Hvad ved du om din sæd? Kan du gøre det friske, hurtig eller lækker til din kæreste? De vigtigste fakta om kvaliteten af ​​frøet

I denne artikel
 • Hvad du behøver at vide om sæd
 • De otte største sperm myter
 • Hvad skade sædkvalitet?
 • Disse tricks øger sædkvalitet
 • Problemer med sperm
 • Hvad bruger fertilitet test for hjemmet?
 • Kan jeg sælge min sperm?

De 16 mest spændende fakta om din sæd

Har du selv tænkt på, at din sæd kan sige om dig meget? Mange faktorer bestemme kvaliteten, smag, lugt og selvfølgelig sin gnist. Det er tid til at afsætte til kilden til vores manddom noget intenst.

 • den sperm mængde er i gennemsnit mellem 2 og 6 milliliter. Uanset om du producerer mere eller mindre siger intet om frugtbarhed.
 • den sædproduktion testikel det bringer per sekund til ca. 1200 sperm. Men undersøgelser har vist, at den gennemsnitlige sædproduktionen er faldet støt gennem de seneste årtier. Således er en ejakulere i dag kun en sperm tæthed på omkring 66 mio frø mens der stadig var mere end 100 Mille par årtier siden.
 • Kun halvdelen af ​​sædcellerne, hvilket i sig selv ejakulere er, er fuldt artikuleret.
 • en sperm ikke er større end 0,06 millimeter.
 • De rappe svømmere vokse epididymis zoome og venter på at blive brugt.
 • Den første sædafgang finder sted i løbet af ungdomsårene 11-15 år. Fra dette punkt er en dreng forplantningsmæssigt.
 • den lugt af sæd er beskrevet meget forskellige, det spænder fra hvid moskus, om kastanje blomst til lugt af havet eller chlor.
 • den smag beskrives normalt som nøddeagtig, salt eller mælkehvidt og, som duften, blive påvirket af flavor fødevarer.
 • indtil ægcelle kvindens sæd tilbagelægger en afstand på omkring 15 cm.
 • En sædcelle er udholdende. Den overlever i livmoderhalsen i den gennemsnitlige score 5 til 7 dage siden. Forudsætning er dog, at de er kommet der. I skeden sædceller overlever kun et par timer.
 • den sædkvalitet unterleigt i løbet af året konjunkturudsving. Spanske forskere bevist: I foråret, fra marts; både det samlede antal mandlige gameter stiger, samt det bevægelige, så fødedygtige. I efteråret til september, at antallet falder igen. "Spring feber" har så tilsyneladende giver mening i evolutionen: bringe er den gode kvalitet af de mennesker.
 • højeste registrerede tempo ejakulation 17 km / t rekord afstand 29,7 centimeter.
 • En portion af sperm har ca. 5 til 25 kalorier. Sammenlignet så meget som en håndfuld chips.
 • Sperm har en rudimentær hukommelse. Den mistænkte schweiziske forskere. Sådanne sædceller abegbogen først til venstre, slukket ved næste kryds, drej til højre. Forskerne mener også, at sæden i pakker kommunikere. 
 • Mængden af ejakulation en mand i hans hele livet gennemsnit 50 til 70 liter.
 • Efter sterilisering én ejakulere stadig kommer Allerd "lys"Så uden sædceller.

