At en bevidst spark i testiklerne gør ondt, alle kender manden. Men sammenlignet med andre testikelsmerter der er uskadeligt. Som du korrekt fortolke almindelige symptomer, og når du har den samme læge

Så længe de er sunde, spille testiklerne - fra de mere eller mindre blid strøg under sex fra hinanden - kun en mindre rolle. Det vigtigste er produktionen går godt. Først når de får rigtige klager, de crowd ind i rampelyset. Men så kan det nogle gange være for sent. Vi forklarer, hvordan du får de mest almindelige testikelkræft klager i tide.

Betændelse i epididymis

Årsag er normalt udvist bakteriel urinvejsinfektion. "Typisk kun én testikel ramt," siger professor Joachim Noldus, overlæge ved urologisk Universitetshospital Eppendorf i Hamborg.

symptomer: Det brænder, når du urinere. Den ramte side er varm, hævede, røde og følsomme for berøring. Ofte allerede gør ondt de rolige skråninger af pungen; du går til liggende stilling, klagerne falde.

behandling: Du bør gå til lægen for at være antibiotika og kan ordinere smertestillende medicin. også køle de berørte testikler og opbevar det op (en sammenrullet sok eller bandage drunterlegen). Hvis du ikke kan sidde eller -Placer, så skal du bære en solid Slip - reducerer også den ubehagelige Zuggefühl af sædstrengen.

Forebyggelse: Mænd er faktisk sjældent påvirket af urinvejsinfektioner end kvinder, men hvis, derefter normalt voldsomt. Doctoring kun ikke alene den rundt, men gå hellere til lægen, hvis det brænder, mens tisser.

Betændelse i testiklerne

Forekommer meget mindre hyppigt end epididymale klager og er næsten altid forårsaget af virus. Betændelse i testiklerne er i de fleste tilfælde resultatet af en fåresyge infektion.

symptomer: Som med epididymis betændelse, men begge sider her er som regel påvirket. Rødmen er ikke så stærk.

behandling: Fordi infertilitet er truende, kan lægen også ordinere interferon udover smertestillende medicin for at bekæmpe infektionen. De selv bør også køle testiklerne og højlandet.

Forebyggelse: Børn kan blive vaccineret mod fåresyge. Voksne mænd, der hverken er vaccineret har gennemgået sygdommen bør holde sig væk fra inficerede børn.

Åreknuder varikocele

Forekomme på ti procent af mænd, der især unge ofte påvirket. Åreknuder er forlængelser af venerne forårsaget af beskadigede ventiler. Hvilket er faktisk strømmen af ​​blod i den forkerte retning forhindre (udtrykket "åreknuder" få det forkert). Den varikocele er i 90 procent af tilfældene tilbage fordi blodet flyder mindre godt der. Mængderne faldt vener kan gøre ufrugtbar, fordi de sandsynligvis vil føre til opvarmning af vævet.

symptomer: Nogle mænd føler en kedelig, smertende smerte, andre slet ingenting. Venerne kan palpate som knobby hævelse af henstand; liggende de ikke mærkes.

behandling: Kun hvis du har klager eller stadig ønsker at få børn, skal der gøres noget. Åreknuder blokeres derefter ved enten scleroserende eller ved limning. De procedurer udføres under lokalbedøvelse og varer omkring 30 minutter hver.

Forebyggelse: Ikke muligt. Det kan skabe nye åreknuder også opstå igen og igen.

testikel kontusion

En bold, et spark eller knæ til Bettgespielin lejlighedsvis ender i det forkerte sted. Således kan et blåt mærke dannes i testiklerne.

symptomer: Selvom du måske tror det ved første: Du skal ikke dø. Den smerte, der klemmer dig luften skal være så langt aftaget efter et par minutter, at du kun skal huske: Der var noget.

behandling: Hvis det er muligt, cool. Den blå mærker bør stilne af sig selv, hvilket kan tage flere uger (så længe, ​​men det gør ikke ondt). Heparin salve hjælper ikke i den sag, fordi det ikke kan trænge langt nok ind i vævet.

Forebyggelse: I sport med fysisk anstrengelse skal du bruge en skridtbeskytter (almindeligvis kendt som: æggebæger) bære. Hvem har virkelig fået en tid på posen, der hævder ikke, at dette kun er for tøsedrenge - det kan i sidste ende blive værre ...

