Basketballer Thomas Böhme is in een rolstoel, maar raakt de mand toch met een speels gemak. Zijn opleiding tips 

Thomas Böhme 21 jaar oud, 1.65 meter lang, 53 kilo

discipline: Basketbal (positie: point guard)

Grootste successen: Vice Europees Kampioen 2011 Champions Cup winnaar 2012 Duits kampioen in 2011 en 2012 met de RSV Lahn-Dill

handicap: Als gevolg van een open nok bij de geboorte Boehme is de lumbale regio verlamd

Homepage: www.rsvlahndill.de

Succes Motto: "Is er een die beter is dan mij, ik zal net zo goed zijn - en beter"

Basketballer Thomas Böhme is in een rolstoel, maar raakt de mand toch met een speelse gemak
Thomas Böhme draait alleen op slechts één band. Dit acrobatische insert voor onze fotoshoot niet eens breng hem zweten

© Sebastian Hänel

Aangezien bijna 20 minuten Thomas Böhme draait op slechts één band in een cirkel. Een hand hij aan het stuur van de rolstoel, met andere houdt hij los een basketbal lob. Dus een acrobatische insert voor onze fotoshoot niet eens breng hem zweet. Boehme, Ball en concurrentie coltrui vormen een schijnbaar onverbrekelijke eenheid. Deze natuurlijke lichtheid maakt Jung-nationale team een ​​van de beste in de 12-sterke Duitse ploeg voor Londen.

De basketbal milieu in zijn woonplaats van Bayreuth heeft hem gevormd. "Vroeger was ik vaak keek Games. Uiteindelijk ging ik zelf naar de training. "Dat was 11 jaar geleden. Drie jaar later speelde hij in de rolstoel basketball league. Klinkt als een walkover, maar daarheen was niet makkelijk toen hij begon met basketbal, zijn ballen bereikte alleen de netto bodem van de mand, op dezelfde hoogte is afhankelijk van rolstoel in het voetgangersgebied basketbal. "Bovendien, het missen in de stoelen, de lente beweging van de benen", zegt Boehme. Daarom wordt krachttraining aangekondigd - 2 tot 3 keer per week Boehme uit te werken met gewichten (zie oefeningen). De focus ligt op de schouders, armen en romp. Er zijn ook vijf eenheden team training - zijn belangrijk omdat Rolstoel Basketbal is een tactisch spel reliëf. Boehme: "Het sluiten van de openingen worden intuïtief rechts, erkennen de juiste routes - in een rolstoel basketbal is het belangrijk, intelligent te spelen."

En om pijnvrij te zijn: degraderen, botsen, boos - dit alles leidt vaak tot consternatie onder buitenstaanders. Bijna nog spectaculairder, dan wordt deze verzonden als Boehme zichzelf duwt en de stoel flitste terug: "Dus wat wordt beoefend in training, want elke seconde telt. Zolang men op de grond is, spelen we dus in de minderheid. "

Böhme concurrentie rolstoel de vele valt wordt vervormd op het eerste gezicht: de grote wielen kantelas als na een onderbreking schuin naar buiten. Aluminium struts lopen schijnbaar willekeurig in alle richtingen. En dan is er er drie kleine wielen, "Dit zijn skate wielen die de stoel agile te maken. De achterste verzekert me ook tegen een val op de achterkant van zijn hoofd af, "Boehme zegt dat dit detail van zijn 4000 euro en 5 kilo rolstoel.

Zoals met alle disciplines in de sport voor gehandicapten, zijn er rolstoel basketbal classificatie van een handicap. Boehme is geclassificeerd op een schaal van 1,0 (zwaarst gehandicapten) tot 4,5 (minst gehandicapten) met 3,0. "In Londen liet de vijf spelers op een team die op de rechter, niet meer dan 14 punten," legt Böhme. Hij zal een van hen en legde zijn teamgenoten zoals gebruikelijk met een spectaculair passes in de schijnwerpers. Ongeacht of het Duitse team daar kan winnen tegen Europees kampioen Engeland en wereldkampioenen Australië of niet, de Paralympics in Londen zijn voor Boehme, 10 jaar na zijn eerste training, zijn een absoluut hoogtepunt - niet de laatst bepaalde en.