Vlees uw groenten, een leven als een vegetariër voor u is onvoorstelbaar? Mooi, want steak and Co. waardevolle eiwitten voor de spieropbouw. Echter, er zijn verschillende dingen te overwegen wanneer u uw steak koken. Ontdek nu over de perfecte steak!

In dit artikel:
 • Steak: gezond en eiwitrijke tegelijk
 • fry steaks perfect - Hier ziet u hoe
 • De juiste koken voor uw steak
 • De steak-vinger-test
 • De vier beste steak gereedschappen
 • kopen steaks clever
 • Kenmerken van vers vlees
 • Correcte afhandeling rauw vlees
 • De beste delen van het rund
 • Tip door de beroemde chef-kok Christian Henze
 • Dus steak correct geserveerd
 • De beste bijgerechten om steak
 • Conclusie: Steak zou moeten zijn!

Steak: gezond en eiwitrijke tegelijk

Steak is een van de beste en de hoogste kwaliteit eiwitten leveranciers, omdat het eiwitgehalte van meer dan 20 procent. Daarom steaks goede voedingsbodem en energieleveranciers, met name voor mannen die gewicht te verliezen en / of wilt u spieren op te bouwen. Hunkeren naar voedsel kunnen worden verholpen door een heerlijke steak en in combinatie met een knapperige salade geeft een eiwit- en vitamine-rijke maaltijd. Het is misschien niet altijd rundvlees zijn: Zelfs kalfsvlees, varkensvlees en kalkoen steak ook goed smaken en maak uw dieet gevarieerder.

>>> Video Tutorial: Hoe grill de perfecte ossenhaas

Als rood vlees is niet helemaal ongezond?

Vooral rood vlees in de afgelopen tijd onder vuur te komen, is het nog steeds onder verdenking, hart-en vaatziekten en diabetes te bevorderen. Helemaal zo eenvoudig, maar niet dingen zijn, zoals een recente studie door onderzoekers van de Harvard School of Public Health in Boston bleek: Gevaarlijk wordt vooral verwerkt vlees, zoals producten die zijn "behandeld", bijvoorbeeld door roken of zouten. Worst, ham en salami blijft dus verantwoordelijk voor diverse ziekten te zijn, terwijl de consumptie van steaks, volgens de wetenschappers waren er geen fundamentele gezondheidsproblemen. Dus uw volgende steak, staat niets in de weg! Een perfect gebakken biefstuk mag niet alleen de optimale koken voor u, maar zijn mooi en sappig en mals en bijzonder. Iedereen die wil genieten van een echt goede steak, dus ofwel gaat in de volgende steakhouse of de huid thuis een fatsoenlijk stuk vlees in de pan. Maar hoe bereid je je een perfect gebakken biefstuk eigenlijk? We zullen je stap voor stap wat zaken bak de biefstuk.

Steak perfect fry - Hier ziet u hoe

Steaks frituren perfect - stap voor stap - Top © Vector Studio / Shutterstock.com

Voordat je gaat, krijgt de steak ongeveer 30 minuten (nog beter: 1 uur) voordat verschroeiende uit de koelkast zodat het kamertemperatuur. Vervolgens Verwarm de oven - hoe lager de temperatuur, hoe meer mals vlees. Nadeel: Het moet in de oven langer blijven. Selecteer een temperatuur 65-140 ° - ideaal zou rond de 110 ° zijn. Naast een goede gietijzeren pan of ijzer, met inbegrip van hoge-kwaliteit oliën zijn van essentieel belang voor de voorbereiding van een heerlijke steaks. Canola, pinda, zonnebloem- en sesamolie en ghee worden hocherhitzbar waardoor ze bij uitstek geschikt om te frituren. Butter is minder geschikt, omdat het brandt wanneer heet. Het vlees moet je altijd eerst in de pan, als de olie heet genoeg is. En zodat u kunt zien of uw pan is rijp voor vlees: Breng een druppel water in de hete pan - het bruist is de juiste temperatuur wordt bereikt en uw steak kan worden gebakken.

Kook je biefstuk in de hete (!) Pan aan iedere kant voor ongeveer 60 tot 90 seconden van beide kanten scherp.

Door scherpe schroeien het oppervlak van het vlees en het vleessap niet opraakt. In de tijd dat de steak niet kan worden bewogen, zodat een heerlijke korst kan vormen. Maar houd in gedachten: hoe langer de biefstuk in de pan blijft is de droger - en dit moet worden voorkomen. Zout en peper zijn de weg na het gebraad gebruikt omdat vooral peper in de hete pan zou verbranden.

