89 minutter Du kører som en ung gud fodbold på græsplænen. Så pludselig intet virker: Kalven i strejke. For at få dine muskler løs igen, ikke bare på banen

1. varm ophold
En spasme normalt opstår, når en muskel er igen og igen strækkes 2 samlinger - såsom i læggen. En skarp smerte tyder på, at noget er galt. "Trætte muskler er særligt sårbare over for en krampe"Said Dr. Oliver Dierk, ortopædkirurg og hold læge i Bundesligaen klubben Hamburger SV. "Det sker ofte i slutningen af ​​en sportslig aktivitet." Sørg for, at du ikke køle ned, og tilstrækkeligt fjerne væske. Fordi sportsdrikke er ideelle. Dierk: "De elektrolytter indeholdt mineraler udfylde den tomme plads på igen."

2. GOD STRETCH
For en kalv krampe musklen har brug for hjælp til at slappe af igen. Strækker er det bedste middel. Spørg en holdkammerat til at hjælpe dig. strække så vidt muligt benet. Spænd vristen og tæerne sammen for at strække musklen optimalt. Efter et par sekunder lempet kalven. De tror da, men bare ikke, at du straks kan begynde igen fra 0 til 100. "Musklen er stadig trætte"Siger læger Dierk. "Den spasmer kan komme tilbage hurtigt, så længe musklerne ikke er udhvilet." Prøv at spare muskel, bevæge sig så økonomisk som muligt.

3. HART FOOD
I stedet - som en gang Mario Basler - godkender efter spillet nogle Hefeweizen, tage en snarere en håndfuld saltede peanuts. For at kompensere for tabet af mineraler (kalium, natrium). Så du er endnu ikke ud af kniben. "Hvis du har overanstrengt dig selv, vil dine nerver fortsætte med at sende signaler til de trætte muskler"Siger Dierk. Dette kan endda ske om natten smertefulde kramper. så strække dine muskler før de går i seng igen. Med hyppige perioder med krampagtige symptomer bør du søge læge. "En kalv krampe du bør ikke tage let på", Den orthopæd advarer. Han kunne være et tegn på en alvorlig tilstand - såsom diabetes eller nedsat nyrefunktion.

4. SMART DRIKKE
En anden grund til at undgå på Hefeweizen efter kampen: Alkohol dræner kroppen for vigtige mineraler såsom natrium, magnesium, kalium og chlorid. Og tomme Mineraler opbevaring sikrer optimale forhold for en krampe. "Især Kalium er vigtigt for nervetransmission"Så Dierk. "Hvis bestanden forarmet, forårsager falske signaler." Betyder, at din krop ikke er i kaliummangel i stand til at kontrollere dine muskler ordentligt. Den generelle regel: Drik om aftenen før konkurrencen ikke mere end et glas øl eller vin, men det bedste ikke drikker alkohol, i stedet, juice fortyndet med vand eller te.