Kvindelige hormoner som en guide til ægget
Sperm arbejder ikke alene

© Shutterstock

De otte største sperm myter

 • Sæden kæmper som en enkelt fighter til ægget: Nej, er vejen igennem livmoderen til den modne æg gøres ved hjælp af kroppen af ​​din partner. Det kvindelige hormon progesteron har sperm tilsyneladende målrettet vejen til ægget. hormonet i celler, der omgiver ægget fremstilles. disse celler frigive kønshormon, så en undersøgelse Bonner, calciumindholdet forøget i sperm, som skud typen og styrken af ​​flagellum (den "frø hale") Påvirket. På denne måde, ægget styre sæd til deres bestemmelsessted, holdet af forskere til at studere leder Benjamin Kaupp fra Forschungszentrum Cæsar (Center for Advanced europæiske studier og forskning.
 • Den bærbare computer på skødet skadelige for sæd: Dette er ikke bevist. Optaget er bare, at en notesbog på skødet, testiklerne einheizt stærk - især hvis brugeren samtidig holde lårene lukket. Mænd læge Wolfgang Schulze fra University Hospital Hamburg afviser spekulationer om, at dette kunne påvirke fertiliteten. "Nogle forskere synes at have en masse tid og til tider ganske enkelt synes fantasi" Det mindste balance sin bærbare computer, mens du arbejder i timevis hver dag på deres fødder. Da frugtbarhed er tilbøjelige til at mislykkes fra akutte rygsmerter. 
 • Seksuel afholdenhed forbedrer sædkvaliteten: Indtil nu har det tilrådes generation villige par at gemme frø af producenten af ​​de mest frugtbare dage i kvinden. Ifølge mottoet: less is more. Dette er forkert, nu hævder israelske forskere. For en undersøgelse af Ben-Gurion-universitetet, de studerede 7.000 sædprøver fra 6.000 mand. Resultatet var forbløffende: Efter en til to dage uden sex sæd falder kvalitet, at antallet af fødedygtige sperm derefter falder markant. "To dage med afholdenhed gør sæd mindre mobile", Ifølge lederen af ​​forskergruppen, Elljahu Levitas.Laut aktuelle anbefaling af World Health Organization (WHO) bør mænd afholde sig med forplantning problemer, mindst to til syv dage til sex, inden de forlader undersøge deres sæd til abzuliefern.Doch den bedst mulige kvalitet, den nye undersøgelse taler imod , "Et længere ophold i testiklerne fører til nogle sædceller synes at træthed", Sagde Levitas. Restraint Furs Wunschkind derfor ikke annonceret, hvis man kan tro forskerne.
 • Hvem onanerede ofte, som sæden stammer fra: Intet andet end ammestuehistorie. Også med de 3000 overskud i livet for en mand. Fordi i modsætning til naturressourcer som olie eller kul, den mandlige frø er ikke en mangelvare. Kroppen producerer det fra puberteten indtil døden hele tiden. Frygten for, at når du løber tør for saft, så er ubegrundet. Ikke ændre for hyppige udløsninger - hvad enten med eller uden en partner - absolut intet. Især da sæden er kun en lille del af sædceller. Vivien Marx skriver i sin "frø bog": "Sæd kommer til omkring 50 til 70 procent af sædblærerne, til ti til 30 procent af prostata, og omkring ti procent af bitestiklen. Kun én procent er sædceller." Men mængden af ​​effusion er meget individuelt. Desuden perioden med seksuel afholdenhed, længden af ​​forspil og psykologiske processer spiller en vigtig rolle. Hvem registrerer et tab af ejakulation i en længere periode uden synlig grund, bør undersøges, når en læge for sikkerheden.
 • Sauna ødelagt sperm: Varmt det bliver i saunaen, ja. I badekarret for den sags skyld. Der er ingen undersøgelser er imidlertid, om herunder sædkvaliteten leidet.Bedenkt du tager dig tid dannelse og modning af sædceller til at fuldføre, sandsynligvis er der ingen alvorlig risiko. "De fertilitet Finske mænd var i hvert fald indtil nu ikke beskrevet som under gennemsnittet," den androlog professor Walter Krause fra University of Marburg. om i timevis på over 45 grader Celsius Sit boblebad? Nej? Så ingen grund til panik!
 • Mobiltelefon stråling dræber sæd: Inden for rammerne af to undersøgelser langsommere sæd blev fundet hos mænd, der bar oftere en mobiltelefon i lommen eller i bæltet med ham. Ifølge mange eksperter, dette er dog ingen grund til at slå alarm. Forskerne vil præsentere resultaterne af de kolleger pågældende, som forskerne har en betydelig forstyrrende faktorer som rygning, ikke i betragtning. Hamburg Androloge Schulze tvivler på, at mobiltelefonen er testiklerne nogensinde for tæt: "Og selv om det bør ske en gang, resultatet er ikke større trussel mod den reproduktive sundhed manden"
 • Benzindampe skade spermBenzin er blyfrit i lang tid. Og det gør den mandlige brændstof godt, fordi bly er et cytotoksin, som ikke kun skader testiklerne.
 • Hvis det ikke plaske, men kører hvad der er galt: Forkert."I en orgasme trækker skiftevis den indre og ydre blære muskel. Den kraft af ejakulation afhænger af, hvor ofte det sker, og i hvilken rækkefølge", Bochum urolog forklarer Dr. Rainer Brinkmann. Forskellige trykforhold opstå, at årsagen sæd bliver skudt ud anderledes. Med den magt, har intet at gøre. Eksperten: "Som med alle kroppens funktioner, der er individuelle og situationelle forskelle selv under ejakulation."