>>> Dit zijn de zeven vette armste vlees voor de barbecue en pan

We zijn er bijna: Nu moet IRH steak alleen wat rust, want dat is bij het bakken van een biefstuk perekten een van de belangrijkste punten. Het vocht kan aldus pass stuk vlees en stel de temperatuur. Er zijn nu twee opties: duw de steak alleen met de pan in de voorverwarmde oven OR Neem de biefstuk uit de pan, wikkel in aluminiumfolie en terugduwen in de oven waar de warmte langzaam en gelijkmatig het vlees te verdelen.

TIP: Zelfs de rechtse hoek is belangrijk. Snijd de biefstuk altijd dwars op de vezel bij vlees, zo niet de lengte. Waarom? Als je aan de overkant van de vezels te snijden, door middel van ze scheiden tegelijkertijd, en het vlees gaar is, omdat storende vlees vezels worden gesneden.

Rare, medium en goed gedaan: de juiste koken voor uw steak

vinden van de perfecte koken puntNog bijna rauw of goed? Hoe wil je je biefstuk als best? - Hlphoto / Shutterstock.com

Of de steak de juiste koken punt heeft bereikt, controleert u de beste met behulp van een vleesthermometer. Heeft het vlees 56-59 graden kerntemperatuur is bleu (gemiddeld) en het snijvlak onthult een roze-oppervlak. U houdt uw steak als bloed (zeldzaam)? neem vervolgens tot een inwendige temperatuur van 55 graden van de oven. Overgekookt (goed gedaan) is uw steak bij 60 tot 62 graden. 

Kerntemperaturen voor de perfecte steak:

 • Zelden: 48-52 ° C
 • Medium Rare (binnen roze): ongeveer 52-55 graden
 • Medium: 56-59
 • Well Done (helemaal gaar): 60-62 graden

De steak-vinger-test

Maar zelfs zonder vlees thermometer om de bereiding punt van uw steaks controleren - met de vinger-test: Plaats de duim en wijsvinger van één hand bij elkaar en druk met de wijsvinger van de andere hand op de handpalm. Uw steak voelt dat, het is bloederig. Doe hetzelfde met uw duim en middelvinger vinger of duim en ringvinger. Als u op met de wijsvinger van de andere hand op de hiel van je hand, je voelt voor de mate van koken voor medium zeldzame of medium goed. Gebruik dezelfde manier duim en pink aan het koken voor doorbakken vlees herkennen. Alleen wanneer uw steak perfect gekookt naar wens, zout en versgemalen zwarte peper in het vlees gekomen. "Als kruiden timing A en O"Zegt ster chef-kok en auteur Alfons Schuhbeck ( "Mijn keuken specerijen," ongeveer 25 euro). "Dit is zo als een goede grap: The Pointe concludeert altijd."

4 onmisbaar Steak Gereedschap

1. Pan: Bij het bakken steak het warm up, zodat je een pan die optimaal de warmte wordt voorbereid nodig. Roestvrij stalen pannen, zoals de klassieke Roestvrij stalen pan of steelux Premium Fissler is dit ideaal. Ze tolereren meer warmte dan normaal aluminium pannen en bewaar ze nog beter. Professionele tip: Gietijzeren pannen - het klassieke steak pannen! Deze pannen steeds dikwandig en zeer warmtestabiel. 

2. Vlees Thermometer: U hoeft dus niet meer bedragen dan de optimale koken punt van uw steaks, is het gebruik van een vleesthermometer aan te bevelen. Er zijn nu tal van digitale vleesthermometer in de markt, die al ingesteld koken temperaturen zorgen voor vlees van alle soorten die een perfect gebakken biefstuk landt op uw bord. 

3. Tang: Een van de meest bekende Geen Gos bak de steak: Gebruik nooit een vork of andere scherpe voorwerpen om de biefstuk te zetten in de pan of om het uit. Het probleem: de kostbare vleessappen in het vlees mag niet ontsnappen, want dat zorgt voornamelijk voor de sappigheid van de biefstuk. daarom altijd voor het draaien van een (BBQ) tang.

