook om de haarwortels te stimuleren ongebruikte productiecapaciteit, helaas, werkt niet en behoort tot het rijk van mythen baard.

haargroeimiddel
Sommige mannen proberen hun gezichtshaar te helpen op de sprongen met haargroeimiddel voor het hoofd. Gerenommeerde studies tonen aan, bijvoorbeeld, de effectiviteit van het actieve bestanddeel minoxidil en finasteride bij erfelijke haaruitval (als voorbereiding zijn als Rogaine) - op het hoofd. Of Minoxidil of Rogaine is ook de baard gebied is omstreden: "Finasteride in tabletvorm helpt niet tegen onregelmatige haargroei van baard regel. Anders dan op het gebied van hoofdhaar, waar de analgebedingten haarverlies van de man, een aantal opzienbarende resultaten geboekt "zegt haar expert Schaart," Als er iets een proef van minoxidil (5%) te maken bevattende oplossing, tot 2 keer per dag naar de getroffen gebieden kan worden gemasseerd. Een effecten is dit is niet zeker. "

Beard is Trend, geen sprake. Als u hiaten in de baard en dit gebruik extreme belemmeren of belasten, moet u te weten komen over de verschillende baard stijlen. Bart kapsels die compatibel zijn met een onregelmatige groei van de baard zijn, zijn als Fu Manchu of weer erg trendy Snor. Meer inspiratie kunt u vinden in onze baard kapsels galerij.

  • 2016/06/01
  • Christine Naefeke
  • mensen&# 039; s Health

meer overHaarverlies bij mannen
Tot kaalheid te voorkomen

Welke vormen van haarverlies bij mannen zijn er en wat doen om dit te voorkomen, lees hier. Plus: met robots, ...

2800 haarzakjes werden getransplanteerd Oliver bij een haartransplantatie
Dit is hoe een haartransplantatie

In de strijd tegen de dreigende kaalheid hadden onze redacteur Oliver Bertram een ​​haartransplantatie met nieuwe ...

De baard Gids van de Zorg
De ultieme Beard Guide
Met een goed verzorgde baard van drie dagen het dragen van de baard, vinden vrouwen sexy
Dus de baard styling lijkt koel & geprepareerde
Cool baarden hebben behoefte aan goede styling
De beste styling producten voor uw baard