vraag: Hoe komt het dat (sommige zelfs niet onder volle belasting) beginnen te trillen bij het trainen van de geclaimde spieren? Is dit een waarschuwing teken dat ik moet stoppen?
Mark Becker, WeilheimTremors is een teken van overbelasting
Spiertrillingen kunnen ook duiden op een tekort aan magnesium en kalium

Ons antwoord:

"Een trilling van de geclaimde spieren indicatief is voor een overbelasting van de respectievelijke spieren gebieden of van het centrale of perifere zenuwstelsel en het betekent dat een onderbreking moet worden opgenomen"Verklaart Dr. Albert Fromme van het Institute of Sports Medicine in Münster.

Echter, de tremor een andere, meer dringende reden te hebben. Omdat door zweet verliest het lichaam niet alleen zuiver water, maar ook de opgeloste mineralen, zoals natrium, chloride, kalium, magnesium en calcium. Deze elementen zijn cruciaal onder andere betrokken bij het goede verloop van de spierfuncties. Een tekort van de spier in kwestie is gevoelig voor storing, krampen en kan beginnen te beven. Atleten moeten bijzondere aandacht besteden aan hun magnesium en kalium aanbod in deze context.

Magnesium-rijke voedingsmiddelen zijn hoofdzakelijk bananen, groenten, peulvruchten, vlees, melk en zacht fruit. Kalium aardappelen en gedroogd fruit, abrikozen, spinazie en broccoli, alsmede bananen en peulvruchten. Sterk aanbevolen is verrijkt met magnesium en kalium mineraalwater.

  • 12/09/2008
  • mensen&# 039; s Health
  • mensen&# 039; s Health

meer overIsometrische Training: Meer spieren zonder bewegende
Isometrische Training: Meer spieren zonder bewegende

Deze oefeningen zorgen voor aanhoudende sterke spieren zonder te bewegen. Wanneer onderschat ...

Spieren in focus: The Complete Workout Series in Download
De beste kracht uitoefent als PDF te downloaden

Ze zijn nog steeds op zoek naar de ideale training plan voor het hele lichaam? We hebben het - in onze nieuwe Workout Series

Dit helpt echt pijn in de rug
Dit zijn de beste oefeningen voor pijn in de rug
De perfecte warming-up voor elke training
Warm-ups: De perfecte warming-up voor elke training
Krachttraining: Moet ik klaar ben met mijn training wanneer de spieren beven?
Sport voor slecht weer