Wat weet u over uw sperma? Kun je het fris, snel of lekker voor je geliefde te maken? De belangrijkste feiten over de kwaliteit van het zaad

In dit artikel
 • Wat u moet weten over sperma
 • De acht grootste sperma mythen
 • Wat voor kwaad kwaliteit van het sperma?
 • Deze trucs te verhogen kwaliteit van het sperma
 • Problemen met sperma
 • Wat verbruikt vruchtbaarheid testen voor thuis?
 • Kan ik verkoop mijn sperma?

De 16 meest opwindende feiten over uw sperma

Heeft u er eens over nagedacht dat je sperma kan zeggen over je lot? Vele factoren bepalen de kwaliteit, smaak, geur en natuurlijk haar glans. Het is tijd om te besteden aan de bron van onze mannelijkheid iets intens.

 • de sperma hoeveelheid gemiddeld tussen 2 en 6 ml. Of u nu meer of minder zegt niets over de vruchtbaarheid.
 • de de productie van zaadcellen testis het brengt per seconde tot ongeveer 1200 sperma. Studies hebben echter aangetoond dat de gemiddelde productie van zaadcellen gestaag in de afgelopen decennia is afgenomen. Dus een ejaculaat tegenwoordig slechts spermaceldichtheid van ongeveer 66 miljoen zaden, terwijl er nog steeds meer dan 100 Mille paar decennia geleden.
 • Slechts de helft van het sperma, wat op zich ejaculaat zijn, zijn volledig gearticuleerd.
 • een sperma niet groter is dan 0,06 millimeter.
 • De behendige zwemmers groeien bijbal zoomen en te wachten om te worden gebruikt.
 • De eerste zaadlozing vindt plaats tijdens de adolescentie 11-15 jaar. Vanaf dit punt is een jongen voortplanting.
 • de geur sperma is beschreven heel anders, het varieert van witte muskus, ongeveer kastanje bloesem te ruiken op zee of chloor.
 • de smaak wordt gewoonlijk beschreven als nootachtig, zout of melkachtig, de geur, smaak beïnvloed door voedsel.
 • totdat de eicel de vrouw sperma de afstand van ongeveer 15 centimeter.
 • Een sperma volhardend. Het overleeft in de baarmoederhals in de gemiddelde score 5 tot 7 dagen geleden. Voorwaarde is echter dat ze er zijn. In de vagina sperma overleven slechts een paar uur.
 • de kwaliteit van het sperma unterleigt gedurende het jaar conjunctuurschommelingen. Spaanse onderzoekers bewezen: In het voorjaar, van maart; zowel het totale aantal mannelijke gameten toeneemt, evenals de beweegbare, zodat vruchtbare. In het najaar tot en met september is het aantal weer daalt. "Spring fever" hebben dus schijnbaar zinvol in de evolutie: breng zijn de goede kwaliteit van de mensen.
 • hoogste geregistreerde tempo ejaculatie 17 km / h registratiedrager afstand 29,7 centimeter.
 • Een portie sperma heeft ongeveer 5 tot 25 calorieën. Vergeleken ook maar een handvol chips.
 • Sperma hebben een rudimentaire geheugen. De verdachte Zwitserse onderzoekers. Zoals sperma eerst abegbogen links, uitgezet bij de volgende kruising naar rechts. De onderzoekers geloven ook dat het sperma in verpakkingen communiceren. 
 • De hoeveelheid ejaculatie een man die zijn hele leven gemiddeld 50 tot 70 liter in.
 • Na sterilisatie één ejaculaat komt nog Allerd "licht"Dus zonder sperma.