4. steak mes: Niets bederft het genot van een sappige steaks meer dan een slecht-snijmes. Investeren derhalve een hoogwaardig en handige vleesmes die soepel glijdt door het mals vlees zonder scheuren het vlees vezels.

kopen steaks clever

kopen van de juiste steakHoe sterker de marmering van de biefstuk, de sappiger en malser het vlees na het koken - Lisovskaya Natalia / Shutterstock.com

Wie koopt rauw vlees, moet bijzondere aandacht besteden aan de kleur van de goederen. Beef heeft helder rood en kan verkleuren bruinachtig onder alle omstandigheden. Pig, echter, is gelijkmatig roze tot donkerroze en heeft een hellen Glanz. Een andere belangrijke eigenschap is de marmering van het vlees: Het laat zien hoe sterk de biefstuk wordt doorkruist door vetophopingen en zorgt voor de smaak. Hoe sterker het is, hoe sappiger en malser het vlees na het koken is. Voor verantwoorde eten van vlees, de oorsprong van de biefstuk is van cruciaal belang. Bij de productie van biologisch vlees wordt op natuurlijke voeding en welzijn waarde. De dieren hebben het hele jaar door tuit en ontvangen voedsel uit de biologische landbouw - en dat proef je. Bij het kopen op het etiket: Het karakter van "natuurlijke land" te krijgen voor bijvoorbeeld alleen producten die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. 

Kenmerken van vers vlees

Niet alleen mannen als steaks, zelfs bacteriën vallen als haar over. Zorg ervoor dat u voor deze functies om de kwaliteit van het vlees:

 • muffe stuk
  "Vlees ruikt in principe neutraal mild tot licht zuur. Ruikt het streng, zoete of bijten, is dit een alarmsignaal"Waarschuwt proeven onderzoekers wisselaar. Onaangename geur suggereert reeds rottende processen worden uitgevoerd.
 • vettig case
  Het oppervlak mag niet slijmerig zijn. Een smeerfilm ontstaat doordat bacteriën koloniseren het vleesoppervlak en afbreken bevatte eiwitten in vlees. Deze bacteriële verteringsproces giftige stoffen kunnen ook ontstaan.
 • waterige Klops
  Vers vlees mag niet bob op en neer in een plas. Het is belangrijk dat rauw vlees behoudt zijn sap. Het snijvlak moet droog zijn - deze functie spreekt voor goede sappigheid. Wees op uw hoede van zachte en nässendem vlees! De natter het snijoppervlak, hoe gemakkelijker bacteriën die beneden en vermenigvuldigen regelen.
 • sponsachtige brokken
  Het vlees moet stevig zijn. Maak de druktest vinger alvorens te kopen: "Het moet niet te veel druk te geven en niet het gevoel sponzig"Legt expert wisselaar. De oppervlaktestructuur van het vlees geeft ook informatie over hoe het subtiel aan de voorbereiding is: grove vezels te geven taai vlees.
 • gekleurde species
  Op basis van de kleur kan een stuk vlees goed beoordeeld. Vers rundvlees heeft een donkerrode kleur. Lamb is helder rood op rood, soms met een lichte marmering vet. Varkensvlees is roze en spel schijnt fel. Echter, roodachtig tot bijna donkerbruin. Het vlees van jonge dieren is een beetje helderder voor alle soorten. Er zijn twee pre-verpakte stukken vlees dezelfde vervaldatum en is een van deze lichte, toegang tot de aankoop van de lichtere, frisser goederen. Grijsachtige vlees dat je moet voorkomen dat in ieder geval.
 • vochtige vlees
  Druppels op de binnenkant van de verpakking film kan een teken zijn van onvoldoende koeling te zijn - laat nogal in twijfel, blijf weg van deze goederen! Om de houdbaarheid te garanderen, moet het vlees zijn, optimaal gekoeld altijd +7 tussen +2 en +4 graden.

De juiste hantering rauw vlees

Hanteren van rauw vleesMooie, zacht bij het hanteren van rauw vlees tact nodig is - © de Repente / Shutterstock.com

Heb je een stuk waarmee u samenkomen om van te watertanden gevonden? Dan moet je er zorgvuldig mee omgaan en bewaar in de koelkast thuis altijd onder de zeven graden. De ideale temperatuur ligt tussen de 2-4 graden. Vleesproducten nooit open en houden in de groentelade - hier temperatuur en de luchtvochtigheid te hoog zijn. Hoe? Ruwe lapjes vlees of rundergehakt zal gemakkelijk bevriezen. Maar nu is het slechts een keer tijd om de schat die zeker de bak. Maar uit de koelkast direct in de pan? niet alleen! Vlees moet op kamertemperatuur wanneer het wordt verwerkt. Dus de smaken van de kruiden worden het best toegevoegd. Belangrijk: Vóór het koken, moet u uw biefstuk met lauw water afspoelen om eventuele ziektekiemen te verwijderen. Vervolgens grondig droog deppen met een papieren handdoek, zodat het niet water geven tijdens het roosteren en wordt taai. Hebt u aangezet een inferieure stuk vlees van de slager? Maak je geen zorgen, dit Tip van de gebeurtenis van München chef Thomas Sixt is uw steak toch boterkleurig zacht en heerlijk: Coat het vlees vóór het branden van beide kanten met Dijon mosterd, azijn in het maakt de steak mooi en zacht. Fry vervolgens zoals gebruikelijk.