Hodenruptur

... hvis, tårer i et hit under bæltestedet, tunica albuginea, en testikel omgivende hud.

symptomer: Smerten er værre end en almindelig slag eller spark til De Tolv. Han har heller ikke aftager efter et stykke tid, hvad du skal fortolke som et klart tegn på din krop. Fra lægen!

behandling: køligt i mellemtiden. Lægen kan bestemme godt med ultralyd og sensing hvorvidt tunica albuginea er revet. Hvis det er tilfældet, vil det blive syet sammen igen. "Selv om det ikke er synligt udefra, kan vævet være så stærk, strimlet, at eller testiklerne skal fjernes," siger urologi professor Noldus.

forebyggelse: Behov virkelig endnu en bøn om ægget kop?

Testikel torsion twist

også kaldet akut pungen. I dette tilfælde er en af ​​testiklerne roteret omkring aksen for dens sædstrengen og derved indsnævrer blodforsyningen fra. Det sker (op til 25 år) på især hos børn og yngre mænd. Release er for det meste en forkert bevægelse. I nogle tilfælde, en testikel, men snoet, selv uden ydre påvirkning, blot ved at pådrage musklerne i sædstrengen.

symptomer: Iskæmisk smerte (til tysk: udløst af døende væv) er en af ​​de stærkeste nogensinde. Han sidder i testiklen vride pludseligt og kan også ved en ændring af position (Elevering testiklerne, stramme benene) fritager ikke. Smerten kan stråle til baren og maven.

behandling: Du vil være umiddelbart til hospitalet bringe, selv om natten. Jo hurtigere rotationen elimineres, jo større er chancen for, at det angrebne væv udvundet. "Selv efter seks timer efter skade på testikel er så alvorlig, at den skal fjernes," siger professor Noldus. På hospitalet, er en speciel ultralydsundersøgelse gjort (den såkaldte Doppler sonografi), hvor blodgennemstrømningen kan måles. Nogle gange er også en akut epididymal inflammation forårsaget lignende alvorlige smerter. Den drejende bagsiden af ​​en testikel i den rigtige position kræver kun små indsnit; Operationen tager omkring en halv time. Her er testiklerne fast, så det ikke kan vride igen.

Forebyggelse: Undertiden testikel roterer spontant af sig selv til den korrekte position, smerten kan være pludselige efter. Selv hvis du allerede har vundet Doc fra søvn, har du ikke dette være ubehagelige. Beskriv ham din klager og gøre noget på denne måde at forhindre en ny drejning. Hvis lægen udelukker epididymalt betændelse, vil han helt sikkert anbefale at fastsætte revving testikler præventivt. Endelig kunne man netop være placeret et vilkårligt sted i naturen, når en anden twist opstår.

testikelkræft

De fleste af alle maligne væv ændringer i unge mænd. Statistisk set, testikelkræft forekommer i syv af 100.000 mænd.

symptomer: Smerter så forbereder en testikel tumor næsten aldrig. Normalt er det afføles ved vask; derefter tumoren er sædvanligvis lidt større end en sukker terning. Nogle gange gør han de berørte også ufrugtbar og opdages som du går ind i behandling på grund af mangel på talent. Nogle tumormarkører i blodet kan forekomme i øgede antal, men ikke har brug for dette.

behandling: Lægen undersøger en knude ved hjælp af ultralyd. bekræftede mistanken om cancer, kan den sygdomsramte testikel fjernet gennem et snit i lysken herunder sædstrengen. Den frugtbarhed bevares, fordi kun meget sjældent begge testikler er berørt. Selv om tumoren endnu ikke har udviklet metastaser er undertiden yderligere bestrålet eller foreskrives en kort kemoterapi, så der er ingen tilbagefald. "Hvis tumor har spredt ingen metastaser, er chancerne for helbredelse er på 95 procent," siger den urolog Noldus. "Dette er en bedre sats end nogen anden malignitet." Selv i tilfælde af, at kræften allerede har spredt sig yderligere, er chancerne for helbredelse er bedre end i mange andre kræftformer med 80 til 90 procent.

Forebyggelse: Gode ​​chancer dig kun, hvis en tumor opdages tidligt. Det er derfor, du bør tage dine kronjuveler grundigt scanne hver tredje måned, i bedste fald, hvis du er helt afslappet i brusebadet. Rul pungen stykke forsigtigt mellem tommel- og pegefinger frem og tilbage stykke. Hvis du laver derefter opdage en hærdning, bør du ikke forsøge at bagatellisere dette. Den bump vil gå alligevel igen kun ude af sind, når du har bekræftet en kompetent specialist, at det er helt klart ikke en kræft. Og hvis det gør, tid er liv.