De lever is het grootste inwendige organen in het menselijk lichaam. Hier zijn alle functies van de lever, maar ook interessante feiten. Plus: Handige verzorgingstips.

Feiten over Liver

 • Wigvormig orgaan in de juiste bovenbuik, achter de onderste ribben
 • Weegt ongeveer 1,5 kg
 • Centraal orgaan van het metabolisme
 • Wordt ruwweg verdeeld in twee lobben van de lever (zie fig.) Bestaande uit ongeveer 250-300.000.000.000 hepatocyten
 • De gesproken gevasculariseerd orgaan van het menselijk lichaam (ongeveer 1300 ml bloed per minuut wordt gepompt van het hart naar de lever). de levercellen alle voedingsstoffen door het bloed van de poortader en "procédé" deze
 • De grootste spijsverteringsklier (Daily produceerde ongeveer 600 ml gal. De galblaas, dat zich onder de juiste kwab van de lever wordt geleverd met de gal)

De functies van de lever

De lever is een multifunctioneel orgaan. Het controleert de eiwitten, vetten en koolhydraten, evenals vitaminen, mineralen en hormonen. Het slaat ook koolhydraten, eiwitten en vitaminen.

Eiwitten en vet metabolisme: Aminozuren, zodat de bouwstenen van eiwitten (eiwitten) worden geproduceerd door de lever - zonodig - omgezet bloedeiwitten. Dit is noodzakelijk voor de groei en voor de vernieuwing van lichaamscellen. Evenzo deze omzetting moet hormonen en enzymen. Bovendien, verkregen uit het voedsel, de vette lever, gerecycleerd. Van vet energie en kracht wordt verkregen.

Koolhydraten Stoffwechel: Vooral belangrijk voor onze stofwisseling is de opname van koolhydraten. Deze worden opgenomen door de lever, bewerkt, geconverteerd en opgeslagen als glycogeen. Deze opslag is zeer belangrijk, want als de bloedsuikerspiegel keer te snel zou vallen, kan worden vrijgemaakt uit de opgeslagen glycogeen glucose. Hier leest u alles over koolhydraten te vinden.

De lever wordt beschouwd ontgiftingsorgaan: Het neutraliseert giftige stoffen uit het bloed en voorkomt dat pathogenen en schadelijke stoffen uit de darm naar de bloedbaan. Maar dat niet alleen - de lever produceert ook gal voor de vertering van vet.

Care Tips voor de lever

 • Drink matig. Ongeveer 40 procent van alle leverziekte zijn alcohol-gerelateerd. Meer dan 20 tot 30 gram per dag (0,5 liter bier, wijn 0,25 liter of 0,05 liter gedistilleerd) dus niet verbruikt.
 • Niet te veel vet niet eten. Aangezien het lichaam metaboliseert overtollige suiker vet, suiker opheffing voorkomt ook leververvetting. In deze ziekte, wordt de lever vetdruppeltjes gestort in de cel, die de functie schaadt.
 • Neem bepaalde medicijnen alleen als het echt nodig is. Lever Schadelijk op te treden als antibiotica, pijnstillers, hormonen en psychiatrische drugs.
 • Eet biologisch voedsel. Omdat ze worden geproduceerd zonder pesticiden en kunstmest, minder ontgifting werk te doen. Smaakversterkers, kleurstoffen en conserveringsmiddelen maken ook uw lever een harde tijd.
 • Buig je leverontsteking (hepatitis) geleden. De Commissie Vaccinatie bij het Robert Koch Instituut in Berlijn adviseert vaccinaties voor risicogroepen (bijv, riool werknemers of personen met risicovol seksueel gedrag) en voor reizigers naar bepaalde landen (zoals Oost-Europa, de Middellandse Zee).

meer overDe meervoudige mannelijk orgasme - een gids
Zo zijn meerdere orgasmes mogelijk voor mannen

Mannen kunnen ook ervaring een meervoudige orgasme. Het bewijs: Onze auteur heeft&# 039; s geprobeerd en onthult hier ...

Met deze oefeningen, verbrand je calorieën zo snel mogelijk
Snelle tijden 100 calorieën - met deze vijf oefeningen werken&# 039; s beste

Het vet zal smelten en snel? Wij laten u zien 5 oefeningen die je in minder dan een kwart van een uur ...

De belangrijkste trend kapsels voor mannen
Deze 12 delen zijn nu Trend
Voor-en-na vergelijking: Nikolais transformatie
van due "Dickerchen": Leser Nikolai is nu Freshman en Model
volgens welke vrouwen niet wilt worden gevraagd zes seksuele posities,
Na deze zes standjes vrouwen niet wilt worden gevraagd