De beste delen van het rund

Dus een koe heeft veel verschillende stukken, laten we u zien de beste Cuts - © Forest Foxy / Shutterstock.com 

Een rundvlees - veel verschillende bezuinigingen. Hoe kun je gewoon beslissen welke sectie is nu het beste wat er is? Bovendien, niet alleen de aard van de verschillende delen, maar ook de naam varieert. Want vaak zijn er verschillende namen voor hetzelfde stuk vlees. Onze deskundige Wolfgang Otto von "Otto Gourmet", Een online shop voor duurzaam geproduceerd vlees, presenteert de vijf meest populaire delen van het rund:

1) Rib Eye: De Rib Eye, ook wel bekend als Entrecote, prime rib of in Oostenrijk gebraden (-steak) bekend is afkomstig uit de voorkant achterkant en is ideaal voor kort te braden. "De Rib Eye met de typische rib eye steak kern een klassiek, met name onze mannelijke fans vlees willen eten," aldus Wolfgang Otto Otto gastronomische.

2) filet: De ossenhaas (of ossenhaas) wordt beschouwd als de meest delicate en meest begeerde stuk vlees. Omdat het bevindt zich onder de oogspieren en dus in een gebied dat bijna nooit wordt beweerd filet steaks zijn bijzonder fijnkorrelige en mager. Slechts twee procent van de koeien kan worden gebruikt als een filet. Expert Otto: "Ondanks de inmiddels vele delen van ossenhaas is nog steeds een bestseller. Vooral voor degenen die willen lean hebben."

3) Strip lendenen Bijzonder kenmerk van de Strip Loin, dat bestaat uit de achterste rug (Short Loin) wordt gesneden, de typische zichtbare vet rand. The Strip Loin vleesliefhebbers kennen als Rosbief, biefstuk, entrecote, nier of een stuk (New York) Strip Steak. Tips van de experts: "Verwijder de laag van vet in de voorkant van het frituren onder alle omstandigheden, want anders verloren zouden gaan sappigheid van de Strip lendenen."

4) Tomahawk: Tomahawk biefstuk van de front back een rib eye met extra lange botten. Tomahawk Cut bevat de volledige ribbenkast, waardoor de indrukwekkende grootte van de dieren duidelijk. "De Tomahawk is niet alleen visueel, maar ook proeven van een echt hoogtepunt", zegt Wolfgang Otto.

5) Flank Steak: De flank is een slanke en smaakvolle vlees uit de buik flappen. Het wordt beschouwd als een van de meest beroemde steaks vlees land de VS, waar het hoort zo goed als elke BBQ. "We vinden het geweldig hoe populair laag uitgesneden Flank terecht geniet nu in Duitsland", zegt vlees kenners Wolfgang Otto.

Porterhouse biefstuk, entrecote & Co: meer delen van het rund, met inbegrip van aangifte en de mogelijkheid om de bezuinigingen direct online bestellen is te vinden op www.otto-gourmet.de.

Tip door de beroemde chef-kok Christian Henze: entrecote

Henze adviseert: Waarom niet proberen steak in plaats van alleen filet - © Hlphoto / Shutterstock.com

Als de meest populaire ster chef-kok in de Duitstalige Christian Henze werd bekroond met de Starcookers Gourmet Award 2009 en zijn kookschool in Kempten ontving in 2015 als de beste in Duitsland het samen kookt Award. Us onthult hij waarom hij altijd liever steak een filet: 