Mere sæd inden for 24 timer
På din sæd otte

© Shutterstock (Sebastian Kaulitzki)

Hvad skade sædkvalitet?

 • Rygning: Hvem ryger, antallet og koncentrationen af ​​sædceller fald. Sæden af ​​rygere er langsommere og ofte ændret morbid. Selv den skelsættende - 90 procent af det store flertal af ejakulatet, i alt 2 til 6 milliliter - lider. Normalt giver det næring til sædceller og gør det mere adræt. Intet under, at professor Wolfgang Schulze, androlog på University Hospital Hamburg, først kaldet afkald på fags at forbedre kvaliteten af ​​sæd. "Giv op rygning øger chancen for at blive far til et barn med 30 procent," siger han.
 • Overvægt: Kvaliteten af ​​sæd har et link med body mass index, BMI for korte. Under 1500 danske værnepligtige Forskere ved Københavns Universitet fundet fattigere Ejakulatwerte hos forsøgspersoner med BMI værdier under 20 og 25.
 • Den forkerte kost: Individuelle fødevarer og fødevareingredienser komponenter er mistænkt for at påvirke sædkvaliteten - især soja og dens plante østrogener. I store mængder er østrogener gift for testiklerne. "Dybest set forventes at påvirkning af sojaprodukter på sædcellen dannelse," siger professor Walter Krause, androlog på universitetet i Marburg. Denne negative effekt bekræftes også af en irsk undersøgelse fra Royal Victoria Hospital i Belfast. Dr. Sheena Lewis rådgiver mindre soja, hvis mænd har deres sædkvalitet problemer relateret. At huske det er, at soja proteiner er blevet blandet som billigere kød erstatte mange fødevarer, såsom pizza og andre færdigretter.
 • Siddende i lange perioder: Langvarig siddende i bilen øger testikelkræft temperatur. Hvorvidt den ægte effekt på sædproduktionen, synes dog at bestemme tidsfaktoren. Indtil en sædcelle fra hoved til hale er helt færdig, det tager nemlig godt to måneder siden ikke dømme et par timer lige varme skader. Bekymring kan det være for professionelle, som for italiensk taxachauffør. Sammenlignet med andre mænd, de har i en undersøgelse fra University of Rom den fælles patologiske forandringer i ejakulere, især hvis de længe har været på arbejde og kærlighed kørte sædevarmen. En signifikant reduktion er også tydeligt, når tunge landbrugs- og industrimaskiner skal flyttes, sandsynligvis på grund af de stærke vibrationer. Af den måde: De, der sidder hele dagen, bør lejlighedsvis ændre holdningen. Således testiklerne temperaturen falder lidt. Selv længe sidder i bilen øger testikelkræft temperatur.
 • kemikalier: Nogle miljømæssige påvirkninger man udsættes uden beskyttelse. Farligt for hormonet østrogen kan for eksempel. Den massive udbredelse af p-piller får østrogener til grundvand og drikkevand. Desuden indeholder mange industrielle produkter stoffer, der virker som østrogener såsom polychlorerede biphenyler (PCB'er, er meget udbredt som blødgørere i plast) eller insekticider, såsom DDT (Dichlordiphenyltrichloretan. Imidlertid er styrken af ​​disse såkaldte xenoestrogens ofte ligger væsentligt under det naturlige østrogen. Specialist Krause er klar: "Samlet set er risikoen for, at den mand, feminine grund af miljømæssige påvirkninger eller lider skade dens frugtbarhed, temmelig lav."
 • stress: Mental stress bremse produktionen af ​​det mandlige frø. Naturen har udtænkt smart, tilbage, når vores forfædre stadig strejfede ørkenen. Hvis hvor løven sprang ud af busken, jeg får en mand meget lidt til at producere mange sædceller i dette øjeblik. Så det var enten flygte eller kæmpe, og for at kroppen har brug for al den energi, selv dem, der er anden måde kan tilskrives testiklerne. For god sæd og forplantning for at give bedre senere, når freden er vendt tilbage. Siden da har den belastning, som vi er udsat for, gik. Stress på arbejdspladsen er ofte brugt til kontinuerlig stress, hvor afslapning faser ikke længere indstillet. Patienter praksis for Reproductive Medicine BKS i Hamborg lægerne fandt unormal Ejakulatwerte især i fag kraftigt at line op på de traditionelle mandlige karakteristika såsom dominans, styrke og konkurrencedygtig parathed. Professor Kerrin Christiansen, humanbiologi ved universitetet i Hamburg, mistænkt her roden til det onde: "Altid at nå positionen af ​​alpha mandlige, til at tage på en hvilken som helst konkurrence og at være en succes, er dette ikke længere muligt i dagens samfund.
 • Parfume: Fertilitet? Så du undersøge de øvrige indholdsstoffer i dine daglige duft Wässerchens. Forskere fra Harvard University har nu lige opdaget at din årsag Eau de Toilette skader i sædceller kann.Die Forskerne fandt, at der eksisterer en sammenhæng mellem brugen af ​​diethylphthalat, en almindelig ingrediens i parfumer, og defekter i sperm DNA , Stoffet bruges stadig i parfumeindustrien, på trods af protester fra miljøaktivister. Undersøgelsen, der omfatter 168 mænd deltog, var i tidsskriftet "Environmental Health Perspectives" US Department of Health and Human Services frigivet.
 • trafikerede veje: Partikler er naturligvis farligt at sædceller. I det mindste i mus, den mutationsrate forøger genetisk materiale ved 60 procent, når dyrene længere tid indånder stærkt forurenet luft, bemærkede canadiske læger. En overførsel af dette fund for mennesker er ikke ausgeschlossen.Für undersøgelsen, brugte forskerne deres lab mus til at åbne luft: Flere uger levede dyr i nærheden af ​​to stålværker og en hovedvej i det industrielle by Hamilton (Ontario) i særlige beholdere. Kontrolgruppen blev indånde den samme luft, men oprenset via filter. Resultat: Efter ca. fire måneder uger, lægerne fundet en forøget mutation i det genetiske materiale af fint støv mus, som igen forårsager årsag til sygdomme være können.Warum smudspartikler i lungen skader i sædceller, er stadig uklar. Forskerholdet under ledelse af Carole Yauk planer om yderligere testning.
 • alkohol: Moderat alkoholforbrug skader ikke, fra 40 gram alkohol om dagen (ca. 1 liter øl eller 0,5 liter vin) er dog forventes negative konsekvenser.