Vrouwelijke hormonen als een leidraad voor het ei
Sperma werken niet alleen

© Shutterstock

De acht grootste sperma mythen

 • Het sperma worstelt als een vechter om het ei: Nee, de weg door de baarmoeder om de rijpe eicel wordt gedaan met de hulp van het lichaam van je partner. De vrouwelijke hormoon progesteron sperma blijkbaar gericht op de weg naar het ei. het hormoon in cellen die het ei omringen ontstaat. Deze cellen geven het geslachtshormoon, zodat een studie Bonner, het calciumgehalte toe in de zaadcellen, die het schot soort en sterkte van de flagellum (het "zaden staart") Besluit. Op deze manier, het ei sturen het sperma naar hun bestemming, het team van wetenschappers om te studeren leider Benjamin Kaupp uit Forschungszentrum caesar (Center of Advanced European Studies en Research.
 • De laptop op schoot schadelijk zijn voor sperma: Dit is niet bewezen. Busy is alleen dat, een laptop op haar schoot, de testikels einheizt sterk - vooral als de gebruiker terwijl de dijen gesloten. Mannen arts Wolfgang Schulze van het Universitair Ziekenhuis Hamburg verwerpt speculatie dat dit kan invloed op de vruchtbaarheid "Sommige onderzoekers lijken te veel tijd en soms gewoonweg schijnbare fantasie hebben" Het minste wat in evenwicht te brengen met haar laptop tijdens het werken uren per dag op hun voeten. Aangezien de vruchtbaarheid is waarschijnlijk mislukken van acute pijn in de rug. 
 • Seksuele onthouding verbetert de kwaliteit van het sperma: Tot nu toe generatie bereid koppels heeft geadviseerd om het zaad van de producent van de meest vruchtbare dagen van de vrouw te redden. Volgens het motto: minder is meer. Dit is fout, nu beweren Israëlische wetenschappers. Voor een studie van de Ben-Gurion University, bestudeerden ze 7000 sperma monsters uit 6.000 mannen. Het resultaat was verbluffend: Na één tot twee dagen zonder seks kwaliteit van sperma afneemt, is het aantal in de vruchtbare sperma dan aanzienlijk afneemt. "Twee dagen van onthouding maken het sperma minder mobiele", Volgens het hoofd van de onderzoeksgroep, Elljahu Levitas.Laut huidige aanbeveling van de World Health Organization (WHO) moeten mannen onthouden met voortplanting problemen, ten minste twee tot zeven dagen voor seks voor vertrek te onderzoeken hun sperma om de best mogelijke kwaliteit abzuliefern.Doch, de nieuwe studie spreekt tegen , "Een langer verblijf in de testikels leidt tot een aantal zaadcellen lijken vermoeidheid", Waarbij Levitas. Restraint für's Wunschkind wordt daarom niet aangekondigd als een van de wetenschappers kan geloven.
 • Wie masturbeerde vaak, waardoor het sperma afkomstig is van: Niets dan verhaal van oude vrouwen. Ook met de 3000 surplus in het leven van een man. Want in tegenstelling tot natuurlijke hulpbronnen zoals olie of steenkool, het mannelijk zaad is niet een schaars goed. Het lichaam produceert vanaf de puberteit tot de dood voortdurend. De angst dat als je eenmaal leegraken, dus ongegrond. Niet veranderen te vaak ejaculaties - met of zonder partner - helemaal niets. Vooral omdat het sperma is slechts een klein deel van sperma. Vivien Marx schrijft in haar "zaden boek": "Sperma komt tot ongeveer 50 tot 70 procent van de zaadblaasjes, tien tot 30 procent van de prostaat, en ongeveer tien procent van de bijbal. Slechts één procent zijn sperma." Echter, het bedrag van de effusie is heel individueel. Bovendien is de periode van seksuele onthouding, de lengte van de voorspel en psychologische processen een belangrijke rol spelen. Wie detecteert een verlies van ejaculatie voor een langere periode zonder duidelijke reden, moet worden onderzocht nadat een arts voor de veiligheid.
 • Sauna geruïneerd het sperma: Heet het wordt in de sauna, ja. In het bad voor die kwestie. Er zijn geen studies echter of met inbegrip van de kwaliteit van sperma leidet.Bedenkt u de tijd de vorming en rijping van sperma in beslag nemen, waarschijnlijk is er geen ernstig risico. "De vruchtbaarheid Finse mannen was althans tot nu toe niet zo onder het gemiddelde beschreven," de andrologist Professor Walter Krause van de Universiteit van Marburg. over voor uren van meer dan 45 graden Celsius Sit hot tub? Nee? Dus geen paniek!
 • Mobiele telefoon straling doodt sperma: In het kader van twee studies werden trager sperma gevonden bij mannen die vaker een mobiele telefoon droeg in uw zak of aan uw riem met hem. Volgens vele deskundigen, dit is echter geen reden om alarm te slaan. De onderzoekers zullen de resultaten van de collega's in vraag te stellen, omdat de onderzoekers hebben een significant verstorende factoren zoals roken, niet beschouwd. De Hamburg Androloge Schulze betwijfelt dat de mobiele telefoon is de testikels ooit te dicht: "En zelfs als dit eenmaal gedaan moet worden, is het resultaat geen grotere bedreiging voor de reproductieve gezondheid van de mens"
 • Benzinedampen schadelijk voor het spermaBenzine is lood-vrij voor een lange tijd. En dat doet de mannelijke brandstof goed, want lood is een cytotoxine, die niet alleen schadelijk voor de testikels.
 • Als het niet spetteren, maar loopt wat is er mis: Wrong."In een orgasme trekken afwisselend de binnenste en buitenste blaasspier. De kracht van de ejaculatie is afhankelijk van hoe vaak dat gebeurt en in welke volgorde", Bochum uroloog legt Dr. Rainer Brinkmann. Verschillende omstandigheden druk ontstaan ​​die ervoor zorgen dat het sperma is geschoten uit verschillende. Met de kracht die niets te maken heeft. De deskundige: "Zoals met alle lichaamsfuncties, zijn er individuele en situationele verschillen zelfs tijdens een zaadlozing."

