Kød dine grøntsager, et liv som vegetar for dig er utænkeligt? Godt, fordi bøf og Co. give værdifuld protein til muskelopbygning. Men der er flere ting at overveje, når du tilberede din bøf. Find ud af nu om den perfekte bøf!

I denne artikel:
 • Bøf: sund og proteinrig på samme tid
 • steger bøffer perfekt - Her er hvordan
 • Den rigtige madlavning punkt for din bøf
 • bøf-finger-test Den
 • De fire bedste bøf værktøjer
 • købe bøffer kloge
 • Karakteristik af fersk kød
 • Korrekt håndtering råt kød
 • De bedste udskæringer af oksekød
 • Tip ved stjernekok Christian Henze
 • Så serveres bøf korrekt
 • Den bedste side retter til bøf
 • Konklusion: bøf skal være!

Bøf: sund og proteinrig på samme tid

Bøf er en af ​​de bedste og højeste kvalitet protein leverandører, fordi proteinindholdet er over 20 procent. Derfor bøffer gode næringsstoffer og energileverandører, især for mænd, der tabe og / eller ønsker at opbygge muskler. Mad cravings kan afbødes ved en lækker bøf og i kombination med en sprød salat giver et protein- og vitaminrig måltid. Det kan ikke altid være oksekød: Selv kalvekød, svinekød og kalkun bøf også smage godt og gøre din kost mere varieret.

>>> Video Tutorial: Hvordan man grille den perfekte oksemørbrad

Hvis rødt kød er ikke helt usundt?

Især rødt kød i den seneste tid kommet under beskydning igen, er det stadig under mistanke, hjertesygdomme og diabetes til at favorisere. Ganske så enkle, men ikke tingene er, som en nylig undersøgelse fra forskere ved Harvard School of Public Health viste i Boston: Dangerous er specielt forarbejdet kød, såsom produkter, der er blevet "behandlet" for eksempel ved at ryge eller salte. Pølser, vil skinke og salami derfor fortsat være ansvarlig for forskellige sygdomme, mens forbruget af bøffer, ifølge forskerne var der ingen grundlæggende sundhedsmæssige betænkeligheder. Så din næste bøf, intet står i vejen! Et perfekt kogte bøf skal ikke kun have det optimale madlavning punkt for dig, men være rart og saftigt og bud og især. Enhver, der ønsker at nyde en rigtig god bøf, så enten går ind i næste bøfhus eller hud derhjemme en anstændig stykke kød i gryden. Men præcis hvordan forbereder du dig en perfekt kogte bøf til rent faktisk? Vi vil vise dig trin for trin, hvad spørgsmål steger bøf.

Steak perfekt yngel - Her er hvordan

Steaks stegning perfekt - trin for trin - Top © Vector Studio / Shutterstock.com

Før du går, får bøf omkring 30 minutter (endnu bedre: 1 time) før sviende fra køleskabet, så det har stuetemperatur. Derefter opvarmes ovnen - jo lavere temperatur, jo mere mørt kød være. Ulempe: Det skal forblive i ovnen længere. Vælg en temperatur fra 65 til 140 ° - ideelle ville være omkring 110 °. Udover en god støbejern pan eller jern, herunder høj kvalitet olier er afgørende for fremstillingen af ​​en lækker bøffer. Raps, er jordnødder, solsikke og sesam olie og ghee hocherhitzbar hvilket gør dem velegnet til stegning. Smør er mindre egnet, fordi det brænder når varmt. Kødet bør du altid først i panden, når olien er varm nok. Og så du kan se, om din pande er moden til kød: Placer en dråbe vand i den varme gryde - det syder er den korrekte temperatur er nået, og din bøf kan være stegt.

Kog din bøf i den varme (!) Pan på hver side til omkring 60 til 90 sekunder fra begge sider kraftigt.

Ved skarp sviende overfladen af ​​kød og kødsaften ikke løber ud. I den tid bøf ikke kan bevæges, således at en lækker skorpe kan danne. Men husk: Jo længere bøf på panden er tilbage er den tørrere - og det skal forhindres. Salt og peber er vejen EFTER stegen bruges, fordi især peber ville brænde i den varme pande.

