Lille snit, stor effekt? Når klipning er den bevægelige klap, som omgiver glans helt eller delvis fjernes. Dette er muligt ved hjælp af en kirurgisk procedure under lokal eller generel anæstesi. Når du fjerner forhuden er nyttig og hvilken effekt det omskæring på dit sexliv ved at klikke her.

I denne artikel:
  • Hvorfor mænd omskåret?
  • Hvem skal omskæres?
  • Hvilke former for omskæring er der?
  • Fordele og ulemper ved omskæring
  • Hvad skal overvejes ved en omskæring?
  • Hvem kan udføre en omskæring?

Hvorfor mænd omskåret?

På verdensplan er omkring 30 procent af mændene omskåret, i Tyskland er det omkring 10 procent. Årsagerne hertil er mangeartede: nogle var allerede omskåret som unge drenge, primært af religiøse årsager. Fjernelse af forhuden er blevet praktiseret af de gamle egyptere og hører under religiøse tradition for at tro jøder og muslimer i dag. I mange afrikanske lande, den såkaldte omskæring er en del af den kulturelle identitet og fungerer som en overgangsrite for unge mænd.

Mærkeligt, men sandt: I USA, omskæring af nyfødte drenge indtil 70-årige var næsten en selvfølge, da den trimmede element blev betragtet som meget hygiejnisk og omskæring blev set som en slags forbehandling for tabu onani. I dag, tallene er der dog afvist, fordi der nu er ganske kritisk over for omskæring af børn: Nogle føler som voksne ubehagelige med deres omskårne penis og afgørelsen ville have foretrukket at ramme for eller imod selve forhuden.

Når voksne mænd beslutter at have udføre proceduren, har de enten religiøse, kosmetiske eller medicinske årsager. Førstnævnte er især tilfældet, når en mand konverterer til en anden tro, som foreskriver omskæring. Andre finder det trimmede element simpelthen æstetiske - som muligt, fordi det minder om den erigerede penis eller fordi partneren udtrykker et ønske om en omskæring. Medicinske årsager til omskæring er især hvis forhud og glans gentagne gange antænde (balanitis) eller en forhuden (forhudsforsnævring) er.

Hvem skal omskæres?

Forhuden er et produkt af evolutionen. Dens fremkomst skylder mindre bydende nødvendigt, det er snarere et luksuriøst ekstraudstyr. Dette er tydeligst i omskæring - det er uden betydning ved første øjekast. Må ikke bekymre dig så hvis din læge foreslår dig at fjerne forhuden: du kan undvære den få centimeter hud godt. Især hvis en forhudsforsnævring er til stede, omskæring er ofte uundgåelig, fordi man ikke længere kan optimalt udtræde ved indsnævring af hudlap. Dette kan føre til komplikationer under sex og også i vandladning. Derudover den såkaldte Smegma, en akkumuleret under forhuden blanding af hud, urin og sæd forbliver ofte fører til inflammation af glans og endelig dannelsen af ​​ar.

Andre medicinske årsager til omskæring er tilbagevendende betændelse i urinvejene (urethritis, cystitis) eller den såkaldte spanske krave. Dette henviser til en urologisk nødsituation, hvori den indsnævrede forhuden fastklemmer penisglansen. Dette også paraphimosiskaldet hændelse gør øjeblikkelig operation nødvendig, fordi forhuden kan svulme så meget uden behandling, agern dør.

Hvilke former for omskæring er der?

Når beskæring hele forhuden skal fjernes ikke uundgåelig. Læger skelne mellem følgende former for omskæring:

indsnit
Gennem et lille snit i huden klap kan være denne tilbagetog igen. Forhuden bevares.

Delvist omskæring
Det er adskilt kun en lille flap af huden. Acorn forbliver, i det mindste delvist dækket af forhuden. Imidlertid en ny forhudsforsnævring dannet ved hver femte til tiende patient, hvis kun cicatricial indsnævringen fjernes ved slutningen af ​​forhuden.

radikal omskæring
Forhuden fjernes fuldstændigt og penis derved fuldstændigt blotlagt. Synlig er en fin søm i højden af ​​rillen mellem penis og penisskaftet. Denne metode er den sikreste og samtidig mest hygiejniske form for omskæring. Vigtigt at vide: Når udført en omskæring er næppe reversibel. "Det udskårne hud skal derefter erstattes af en såkaldt fremføring flap. Til væv forskydes fra det omgivende område af kroppen i dette område"Forklarer professor Andreas Gross, chef for urologi på Asklepios Klinik i Hamburg-Barmbek.

Fordele og ulemper ved omskæring

Ved omskæring, kan risikoen for infektioner i urinvejene og seksuelt overførte sygdomme reducere. Risikoen for HIV-infektion under sex falder 60 procent, ifølge en analyse fra WHO. Mulig årsag: Forhuden er særligt sårbare, hvilket gør dem meget sårbare over for virus. Selvfølgelig betyder omskæring ikke erstatte kondom. Forskerne fra WHO se det store billede mere global: 5,7 millioner infektioner og 3 millioner dødsfald kunne undgås inden for 20 år, hvis alle unge mænd i det sydlige Afrika ville blive omskåret. En anden fordel ved omskæring: For din seksuelle partner øger risikoen for infektion med HPV (human papillomavirus) reduceres betydeligt. Denne virus er ansvarlig for, blandt andre slimhinder infektioner og Feigwarzenbildung.