Meer sperma binnen 24 uur
Op uw sperma acht

© Shutterstock (Sebastian Kaulitzki)

Wat voor kwaad kwaliteit van het sperma?

 • roken: Wie rookt, het aantal en de concentratie van sperma verlagen. Het sperma van rokers zijn langzamer en vaak veranderd morbide. Zelfs rudimentaire - 90 procent van de overgrote meerderheid van het ejaculaat, in totaal 2-6 ml - lijdt. Doorgaans betreft het voedingsstoffen voor sperma en maakt het meer wendbaar. Geen wonder dat professor Wolfgang Schulze, androloog in het Universitair Ziekenhuis Hamburg, eerst het afzien van fags geroepen om de kwaliteit van het sperma te verbeteren. "Stoppen met roken verhoogt de kans om vader van een kind met 30 procent," zegt hij.
 • overgewicht: De kwaliteit van het sperma een link hebben met de body mass index, BMI voor kort. Beneden 1500 Deense dienstplichtigen Onderzoekers aan de Universiteit van Kopenhagen gevonden armere Ejakulatwerte bij patiënten met een BMI onder de 20 en 25
 • De verkeerde voeding: Individuele voedingsmiddelen en componenten worden verdacht sperma kwaliteit beïnvloeden - in het bijzonder soja en zijn plantaardige oestrogenen. In grote hoeveelheden oestrogenen vergif voor de testikels. "In principe zal naar verwachting invloed van sojaproducten op de vorming van zaadcellen," zegt professor Walter Krause, androloog aan de Universiteit van Marburg. Deze negatieve effect wordt ook bevestigd door een Ierse studie van het Royal Victoria Hospital in Belfast. Dr. Sheena Lewis adviseert minder soja, als de mensen hebben hun kwaliteit van het sperma problemen. Om te onthouden is dat soja-eiwitten gemengd als goedkoper vleesvervanger veel voedingsmiddelen, zoals pizza's en andere bereide maaltijden zijn geworden.
 • Langdurig zitten: Langdurig zitten in de auto verhoogt de testikels temperatuur. Of de echte effect op de productie van zaadcellen, lijkt echter de factor tijd te bepalen. In afwachting van een spermacel van kop tot staart volledig klaar is, duurt namelijk ruim twee maanden geleden dat niet een paar uur gelijke warmte schade te beoordelen. Concern het kan zijn voor professionals, zoals voor de Italiaanse taxichauffeur. In vergelijking met andere mannen die ze hebben in een onderzoek van de Universiteit van Rome over gemeenschappelijke pathologische veranderingen in het ejaculaat, vooral als ze al lang op het werk en liefde liep de stoelverwarming. Een aanzienlijke reductie is ook duidelijk wanneer zware landbouw- en industriële machines om verplaatst te worden, waarschijnlijk te wijten aan de sterke trillingen. By the way: Degenen die de hele dag zitten, moet zo nu en dan veranderen de houding. Dus de testes daalt iets. Zelfs lang in de auto zitten verhoogt de testikels temperatuur.
 • chemicaliën: Sommige milieu-invloeden u bent blootgesteld zonder bescherming. Gevaarlijk voor het hormoon oestrogeen kan bijvoorbeeld. De massale verspreiding van de pil krijgen oestrogenen in het grondwater en drinkwater. Bovendien bevatten veel industriële producten stoffen die fungeren als oestrogenen, zoals polychloorbifenylen (PCB's, op grote schaal gebruikt als weekmakers in plastic) of insecticiden zoals DDT (Dichlordiphenyltrichloretan. Maar de kracht van deze zogenaamde xenoestrogens ligt vaak aanzienlijk lager dan die van de natuurlijke oestrogeen. Specialist Krause zijn duidelijk: "Over het algemeen is het risico dat de man verwijfd als gevolg van milieu-invloeden of schade lijdt haar vruchtbaarheid, vrij laag."