Pineapple efterlader sperm smag frugtagtig sød
Det er rigtigt, at ananas gør sæd sød

© Evgeniya Porechenskaya / Shutterstock.com

Disse tricks forbedre sædkvaliteten

sperm er således lækker: Salty, mælkeagtig, nøddeagtig - at sæd smager fantastisk. Narkotika og visse fødevarer fordreje smagen af ​​sæd kontrast til den frastødende. Dette var Hamborg sexolog Angelina Borgaes ud på en række tests på 50 kvinder. Især øl, hvidløg og aspirin ødelægge appetitten til oral kærlighed grundigt. 1,5 liter ananassaft giver imidlertid sæden en sød, sød smag. Den sexolog advaret om at begynde natten til kærlighed med en stærk knoblauchgewürzten mad. Så sperm smager surt, fejl og muggen. Ved opvaskevand kvinder følte mindet deres partnere for meget (min. 5) havde drukket øl, fordi der kan smage sperm forslidt. Og hvem jaget med flere (min. 5) af hovedpinepiller hans hovedpine, drevet ud af en modtagelig for oral kærlighed partner. Skuddet sæd så smager meget ubehagelig, barsk eller bitter - ligesom efter for meget kød, salt eller asparges. I USA er der nu et lægemiddel til at forbedre smagen af ​​sæd. Pulveret, som sælges under navnet Semenex internettet, indeholder forskellige frugtekstrakter i høj koncentration. Det opløses i et glas vand, der handler inden for en dag.

Fitter sæd gennem idræt: Mens sport øger temperaturen i testiklerne, men selv et par timers træning om dagen har nogen skadelig virkning. For eksempel kan en kørende arbejdsbyrde på 60 kilometer om ugen er sikkert. "Problemet opstår først, når ekstremt hårde udholdenhedssport," siger professor Frank Sommer, leder af Klinik for mænds sundhed på University Hospital Hamburg. Disse atleter symptomer, som ellers kun findes i alderdommen: lavt testosteron niveauer, høj risiko for osteoporose, tab af libido - og dårlig sædkvalitet. Og selv om mændene ser sund og også føler på den måde. Men selv her er der en modgift. "Hvis den pågældende person grænsen enhederne til 90 minutter, men for intensiv træning, de kan øge deres testosteron niveauer og dermed øge deres sædproduktion." Også ekstra styrketræning - i modsætning til rene udholdenhed enheder - øger testosteronniveauet og genaktiveret testiklerne. Hvem får adgang hormon præparater, skal være opmærksom på, at han kan køre en muskuløs fysik dermed ja, men ned omkring nedbrydes hurtigt maskulinitet. Når hjernen signaler, nok testosteron er til stede testiklerne kører tilbage kroppens produktion. Dette kan ende som de producerer ikke mere sæd. Efter bilæggelse af forberedelserne denne negative effekt er, men heldigvis reversibel.

