Tinder een van de meest populaire apps flirten at all. In meer dan 26 miljoen wedstrijden om te leren dagelijkse Singles weten. Maar een nieuwe studie toont aan: 42 procent van de gebruikers zijn niet single. 

Tinder hebben een reputatie dat er slechts regelen koppelen bereid zijn om seks te hebben. Wat het ook is er alleen maar over seks. Iedereen die serieus op zoek naar Tinder naar liefde, is vermoeid glimlachte. Een studie van marktonderzoeksbureau Global Web Index bevestigt dit vermoeden. Derhalve slechts 54 procent van de Tinder gebruikers daadwerkelijk één. 30 procent zijn vergeven en zelfs trouwde met 12 procent.

Tinder is de nieuwe pagina jump platform? 

Tinder mensen lijkt te zijn in de war. Is het slechts een niet-bindende one-night stands, rond de snelle bedrog of mogelijk meer licht ontvlambare stof? Volgens Staista op zoek naar 72 procent van de Tindernutzer in Zwitserland via de app expliciet voor seks, zijn slechts 33 procent op zoek naar liefde en slechts 18 procent wil een serieuze relatie.

De intenties van de gebruikers zijn zeer verschillend: de ene is alleen voor de seks, de andere op zoek naar iets vast. Maar de kans op succes voor de liefde schijnen op Tinder niet bijzonder hoog: In een niet-representatief onderzoek in Zwitserland, meldde slechts 11,9 procent van de respondenten te hebben gevonden door Tinder een vaste partner. 

>>> Dat is waarom je het zou moeten proberen met online dating