 • stress: Mentale stress vertragen de productie van het mannelijk zaad. De natuur is slim bedacht, toen onze voorouders nog zwierven de wildernis. Als waar de leeuw sprong uit de bush, win ik een man heel weinig te veel sperma te produceren op dit moment. Toen was het ofwel vluchten of vechten, en voor dat het lichaam nodig heeft alle energie, zelfs degenen die anders toe te schrijven aan de testikels. Voor een goede sperma en voortplanting om beter later, toen de vrede is teruggekeerd verstrekken. Sindsdien hebben de stress waaraan we worden blootgesteld, liep. Stress op de werkvloer wordt vaak gebruikt om continue stress, waarin ontspanning fasen niet meer in te stellen. Patiënten oefenen voor Reproductieve Geneeskunde BKS in Hamburg artsen abnormale Ejakulatwerte vooral te vinden bij patiënten sterk aan line-up op de traditionele mannelijke kenmerken, zoals dominantie, kracht en concurrerende paraatheid. Professor Kerrin Christiansen, de menselijke biologie aan de Universiteit van Hamburg, hier vermoedde dat de wortel van het kwaad: "Always om de positie van alpha male te bereiken, op een wedstrijd te nemen en om succesvol te zijn, is dit niet meer mogelijk is in de huidige maatschappij.
 • Perfume: Vruchtbaarheid? Dan is de ingrediënten van je dagelijkse geur Wässerchens u onderzoeken. Onderzoekers van de Harvard University hebben nu net ontdekt dat uw zaak Eau de Toilette schade in sperma kann.Die wetenschappers vastgesteld dat er een correlatie bestaat tussen het gebruik van diethylftalaat, een veelgebruikt ingrediënt in parfums, en gebreken in het sperma DNA , De stof wordt nog steeds gebruikt in de parfumindustrie, ondanks protesten van milieuactivisten. De studie, waarbij 168 mannen namen deel, was in het tijdschrift "Environmental Health Perspectives" de US Department of Health and Human Services vrijgegeven.
 • drukke wegen: Fijn stof is natuurlijk gevaarlijk om sperma. Althans in muizen, de mutatie snelheid verhoogt het genetisch materiaal met 60 procent wanneer de dieren langer ademen zwaar vervuilde lucht, merkte Canadese artsen. Een overdracht van deze bevinding voor de mens is de studie niet ausgeschlossen.Für, de onderzoekers gebruikten hun laboratoriummuizen de open lucht: Enkele weken woonde dieren in de nabijheid van twee staalfabrieken en een hoofdweg in de industriële stad van Hamilton (Ontario) in speciale containers. De controlegroep ademen dezelfde lucht, maar gezuiverd via filter. Resultaat: Na ongeveer vier maanden, weken, de artsen vonden een verhoogde snelheid van mutatie in het genetische materiaal van fijn stof muizen, die op hun beurt oorzaak oorzaak van ziekten können.Warum vuildeeltjes in de longschade in het sperma, is nog onduidelijk. Het onderzoeksteam onder leiding van Carole Yauk is van plan om het testen te bevorderen.
 • alcohol: Matig alcoholgebruik is niet schadelijk, van 40 gram alcohol per dag (ongeveer 1 liter bier of 0,5 liter wijn) is echter te verwachten negatieve gevolgen.