Som en omskæring på sexliv påvirker, er kontroversiel. Tilsyneladende er det en myte, at omskåret mænd føler mere lyst end uomskårne. Fordi canadiske forskere har studeret omskåret og uomskårne mænd, der hver i energi og normal tilstand. Resultat: Ingen ønske forskel påvises. Tryk og impulser såsom smerter vurderede alle fag lig. "Resultaterne viser, at fordomme om sensoriske forskelle mellem omskåret og uomskårne mænd kan være ubegrundet," siger studieleder Kimberley Payne for Institut for Psykologi i Montreal. Hun bemærker dog, at omskæring ar kan være en faktor handler indirekte på følsomheden af ​​penis, svarende til frekvensen af ​​samleje.

Og hvordan sex uden forhud føler? For nogle mænd er det trimmede element oprindeligt brugt til, som det føles nøgen og ubeskyttet, rapporterer Mænds læge professor sommer. To til tre uger efter operationen, men du kan allerede være seksuelt aktiv, forudsat såret er fuldstændig helet. På seksuel sensation til en omskæring, men har ingen effekt. Krav, der omskåret mænd var mere populære hos kvinder eller har en bedre udholdenhed kunne endnu ikke bekræftes videnskabeligt hidtil.

Som enhver kirurgisk procedure også bringer omskæring, risikoen for komplikationer: Der kan være allergisk over for bedøvelsen forekomme såvel som hævelse, smerte og blødning omkring arret. Nogle mænd også rapportere af følelsen i glans. Mulig årsag: de såkaldte nerveender (forbindelser mellem nerverne i huden) går gennem den tabte procedure, hvilket igen reducerer følelsen af ​​glæde, en koreansk undersøgelse. Hver anden mand stod foran hans Omskæring allerede haft sex føles senere onanere mindre lyst, forskerne rapportere. To tredjedele af mændene er rapporteret i undersøgelsen at udjævne onani fange dem tungere end før. 20 procent af mændene klagede over, at deres sexliv havde lidt gennem omskæring. Ikke engang én ud af ti mænd rapporterede, at onani og sex liv efter indgrebet ville være sjovere end før. 

Kræver en omskåret penis mere hygiejnisk?

Oprensningen af ​​en omskåret penis er nemmere, da kan akkumulere færre bakterier automatisk. Selvom sebum, urin og sloughed hudceller kan klumpe sammen i en ildelugtende, hvidligt masse kaldet Smegma, som er under et ry for at begunstige penis og livmoderhalskræft under forhuden. For at forhindre dette, men det kræver ikke fjernelse af forhuden - grundige brusere fint. "Fremkomsten af ​​Smegma har primært til dårlig hygiejne mod"Forklarer Dr. Helmuth Schuster, Konsulent urolog i Hamborg. "Hvem bekymrer sig grundigt nok, før Smegma behov og de risici, der kan relateres til ikke at være bange."

Hvad skal overvejes ved en omskæring?

For at gøre en omskæring omvendt, er en kompliceret operation nødvendig -
© Shutterstock

Det tager omkring to uger, indtil såret er helet. Enhver mulig hævelse kan behandles med antiinflammatoriske midler, analgetika og siddebadekar. Skulle forekomme under den helbredende fase rødme eller feber, er det bedst at konsultere en urolog. Tråde må ikke tages som regel da det anvendte materiale er selvstændig opløsende. Vær forsigtig, hvis du har sex efter operation for første gang og bruge glidecreme.

Af den måde: Prisen på en medicinsk begrundet omskæring være dækket af en sygeforsikring, en kosmetisk eller religiøst motiveret omskæring betale sig. Din urolog forventer i dette tilfælde efter den medicinske gebyrmodel (gebyrer for læger) fra. Afhængigt af, om transaktioner i henhold til lokal eller generel anæstesi foregår som regel på grund af 200-850 euro. Hvis du lider af en svag forhudsforsnævring, og kun i den personlige hygiejne, men vil ikke have problemer under sex, kan du også prøve at behandle forhudsforsnævring med kortison eller dexpanthenol-holdige salver. Hvis der, efter omkring en måned er der ingen forbedring, er kirurgi angivet.

Hvem kan udføre en omskæring?

Kig efter en dygtig kirurg, der udfører mindst 15 til 20 circumcisions om året. En uerfaren læge kunne fjerne for meget hud - ikke bare forhuden, men også dele af penis skaftet. I dette tilfælde er en kompleks hudtransplantation kræves for at rette fejlen. Det er bedst at konsultere en urolog eller til urologisk afdeling på et hospital.

Omskæring? Ja, men af ​​de rigtige årsager

Omskæring af børn er meget kontroversielt - især når det udføres af traditionelle omskærere uden medicinsk uddannelse og uden bedøvelse. Hos voksne mænd, er forhuden fjernes primært af medicinske årsager - en lille komplikation sikker procedure, som i høj grad letter livet for patienter med forhudsforsnævring. Myten om, at omskåret mænd kan opleve længere eller mere intense orgasmer, men kunne endnu ikke bekræftes videnskabeligt. En frivillig omskæring til kosmetiske eller seksuelle årsager bør derfor overvejes nøje.