>>> Det er de syv fede fattigste kød til grill og pande

Næsten der: Nu har behov IRH bøf kun lidt hvile, fordi det er, når stegning en bøf perekten et af de vigtigste punkter. Saft kød kan således passere gennem kødstykket og justere dets temperatur. Der er nu to muligheder: skubbe bøf lige med panden i den forvarmede ovn OR Tag bøf ud af gryden, det tildækket med aluminiumsfolie og derefter skubbe den ind i ovnen hvor varmen langsomt og jævnt kan fordele kødet.

TIP: Selv den højre-vinkel er vigtig. Skær din bøf altid på tværs af fiber ved kød, så ikke på langs. Hvorfor? Hvis man skærer tværs fibrene gennem adskille dem samtidigt, og kødet er mørt, da forstyrrende kødfibre skæres.

Sjælden, medium og godt gået: den rigtige madlavning punkt for din bøf

finde den perfekte madlavning punktStadig næsten rå eller godt? Hvordan kan du lide din bøf ligesom bedst? - HLPhoto / Shutterstock.com

Hvorvidt bøf har nået den korrekte madlavning punkt, tjek det bedste ved at bruge et stegetermometer. Har kød 56-59 grader kernetemperatur er det medium sjældne (medium) og opskåret afslører en lyserød-tværsnitsareal. Du kan lide din bøf som blod (sjælden)? Derefter tage det til en kernetemperatur på 55 grader fra ovnen. Over kogte (godt klaret) er din bøf på 60 til 62 grader. 

Core temperaturer for den perfekte bøf:

 • Sjælden: 48-52 ° C
 • Medium sjældne (inde lyserød): omkring 52 til 55 grader
 • Medium: 56-59
 • Godt gået (helt kogt igennem): 60-62 grader

bøf-finger-test Den

Men selv uden kød termometer til at kontrollere tilberedningen punkt i dine bøffer - med fingeren test: Placer tommel- og pegefinger på den ene hånd sammen og tryk med pegefingeren på den anden side på håndfladen. Din bøf føles det, det er blodigt. Gør det samme med tommel- og langfinger eller tommelfinger og ringfinger. Hvis du trykker med pegefingeren på den anden side på hælen af ​​din hånd, du føler for graden af ​​madlavning til mellemstore sjældne eller mellemlang godt. Brug den samme måde tommelfingeren og lillefingeren til at genkende den madlavning punkt for gennemstegt kød. Først når din bøf er kogt perfekt til din smag, salt og friskkværnet sort peber kommer i kødet. "Når krydderier timing er det A og O"Siger stjerne kok og forfatter Alfons Schuhbeck ( "Mine køkken krydderier," omkring 25 euro). "Det er så som en god joke: The Pointe konkluderer altid."

4 uundværlige Steak Værktøj

1. Pan: Ved stegning bøf det er varmt op, så du har brug for en gryde, der er optimalt forberedt varmen. Rustfrit pander stål, ligesom den klassiske Rustfrit pan stål eller Steelux Premium Fissler er det ideelle. De tåler mere varme end normale aluminium pander og gemme dem endnu bedre. Professionel tip: Støbejern pander - de klassiske bøf pander! Disse pander er stadig tykvægget og meget varmestabilt. 

2. Kød Termometer: Så du ikke overskrider den optimale tilberedning punkt i dine bøffer, anbefales brug af et stegetermometer. Der er nu mange, digitalt stegetermometer på markedet, som allerede forudindstillet madlavning temperaturer sikrer for kød af alle slags, at en perfekt kogte bøf lander på din tallerken. 

3. Tongs: En af de mest berømte Ingen Gos steger bøf: Brug aldrig en gaffel eller andre skarpe redskaber til at vende bøf i panden eller få det ud. Problemet: de dyrebare kødsaften inde i kødet skal ikke undslippe, fordi det giver primært til saftighed af bøf. derfor altid bruge til at dreje en (BBQ) pincet.