Ananas verlaat sperma smaak fruitig zoet
Het is waar dat ananas maakt sperma zoete

© Evgeniya Porechenskaya / Shutterstock.com

Deze trucs te verbeteren kwaliteit van het sperma

Zo sperma is heerlijk: Salty, melkachtig, nootachtige - dat sperma smaakt geweldig. Drugs en bepaalde voedingsmiddelen verstoren de smaak van sperma tegenstelling tot de afstotende. Dit was de Hamburg sextherapeut Angelina Borgaes uitgevoerd bij een reeks tests op 50 vrouwen. Vooral bier, knoflook en aspirine bederven de honger naar orale liefde grondig. 1,5 liter ananassap geven echter het sperma een zoete, zoete smaak. Het geslacht therapeut gewaarschuwd om te beginnen de nacht van de liefde met een sterke knoblauchgewürzten voedsel. Dan smaakt sperma zuur, vuil en muf. Bij afwaswater vrouwen voelden zich herinnerde hun partners teveel (min. 5) had gedronken bier, omdat dat het sperma muffe kunt proeven. En wie (5 min.) Achtervolgd met een aantal van aspirines zijn hoofdpijn, verdreven uit een gevoelig zijn voor orale liefde partner. Het schot sperma smaakt dan heel smerig, hard of bitter - net als na een te veel vlees, zout of asperges. In de VS, is er nu een medicijn om de smaak van sperma te verbeteren. Het poeder, dat onder de naam verkocht Semenex het Internet, bevat verschillende vruchtenextracten in hoge concentraties. Het wordt opgelost in een glas water, handelend binnen een dag.

Fitter sperma door sport: Tijdens het sporten verhoogt de temperatuur van de testikels, maar zelfs een paar uur training per dag hebben geen schadelijke gevolgen. Bijvoorbeeld, een lopende werklast van 60 kilometer per week veilig is. "Het probleem alleen ontstaat wanneer extreem hard duursporten," zegt professor Frank Sommer, hoofd van de Clinic for Men's Health aan het Universitair Ziekenhuis Hamburg. Deze atleten symptomen die anders alleen op oudere leeftijd zijn te vinden: lage testosteronspiegel, een hoog risico op osteoporose, verlies van libido - en de slechte kwaliteit van het sperma. En hoewel de mannen zien er gezond uit en voelen zich ook op die manier. Maar ook hier is er een tegengif. "Indien de betrokken persoon te beperken de units tot 90 minuten, maar voor een intensieve training, kunnen ze hun testosteron te verhogen en zo te stimuleren de productie van zaadcellen." Ook, extra krachttraining - in tegenstelling tot pure endurance units - verhoogt testosteron niveaus en gereactiveerd de testikels. Die toegang heeft tot hormoonpreparaten, moeten zich ervan bewust zijn dat hij een gespierde lichaamsbouw dus wel degelijk kan rijden, maar een daling van rond degradeert snel mannelijkheid. Wanneer de hersenen signalen die voldoende testosteron heden de testes terugrit de lichaamseigen. Dit kan uiteindelijk die ze produceren niet meer sperma. Na het gelag van de voorbereiding van dit negatieve effect is maar gelukkig omkeerbaar.

