Magnesium wordt beschouwd als de atleten mineraal bij uitstek, maar hoeveel magnesium ons lichaam nodig heeft elke dag en waar voedsel is? Hier zijn de top 10 van de magnesiumhoudende voedingsmiddelen

Magnesium-rijk voedsel voor sporters

Magnesium is een van de meest belangrijke mineralen en is onder andere, energie-metabolisme, voor het hormonale evenwicht, vereist sterkte van de botten en de goede werking van de spieren. Het is betrokken, onder andere, de excitatie of stimulus transmissie en gereguleerd, bijvoorbeeld de samentrekking en ontspanning van de spieren - de hartspier tot skeletspieren. Stel dat je biceps in gelijke mate geprofiteerd van de minerale als uw hart.

>>>  Hoe belangrijk mineralen en sporenelementen

De individuele magnesium eis verschilt afhankelijk van leeftijd en geslacht. Bij volwassenen is tussen 300 en 400 milligram per dag, voor mannen boven de 25 350 milligram per dag wordt aanbevolen (in de leeftijd 15 tot 25, en 400 milligram). om aan deze behoefte te verzekeren is niet moeilijk, omdat veel voedingsmiddelen bevatten magnesium. Om pillen of poeders, zodat niemand toegang heeft. Maar wordt geabsorbeerd in de darm slechts een deel van de ingenomen magnesium en uiteindelijk komt het organisme. Daarom heb je meer magnesium - ongeveer drie keer het bedrag - innemen om daadwerkelijk te voldoen aan de behoeften. In veel voedingsmiddelen is er magnesium, onder andere, in volle granen, granen, zaden, zaden en noten. Maar melk en zuivelproducten, vlees, groenten en fruit bevatten de minerale atleten, dus het is echt niet moeilijk om zijn behoeften te voldoen, op voorwaarde dat je een uitgebalanceerd dieet en niet eenzijdig.

>>> Daarmee te voorkomen atleten ijzertekort

Wie levert te weinig magnesium, merkte dit op, bijvoorbeeld, typisch magnesium deficiëntie symptomen zoals krampen, spierkrampen, vermoeidheid en hoofdpijn. Langdurige stress, overgewicht of ondergewicht en alcoholisme hebben een tekort aan magnesium ook nog steeds te bevorderen. Om dit te voorkomen, moet je voldoende magnesium-rijk voedsel voor zichzelf te nemen.

Maar wat zijn de top voedingsmiddelen met het hoogste gehalte aan magnesium? In onze ranking (Fotogalerij boven door te klikken net rechts) laten we u de beste magnesium leveranciers in het overzicht.

10e chia zaden2/12
|

10e chia zaden

© mchin / Shutterstock.com

Magnesium in voedingsmiddelen:
10e chia zaden

100 gram Chia-zaden bevatten 290 mg magnesium

De komst van de Super Foods is niet te stoppen: In elke supermarkt, drogist of de gezondheid van voedsel op te slaan, zijn er nu koopt chia zaden, als ingrediënt in brood, koekjes & Co. Maar de hype heeft één of meerdere goede redenen voor de kleine zwarte zaden hebben het in hen. Per 100 gram bevatten zij niet alleen voldoende magnesium elk 18 g omega 3-vetzuren, 39 gram vezels en 18 gram eiwit. Echter, een maximale dagelijkse dosis van 25 gram is van toepassing op chia zaden, omdat ze sterk zwellen en kan leiden tot constipatie door als je niet genoeg drinkt. Het beste is om chia zaden rauw eten, door het verspreiden van deze over meer dan ontbijtgranen, in de soep of salade.

>>> Voor meer info over Super Foods

9de cashewnoten3/12
|

9de cashewnoten

© Elena M. Tarasova / Shutterstock.com

Magnesium in voedingsmiddelen:
9de cashewnoten

100 gram cashewnoten bevat 292 mg magnesium

Cashewnoten zijn de topleveranciers van magnesium categorie "noten", Maar de andere vertegenwoordigers zijn niet ver achter met hun waarden:

  • Pinda: 160 mg (zuiver)
  • Hazelnoten: 155 mg
  • Macadamianoten: 108 mg
  • Paranoten: 160 mg
  • Pecannoten: 142 mg
  • Walnoten: 130 mg
  • Pijnboompitten: 235 mg