4. steak kniv: Intet ødelægger nydelsen af ​​en saftige steaks mere end en dårligt skære kniv. Derfor investerer i en høj kvalitet og praktisk steak kniv, der glider glat gennem mørt kød uden at rive kødfibrene.

købe bøffer kloge

købe den rigtige bøfJo stærkere marmorering af bøf, den juicier og mere mørt kød efter kogning - Lisovskaya Natalia / Shutterstock.com

Hvem køber råt kød, skal være særlig opmærksom på farven på varerne. Oksekød har lyse rødt og kan blive misfarvet brunlig under nogen omstændigheder. Gris, dog er ensartet lyserød til mørk pink og har en hellen Glanz. En anden vigtig kvalitet er marmorering af kød: Det viser, hvor stærk bøf krydses af fede indskud og giver mulighed for smag. Jo stærkere den er, jo saftigere og mere mørt kød efter madlavning er. For ansvarlig spise kød, er afgørende oprindelsen af ​​bøf. I produktionen af ​​økologisk kød anbringes på naturlig fodring og velfærd værdi. Dyrene har hele året rundt tud og modtage mad fra økologisk landbrug - og du kan smage det. Når du køber på etiketten: Karakteren af ​​"naturlige jord" får for eksempel kun produkter, der opfylder de højeste kvalitetskrav. 

Karakteristik af fersk kød

Ikke kun mænd som bøffer, endda bakterier falder ligesom hende om det. Vær sikker på at kontrollere for disse funktioner til kvaliteten af ​​kødet:

 • muggen stykke
  "Kød lugter dybest set neutral mild til let syrlig. Er det lugter streng, sød eller bidende, dette er et alarmsignal"Advarer smage forskere veksler. Ubehagelig lugt tyder på, at der allerede rådnende processer er i gang.
 • fedtet tilfælde
  Overfladen bør ikke være slimet. En smørende film er skabt af det faktum, at bakterier koloniserer kødoverfladen og nedbrydes indeholdt protein i kød. Denne bakterielle nedbrydning proces giftige stoffer kan endda opstå.
 • vandig Klops
  Fersk kød bør ikke bob op og ned i en vandpyt. Det er vigtigt, at råt kød bevarer sin saft. Snittet Overfladen skal være tør - denne funktion taler for god saftighed. Vær på vagt over for blød og nässendem kød! Den vådere skærefladen, jo lettere er det bakterier, der slår sig ned og formere sig.
 • svampet bidder
  Kødet skal være fast. Gør fingertryk test, før de køber: "Det bør ikke give for meget pres og ikke føler svampet"Forklarer ekspert veksler. Overfladestruktur af kødet giver også oplysninger om, hvordan det fint fremstillingen er: Grove fibre indikerer hårde kød.
 • farvede arter
  Baseret på dens farve, kan et kødstykke vurderes godt. Fersk oksekød har en mørk rød farve. Lam er lys rød til rød, undertiden med en let fedtmarmorering. Svinekød er lyserød og spil skinner lyse. Men det er rødlig til næsten mørkebrun. Kødet fra yngre dyr er lidt lysere for alle arter. Der er to færdigpakkede kødstykker samme udløbsdato, og er en af ​​disse lyse, adgang til køb af de lysere, friskere varer. Greyish kød bør du undgå under alle omstændigheder.
 • fugtig kød
  Dråber på indersiden af ​​emballagen film kan være et tegn på utilstrækkelig køling - lad hellere i tvivl, holde sig væk fra sådanne varer! For at sikre holdbarheden, bør kød være, optimalt afkølet altid 7 mellem +2 og +4 grader.

Korrekt håndtering råt kød

Håndtering af råt kødSmukke blid ved håndtering af råt kød tact er nødvendig - © de Repente / Shutterstock.com

Har du fundet et stykke, der lader dig konvergere mund-vanding? Så bør du behandle det med omhu og opbevares i køleskab i hjemmet altid under syv grader. Den ideelle temperatur er mellem to til fire grader. Kødprodukter aldrig åbne og holde i skarpere - her temperatur og luftfugtighed er for høje. Hvordan? Rå bøffer eller hakket oksekød vil fryse nemt. Men nu er det kun en gang tid til at stege den perle godt. Men fra køleskabet direkte i gryden? ikke kun! Kød bør have stuetemperatur, når det forarbejdes. Så varianter af krydderier er bedst tilføjet. Vigtigt: Før madlavning, bør du skylle din bøf med lunkent vand for at fjerne eventuelle bakterier. Så grundigt pat tør med et stykke køkkenrulle, så det ikke vanding under ristning og bliver hård. Har du slået en ringere stykke kød slagteren? Må ikke ærgre sig, med dette tip München begivenhed kok Thomas Sixt er din bøf alligevel smøragtig blød og lækker: Coat kødet før stegning fra begge sider med Dijon sennep, eddike, der er indeholdt i det gør bøf rart og bud. Steg derefter som sædvanlig.