"Een goede steak maakt me gelukkig - ik ben waarschijnlijk net als veel mannen. Persoonlijk ben ik nog steeds blij met entrecote, omdat: rundvlees uit de tussenliggende rib is bijzonder mals en legt een grote self-smaak met. Dit is vanwege de uitgesproken marmering. Het brengt zelfs een hoog vetgehalte met zichzelf en dus veel calorieën, maar dat hoeft niet slecht te zijn. Ik eet ook lichaamsbewuste en let op mijn gewicht - maar ik hou van biefstuk, en dit bijzondere stukje vlees Ik zou elke filet verkiezen. Waar te nemen? Mogelijk door een slager die u goed adviseren, voor de aankoop van vlees is altijd een kwestie van vertrouwen. Natuurlijk wil je en ik wil alleen het beste merchandise te krijgen. is van toepassing op de toonbank, hoe hoger de prijs, hoe hoger de kwaliteit. Bovendien, de dierenrassen, rijping en vetstructuur zijn cruciaal voor de kwaliteit van het vlees (zie shopping guide, rechts). Ideale metgezel voor steak zijn versgemalen peper en zeezout. absoluut een marinade heeft het niet nodig - geen betere manier om de unieke umami smaak te ervaren! Mijn favoriete recept voor steak, zal ik u hieronder vertellen. En een woord aan iedereen die altijd schuldig voelen wanneer vleesconsumptie: Ik heb ook niet elke dag vlees te eten. Dit men eet namelijk het achterhoofd - nd dan ook zeldzaam."

Dan moet je letten bij het kopen steak

 1. Het vet moet stevig en uitgesproken marmering zijn. Dit garandeert een goede kwaliteit en zorgt ervoor dat het vlees gaar is en komt met zijn eigen kenmerkende smaak.
 2. Voor vlees in het algemeen: hoe duurder hoe beter. Toegang tot beste biologische vlees. Dan kunt u er zeker van zijn dat het is gegaan om het dier eerder goed. 
 3. Geen vlees uit no-name beef! De oorsprong is van cruciaal belang voor de smaak. Een top ras Angus.
 4. Groot belang is de rijpingsperiode. Zelfs de beste vlees kan niet volledig zijn culinaire mogelijkheden te ontwikkelen, als het niet minstens 2 weken wordt gerijpt - of natte veroudering in het vacuüm verpakking of droge verouderd, het maakt niet uit.

Dus steak correct geserveerd

serveren steakDwars op de vezel vlees biefstuk dwars - Lukas Gojda / Shutterstock.com

Mmm, uw biefstuk is nu helder en goed bruin, het koken punt is perfect. Nu rijst de vraag: Hoe is dit juweeltje geserveerd? Degenen die willen zijn biefstuk snijden, bijvoorbeeld, voor een smakelijke salade met steak strips, volgende tip zou moeten luisteren: Aan de rechterkant snijden techniek die telt! altijd cross-snijd het vlees om het graan, zodat de waardevolle vleessap niet verloren gaat en het vlees is niet hard. Ook perfect, zeer dun gesneden carpaccio is er een truc: Wikkel de rauw rundvlees gewoon in plasticfolie en laat het bevriezen in de vriezer. rausnehmen haas en snijden zo dun mogelijk met een groot, scherp mes. De schijven tussen de filmset Tik zachtjes dun met de Plattiereisen. Je hoeft niet bij de hand? Nou, dan gewoon op de Kräuterbeil of een kleine pan op het vlees. Werkt ook met zalm.

De beste bijgerechten om steak

steak supplementen

Bijgerechten om steak kunt u eindeloos variëren naar believen - Lisovskaya Natalia / Shutterstock.com

Liefhebbers van low carb, geniet gebakken of gegrilde steak een frisse salade. Koolhydraten junkies kan deze kruidenboter stokbrood of rijst te proeven. Zelfs gebakken aardappelen passen goed met vlees - maar hoe krijg je terug de om het te laten proeven zoals noten? Want als de geschilde in uren van huiswerk aardappelen uit elkaar vallen op de pan langzaam tot pulp, heb je iets verkeerd gedaan. Gebeurt vanaf nu nooit meer, we hebben het perfecte recept voor u! Gebakken aardappelen kan worden gemaakt van zowel de rauwe of gekookte aardappelen: Voor één variant aardappelen kook beetgaar en laat het afkoelen, anders zullen ze te veel vet tijdens het frituren op te vangen. In schijfjes gesneden. Boter (geen olie) in de pan, plaats plakken naast elkaar bak op matig vuur zonder te draaien, lichtbruin, schakel. Klaar. Nu, de volgende lading in de pan. Of was rauwe aardappelen, droog ze en snij ze klein. Verhit de geklaarde boter in een pan en bak de aardappelen op laag vuur en onder voortdurend roeren.

Conclusie: Steak zou moeten zijn!

Een biefstuk is een heerlijke bron van eiwit dat migreert in de pan of op de grill zonder franje. Gedetailleerde recepten voor de voorbereiding niet nodig: zout, peper - klaar! de steak bakken of grill is eenvoudig en succesvol dankzij de kleine tweaks garandeert altijd perfect. Die ook is gebaseerd op regionale en ecologische producten in de keuze van vlees, kan bijten met een zuiver geweten.