>>> Link: Eiwit Rijke Recepten met noten

8ste Amaranth4/12
|

8ste Amaranth

© Brent Hofacker / Shutterstock.com

Magnesium in voedingsmiddelen:
8ste Amaranth

100 gram Amarant bevat 308 mg magnesium

Amaranth is niet een term die u nog? Dan is het tijd: In Amarant is een zogenaamde pseudo-granen. Dat betekent dat je zou kunnen denken op het eerste gezicht, Amarant is een graansoort, zoals haver en tarwe. Het wordt ook gebruikt als goed, bijvoorbeeld ter vervanging van pasta of rijst en een soortgelijke voedingswaarde, maar voor kleine, heldere korrels, is het zaad van een vossenstaart Gewächses - en geen graan. Daarnaast Amaranth bevat geen gluten, zoals vele soorten graan en daarom kan worden gegeten door mensen met glutenintolerantie en coeliakie. Naast het hoge gehalte aan magnesium amarant kunnen scoren Met eiwitgehalte met ongeveer 18 procent Amarant is één van de hoogste eiwit (pseudo-) gewassen.

7e poppy5/12
|

7e poppy

© Anton-Prohorov / Shutterstock.com

Magnesium in voedingsmiddelen:
7e poppy

100 gram maanzaad bevat 333 mg magnesium

Om enkele mythes Poppy moet Mohn kreeg een healing en slaapverwekkende effect bij de oude Grieken. Het moet genoeg zijn om een ​​mini-maanzaad onder het kussen te creëren om te profiteren van het slaapverwekkend effect. Allemaal onzin? Voor het grootste deel ja, maar de zogenaamde opium poppy eigenlijk bevat stoffen die een bedwelmende en slaapverwekkend effect hebben. Maar geen paniek: Wie laat zich een mooi stukje cake van het papaverzaad valt niet recht tegenover de vermoeidheid van de stoel, want the-counter bij ons poppy is totaal onschadelijk.

Plaats 6 lijnzaad6/12
|

Plaats 6 lijnzaad

© Elena Elisseeva / Shutterstock.com

Magnesium in voedingsmiddelen:
Plaats 6 lijnzaad

100 gram lijnzaad bevat 350 mg magnesium

De nootachtige proeven, kleine lijnzaad is met geel (goud lijnzaad) of bruine dop. U kunt strooi zuivere of meer dan granen ook bakken met je mee. Ze bevatten tot 60 procent omega 3-vetzuren en levert naast magnesium vele andere vitaminen en mineralen, zoals vitamine B (B6, bijvoorbeeld), en kalium. Gouden lijnzaad en bruin lijnzaad andere manier in hun vetzuursamenstelling. De "gouden" variant bevat meer linolzuur (omega 6-vetzuren) en minder alfa-linoleenzuur (omega 3-vetzuur) als bruine versie. Lijnzaad ook beschouwd als echte zilveren kogel tegen de digestieve aandoeningen zoals verstopping, want lijnzaad ook echte fiber-bommen: het voorschakelapparaat of slijm bevatten spijsvertering te stimuleren in de darm en de darminhoud richting transporteren "eindpunt", Grof gemalen lijnzaad kan door de manier waarop veel betere hulp bij de spijsvertering omdat het een groter oppervlak en kan dus beter zwellen.

>>> Link: spijsvertering mythen in toom

5e sesam12/7
|

5e sesam

© 5-seconden-club / Shutterstock.com

Magnesium in voedingsmiddelen:
5e sesam

100 gram sesamzaadjes bevatten 347 mg magnesium

Open Sesame: Het gezegde verwijst naar de harde capsules waarin de kleine sesam korrel vastzitten, omdat de open namelijk na de moeizame plukken, drogen en rijpen. Maar het wachten is de moeite waard, want het heeft sesamzaadjes niet alleen de smaak, maar voornamelijk gebaseerd op haar voedingsstoffen en vitale stoffen echt op zich: in aanvulling op tal van magnesium, de zaden bevatten ook veel gezonde calcium, zink en ijzer plant. Hoewel dit voor ons lichaam niet zo gemakkelijk hergebruikt als ijzer uit dierlijke producten voor vegetariërs en veganisten is sesam, maar nog steeds een goede bron van ijzer is - zeker als je het combineert met vitamine C rijke voedingsmiddelen, want dat ijzer is beter opgenomen. Voeg gewoon de volgende keer maar een beetje sesam over uw fruitsalade. U kunt ook soepen of salades slaan met het.  

Plaats 4 zonnebloempitten8/12
|

Plaats 4 zonnebloempitten

© Pakhnyushchy / Shutterstock.com

Magnesium in voedingsmiddelen:
Plaats 4 zonnebloempitten

100 gram zonnebloempitten bevatten 395 mg magnesium

Niet alleen magnesium met knapperige zaden. Naast gezonde onverzadigde vetzuren en vitamine A, B, D, E, F en caroteen de ingrediënten, evenals de mineralen calcium en jodium behoren. Zonnebloempitten bevatten ook maar liefst 5,2 milligram zink per 100 gram. geperst uit de zaden van zonnebloemolie bevat nog meer meervoudig onverzadigde vetzuren zoals bijvoorbeeld olijfolie.