De bedste udskæringer af oksekød

Så en ko har en masse forskellige stykker, vi vil vise dig de bedste Cuts - © Forest Foxy / Shutterstock.com 

En oksekød - mange forskellige udskæringer. Hvordan kan du bare beslutte, hvilken sektion er nu det bedste er der? Hertil kommer, ikke kun karakteren af ​​de forskellige udskæringer, men også navnet varierer. Fordi ofte er der flere navne for det samme stykke kød. Vores ekspert Wolfgang Otto von "Otto Gourmet", En online shop for bæredygtigt produceret kød, præsenterer de fem mest populære udskæringer af oksekød:

1) Rib Eye: Den Rib Eye, også kendt som Oksefilet, prime ribben eller i Østrig stege (-steak) kendes kommer fra fronten tilbage og er ideel til hurtig ristning. "The Rib Eye med den typiske rib eye steak kerne er en klassiker, og især vores mandlige kød fans kan lide at spise," sagde Wolfgang Otto Otto Gourmet.

2) Fillet: Den oksefilet (eller mørbrad) betragtes som den mest delikate og mest eftertragtede stykke kød. Fordi det er placeret under øjet muskel og dermed i et område, der er næsten aldrig hævdet filet steaks er særligt finkornet og magert. Kun to procent af kvæg kan bruges som en mørbrad. Ekspert Otto: "På trods af de nu mange udskæringer af oksekød filet er stadig en bestseller. Især for dem, der kan lide at have det magert."

3) Strip Loin: Især karakteristisk for Strip Loin, som består af den bageste tilbage (Short Loin) skæres, den typiske synligt fedt kant. De Strip Loin kød elskende kender som Roastbeef, oksefilet, højreb, nyre eller et stykke (New York) Strip Steak. Tips fra eksperterne: "Fjern fedtlaget foran stegning under nogen omstændigheder, for ellers ville gå tabt saftighed af Strip lænden."

4) Tomahawk: Tomahawk bøf fra den front back er en rib eye med ekstra lange knogler. Tomahawk Cut indeholder hele brystkassen, hvilket gør imponerende størrelsen af ​​dyret tydeligt. "The Tomahawk er ikke kun visuelt, men også smage en rigtig højdepunkt," siger Wolfgang Otto.

5) flanke Steak: Flanken er en mager og velsmagende kød fra buglapper. Det anses for en af ​​de mest berømte bøffer af kød land USA, hvor det hører så godt som på enhver grill. "Vi synes det er fantastisk, hvor populær nedringet flanke med rette nu nyder i Tyskland," siger kød kendere Wolfgang Otto.

Porterhouse steak, oksefilet & Co: flere udskæringer af oksekød, herunder erklæring og mulighed for at bestille de nedskæringer direkte online kan findes på www.otto-gourmet.de.

Tip ved stjernekok Christian Henze: oksefilet

Henze anbefaler: Hvorfor ikke prøve bøf i stedet for bare filet - © HLPhoto / Shutterstock.com

Som den mest populære stjerne kok i tysktalende Christian Henze blev tildelt Starcookers Gourmet Award 2009 og hans kokkeskole i Kempten modtaget i 2015 som den bedste i Tyskland den madlavning sammen Award. Os han afslører, hvorfor han altid ville foretrække bøf en filet: 