Gode ​​frø takket være onani: Det er det bedste argument hvis du er fanget. Hvem har regelmæssig sex eller onanerede derved øge kvaliteten af ​​hans sæd "sæd er normalt efter tre eller fire dage syge," siger den britiske evolutionære biolog Robin Baker. Ved onani man vil gammel sæd; nyt frugtbare materiale kan bevæge sig op. Og behage regelmæssigt. Fordi døende resterende sperm skade ved deres giftige nedbrydningsprodukter også frisk fremstillet, top-stærkeste kolleger. "Senest efter otte til ti dage sæd endelig overstået," sagde Hamburg reproduktive ekspert Dr. Gerd Bispink.

Sund sperm tak kaffe: En brasiliansk hold fra University of São Paulo fandt, at kaffedrikkere har bedre sæd. I deres undersøgelse, studerede forskerne 750 mænd. Interessant resultat: Både Kaffe junkier (mere end seks kopper om dagen) og moderate kaffedrikkere har mere aktiv sædceller end koffein abstainers.

Potente takket være ordentligt tøj: Bær foretrækker ikke at stramme jeans. "Alt for stramme jeans, der presser testikler til kroppen, kan meget vel have en negativ effekt," siger graduate medicinsk Jens Jacobeit, Internist på Endokrinologikum Hamburg.

Fidele sperm takket være korrekt ernæring: En afbalanceret kost holder også deres sæd sundt. Disse syv ting skal være på din sæd menu:

 1. selen: Selen øger produktionen i testiklerne. Sperm frisk produceret er modtagelige for negative påvirkninger udefra, såsom ved miljøgifte. Selen er en vigtig del af et hylster der omgiver sæd og beskytter dem. En mangel på sporstoffet har en negativ effekt på antallet og kvaliteten af ​​sæd. Den tyske Nutrition Society (DGE) anbefaler, at 50 mikrogram selen hver dag. Top kilder indbefatter solsikkefrø og kokos flager (hvoraf 1 spiseskefuld blandt korn, yoghurt eller frugt salat mix). Også anbefales: 1 til 2 portioner fisk om ugen.
 2. Materiale plantning: De gør sperm mere adræt. I broccoli og andre kål mange antioxidant plante forbindelser er inkluderet. "De forbedrer sperm motilitet, beskytter mod skadelige miljømæssige påvirkninger," siger Mænds læge sommer. Tip: Lav en gang om ugen en broccoli gryderet og spise grill hugge ikke kun kartoffel, men nogle gange en servering af surkål.
 3. zink: Det forbedrer effektiviteten af ​​din sæd. Dette sporstof kvæler energibehovet i sæd og sikrer, at energi nok til slutspurten i livmoderen og æggelederen tilbage. Meget zink omfatter østers, fuldkorn, bælgfrugter og - perfekt til grill sæsonen - lam, oksekød og kalkun.
 4. Vitamin E: Vitamin E holder sperm sundt. Nødder er rige på E-vitamin, som understøtter fertiliteten hos mænd og kvinder ved at fremme dannelsen af ​​sunde sædceller og øger deres mobilitet. Adgang foretrækker at nødder i stedet for om aftenen at fodre foran fjernsynet tonsvis af chips. Også bevidst madlavning med høj kvalitet vegetabilsk olie fra rapsfrø, solsikke eller olivenolie sikrer optimal kvalitet af din sæd.
 5. Vitamin C: Det findes i citrusfrugter, hyben og havtorn.
 6. B-vitaminer og folinsyre: Munter Træt sædceller og er indeholdt i havre, ærter, bønner, samt laks, klid flager, forskellige former for kål, muslinger, sild og oksekød. 
 7. Omega-3 fedtsyrer: De har en gunstig effekt på testikel funktion og er for eksempel, der er indeholdt i valnødder, hørfrøolie og fisk.

Så din sæd er frugtbar
For at forbedre sædkvaliteten