Goede zaden dankzij masturbatie: Het is het beste argument als je betrapt. Wie heeft regelmatig seks of masturbeerde waardoor de kwaliteit van zijn sperma toenemende "sperma is meestal na drie of vier dagen ziek", zegt de Britse evolutiebioloog Robin Baker. Door masturbatie men gaat oud sperma; nieuwe vruchtbare materiaal kan bewegen. En kunt u regelmatig. Omdat sterven resterende spermaschade hun toxische afbraakproducten ook versgeproduceerde, top-geschiktst collega. "Uiterlijk na acht tot tien dagen sperma is eindelijk voorbij," zei de Hamburg reproductieve expert Dr. Gerd Bispink.

Gezond sperma thanks koffie: Een Braziliaanse team van de Universiteit van São Paulo vond dat koffie drinkers hebben een betere sperma. In hun studie, de onderzoekers bestudeerden 750 mannen. Interessant resultaat: Beide Koffie junkies (meer dan zes koppen per dag) en een matige koffiedrinkers hebben meer actieve sperma dan cafeïne geheelonthouders.

Krachtige dankzij de juiste kleding: Draag liever geen jeans mager. "Te strakke jeans die testikels drukken om het lichaam, misschien wel een negatief effect hebben," zei graduate medische Jens Jacobeit, Internist op Endokrinologikum Hamburg.

Fidele sperma dankzij goede voeding: Een evenwichtige voeding houdt ook hun sperma gezond. Deze zeven dingen moet worden op uw sperma menu:

 1. selenium: Selenium verhoogt productie in de testes. Sperma versgeproduceerde zijn gevoelig voor nadelige invloeden van buitenaf, zoals door giftige stoffen. Selenium is een belangrijk onderdeel van een mantel rondom sperma en beschermt. Een tekort van het sporenelement een negatief effect op het aantal en de kwaliteit van het sperma. De Duitse Nutrition Society (DGE) adviseert dat 50 microgram selenium per dag. Top bronnen zijn onder andere zonnebloempitten en kokos (waarvan 1 eetlepel onder ontbijtgranen, yoghurt of fruitsalade mix). Ook aan te raden: 1 tot 2 porties vis per week.
 2. Plantmateriaal: Ze maken sperma wendbaarder. In broccoli en andere koolsoorten veel antioxidanten plantaardige stoffen zijn opgenomen. "Ze verbeteren de beweeglijkheid van de zaadcellen, te beschermen tegen schadelijke milieu-invloeden," zegt Mannen arts zomer. Tip: Maak een keer per week een braadpan broccoli en eet barbecue hakken niet alleen aardappelen, maar soms een portie zuurkool.
 3. zink: Het verbetert de efficiëntie van uw sperma. Dit spoorelement smoort de energiebehoeften van het sperma en zorgt ervoor dat genoeg energie voor de eindsprint in de baarmoeder en eileider blijft. Veel zink bevatten oesters, volle granen, peulvruchten en - perfect voor de barbecue seizoen - lamsvlees, rundvlees en kalkoen.
 4. Vitamine E: Vitamine E houdt sperma gezond. Noten zijn rijk aan vitamine E, die de vruchtbaarheid bij mannen en vrouwen ondersteunt door het bevorderen van de vorming van gezond sperma en verhoogt hun mobiliteit. Toegang voorkeur aan noten, in plaats van de avond aan voor de televisie tonnen chips te voeden. Ook bewust koken met hoogwaardige plantaardige olie uit koolzaad, zonnebloem of olijfolie zorgt voor een optimale kwaliteit van uw sperma.
 5. Vitamine C: Het is te vinden in citrusvruchten, rozenbottels en duindoorn.
 6. B-vitaminen en foliumzuur: Munter Moe sperma en zijn opgenomen in haver, erwten, bonen, evenals zalm, zemelen, diverse koolsoorten, mosselen, haring en rundvlees. 
 7. Omega-3 vetzuren: Ze hebben een gunstig effect op functioneren van de testikels en zijn, bijvoorbeeld, die in walnoten, lijnzaadolie en vis.

Dus uw sperma is vruchtbaar
Om de kwaliteit van sperma te verbeteren