"En god bøf gør mig glad - Jeg er nok ligesom mange mænd. Personligt er jeg stadig tilfreds med oksefilet, fordi: Oksekød fra den mellemliggende ribben er særligt mørt og sætter en masse selv-smag med. Dette er på grund af sin markante marmorering. Det endnu bringer et højt fedtindhold med sig selv og dermed mange kalorier, men det behøver ikke at være dårligt. Jeg spiser også krop-bevidste og opmærksomme på min vægt - men jeg elsker bøf, og netop dette stykke kød jeg ville foretrække hver filet. Hvor til at tage? Muligt ved en slagter, der vil rådgive dig godt, for køb af kød er altid et spørgsmål om tillid. Selvfølgelig du ønsker, og jeg ønsker at få kun det bedste merchandise. gælder ved salg tæller, jo højere pris, jo højere kvalitet. Hertil kommer, at dyrerace, modningsperioden og fedt struktur er afgørende for kvaliteten af ​​kødet (se indkøbsguide, højre). Ideel ledsager til bøf er friskkværnet peber og havsalt. absolut en marinade ikke har brug for det - ingen bedre måde at opleve den unikke umami smag! Min favorit opskrift på bøf, vil jeg fortælle dig nedenfor. Og et ord til alle, der altid føler sig skyldige, når kødforbruget: jeg heller ikke spise kød hver dag. Denne ene spiser nemlig sind - nd derfor sjældent."

Så skal du kigge efter, når de køber bøf

 1. Fedtet skal være fast og udtalt marmorering. Dette garanterer god kvalitet og sikrer, at kødet er mørt og kommer med sin egen karakteristiske smag.
 2. For kød generelt: jo dyrere jo bedre. Adgang bedst økologisk kød. Så kan du være sikker på, at det er gået til dyret tidligere god. 
 3. Ingen kød fra no-name oksekød! Oprindelsen er afgørende for smagen. En top racen Angus.
 4. Stor betydning er modningsperioden. Selv den bedste kød kan ikke fuldt ud udvikle sin kulinariske potentiale, hvis det ikke er modnet i mindst 2 uger - hvad enten våd aldring i vakuum pack eller tør alderen, betyder det ikke noget.

Så serveres bøf korrekt

tjene bøfTværs af kød fiber er bøf cut højre - Lukas Gojda / Shutterstock.com

Mmm, din bøf er nu skarpt og godt brunet, madlavning punkt er perfekt. Nu rejser spørgsmålet sig: Hvordan denne perle serveret? De, der ønsker at skære sin bøf, for eksempel til en velsmagende salat med bøf strimler, efter tip bør lytte: Til højre opskæring teknik, der tæller! altid på tværs skære kødet til kornet, så den værdifulde kødsaften ikke går tabt, og kødet er ikke hård. Også perfekt, meget tynde skiver carpaccio er der et trick: Wrap rå oksekød simpelthen i plastfolie og lad det fryse i fryseren. rausnehmen mørbrad og skæres så tyndt som muligt med et stort, skarp kniv. Skiverne mellem film sæt, forsigtigt trykke tynd med Plattiereisen. Du behøver ikke at aflevere? Nå, så bare ramt Kräuterbeil eller en lille gryde på kødet. Fungerer også med laks.

Den bedste side retter til bøf

Bøf kosttilskud

Side retter til bøf kan du variere efter behag - Lisovskaya Natalia / Shutterstock.com

Dem, der elsker lav Carb, nyder stegt eller grillet bøf en sprød salat. Kulhydrat junkier kan smage denne ene kryddersmør baguette eller ris. Selv stegte kartofler passer godt med kød - men hvordan får du tilbage den til at gøre det smager ligesom nødder? For hvis den skrællet i timevis af lektier kartofler falde fra hinanden på panden langsomt til plukfisk, har du gjort noget forkert. Sker fra nu aldrig igen, har vi den perfekte opskrift på dig! Stegte kartofler kan være lavet af enten kogte eller rå kartofler: For én variant koge kartofler, indtil al dente og lad den køle, ellers vil de absorbere for meget fedt under stegning. Skær i skiver. Smør (ingen olie) i panden, place skiver side om side, steges over medium varme, uden at dreje, indtil let brunet, derefter dreje. Udført. Nu er den næste belastning på panden. Eller vaske rå kartofler, tør dem og skær dem små. Varm det klarede smør i en gryde og steg kartoflerne over svag varme og under omrøring ofte.

Konklusion: bøf skal være!

En bøf er en lækker kilde til protein, der migrerer i gryden eller på grillen med ingen dikkedarer. Detaljerede opskrifter til forberedelse har ikke brug for: salt, peber - færdig! at stege bøf eller grill er ligetil og succesrige takket være de små fif garanterer altid perfekt. Hvem også er afhængig af de regionale og økologiske produkter i valget af kød, kan bide med god samvittighed.