3e plaats pompoenpitten9/12
|

3e plaats pompoenpitten

© Gayvoronskaya_Yana / Shutterstock.com

Magnesium in voedingsmiddelen:
3e plaats pompoenpitten

100 gram pompoenpitten bevatten 402 mg magnesium

Pompoenzaden bevatten ook magnesium naast voldoende vele andere gezonde bestanddelen zoals onverzadigde vetzuren, vezels, vitamine B, vitamine E en beta-caroteen, evenals ijzer, zink en selenium. Het hoge vetgehalte mag niet afschrikken, want met noten is het inderdaad hier om gezonde vetten die gezond met mate zijn en je niet dik. Pompoenpitten zogenaamde fytosterolen bevatten ook. Dit is om fytochemicaliën die helpen voorkomen dat prostaat problemen en blaasproblemen en kan verlichten. Pompoenpitten zijn onder andere net zo snel topping voor salades en soepen, maar zijn ook goed in het graan. Ze zijn ook ideaal als een kleine snack tussen de maaltijden, die goed knabbelen als chips vervanging kan zijn. De kernen kunt u altijd gebruik puur in het algemeen, maar als een salade topping ze gebrand of aromatische: pompoenpitten in een pan met antiaanbaklaag en bak vet in te voeren, tot de geuren vrijkomen.

No. 2 cacao (ontoliede)10/12
|

No. 2 cacao (ontoliede)

© HandmadePictures / Shutterstock.com

Magnesium in voedingsmiddelen:
No. 2 cacao (ontoliede)

100 gram Cacao bevat 495 mg magnesium

Donker, vet cacaopoeder (niet de normale cacaopoeder voor roeren) maakt het niet alleen door zijn hoge gehalte aan magnesium trok de aandacht, maar scoort ook met andere ingrediënten zoals serotonine, tryptofaan en fenylethylamine, als de stemming verhogend effect. In donkere bittere chocolade, overigens, is veel meer cacao dan melkchocolade. Helaas is dit van elkaar slechts meer suiker. Zartbitterschoki Derhalve heeft meer magnesium.

Tip: Toegang beste rauwe cacao penpunten uw magnesium geheugen te vullen. Ze smaken puur of in ontbijtgranen, intens chocolatey - maar heel anders dan normaal Bitterschoki. Probeer maar eens. Cacaobonen kan zowel online, of zelfs in de supermarkt of kopen biologische winkel. Er cacaobonen in biologische kwaliteit - en, natuurlijk veganistische: 
Cacaobonen van Davert
Cacaobonen van Veganz
Cacaobonen van NU3

No. 1 tarwezemelen11/12
|

No. 1 tarwezemelen

© ARCANGELO / Shutterstock.com

Magnesium in voedingsmiddelen:
No. 1 tarwezemelen

100 g tarwezemelen bevat 590 mg magnesium

Tarwezemelen heeft een iets verouderd beeld, ergens tussen de keukenkast en reformwinkels oma's. De reden hiervoor is waarschijnlijk het belangrijkste gebied van de toepassing van de zemelen, want het is gebruikelijk in blokkades gebruikt. Unsexy maar effectief: De darm wordt gestimuleerd door toediening van vezelrijke tarwezemelen en bleef scherp. Tarwezemelen dus twee keer zo goed: Top-magnesium leveranciers en vezelbron. Probeer het eens gemaakt: 1-2 theelepels zemelen zijn, bijvoorbeeld als ingrediënt in graan, in yoghurt, zuiver water of vruchtensap. 

Waarom heb je hard magnesium nodig

Waarom heb je hard magnesium nodig

Klik hier voor alle fotogalerijenDe meervoudige mannelijk orgasme - een gidsZo zijn meerdere orgasmes mogelijk voor mannenDe belangrijkste trend kapsels voor mannenDeze 12 delen zijn nu TrendOnze auteur weet nu hoe het is om seks te hebben elke dagDit gebeurt wanneer je seks hebt elke dag voor 100 dagen15 gezonde gerechten voor de kleine portemonnee20 snelle maaltijden voor weinig geldDit laat meer tijd voor de essentieQuick ochtendroutine, meer tijd voor zichzelf10 tekenen dat een vrouw niet geïnteresseerd is in jou10 tekenen dat de vrouw heeft geen interesse in jou