vraag: Wanneer is na een hartaanval weer seks toestaat?
Hans-Werner Thoma, per e-mailOxytocine: Dus doet dit knuffelhormoon
Het hart moet volledig geladen na een hartinfarct niet onmiddellijk

© Shutterstock

Ons antwoord:

Het hangt allemaal af van wat je bedoelt met seks. Een seksuele daad (met een creatieve techniek) kan inderdaad zwaar zijn en vereisen uithoudingsvermogen. Bent u al, maar vooral om tederheid en genegenheid, de zaak is al makkelijker. Serieus - wat telt is uw inspanningscapaciteit. "Zoals aanbevolen door de American Heart Association seksuele activiteit kan zo snel worden hervat als de patiënt voelt zich klaar voor. Dus zodra hij ook andere activiteiten kunnen uitvoeren, zoals traplopen, golfen of rijden zonder ongemak"Zegt professor Thomas Wendt Revalidatiecentrum Bad Nauheim kliniek Wetterau.

In ongecompliceerde infarct of een bypassoperatie dat mogelijk is op zijn vroegst na zeven tot tien dagen. De normen die zij gelijk gesteld aan normale seksuele activiteit een belasting van gemiddelde intensiteit. Dit is veilig voor de meeste patiënten, omdat de puls zelden meer dan 120 en de systolische bloeddruk gewoonlijk onder 170 mmHg (millimeter kwik) blijft. Als er twijfel is, kan een oefening ECG duidelijkheid brengen. Na een ernstige hartaanval in aanvulling zou een echografisch onderzoek van het hart worden uitgevoerd en individueel advies van de patiënt uitgevoerd. En nog een tip voor de nieuwe "eerste keer": Ontwerp de hele situatie zo comfortabel en stressvrij mogelijk. Plan geen seks na een uitgebreide alcohol of na een zware maaltijd.

  • 13/04/2010
  • mensen&# 039; s Health
  • mensen&# 039; s Health

meer overSterke luchtvervuiling leidt vaak tot verhoogde bloeddruk
Hoe de pomp

Met behulp van de nieuwste technologie (door Philips) zijn het levende hart en de kransslagaders te zien

Niet zelfs Oefening helpt tegen te veel zitten
Niet zelfs Oefening helpt tegen te veel zitten

Oefening houdt gezond, tot nu toe duidelijk. Maar dat teveel zitten schaadt de gezondheid, weinigen weten. Het verbazingwekkende: Zelfs ...

Buikpijn kan een teken zijn van een ontsteking in de buik te zijn
Deze zeven pijn moet je niet negeren
De geneeskunde van de toekomst: high-tech tegen ziekten
5 vragen aan professor Thomas Eschenhagen
Gezondheid apps: Mobile halfgoden
De beste gezondheid apps