De Vezicht op tabak en sigaretten verlamt de angst in de hersenen. Schockblider op sigarettenpakjes verliezen hun effect

Wie bijvoorbeeld overdag afstand van zijn sigaret pauzes, wat uiteraard al avond fruit en emotieloos kan zijn, volgens onderzoek van Bonn. Nicotine terugtrekking beurt na een paar uur, de amygdala - de angst in de hersenen uit. Bijgevolg abstinent rokers niet de gevolgen van Glimmstängelkonsums, het onderzoeksteam aan het Universitair Ziekenhuis van Bonn en Keulen, evenals de Charité in Berlijn vrezen.

De amygdala speelt een belangrijke rol in de zelfbescherming van de mens. Angst is een archaïsche instinct dat de mensen die dicht bij de voorsprong in gevaarlijke situaties of suggestieve bedreigingen beschermt, schrijft auteur van de studie Ozgur Onur in het tijdschrift "Human Brain Mapping",

Terwijl rokers die op konten terugtrekking zitten, bijna zonder angst, angst mechanisme bij rokers en niet-rokers blijven behouden. Zo is de onderzoekers in twijfel het effect van shock afbeeldingen op sigarettenpakjes van de longen of tumoren black smokers'. "Als je stopt met roken, waarin de activiteit van de angst centrum heeft zo veel dat hij zeer ontvankelijk voor de enge foto's, verlaagd", aldus onderzoeker René Hurlemann.

Voor hun studie, de Duitse neuroloog zetten 28 rokers in hun late 20 voor ten minste twaalf uur in afkickkliniek. Gemiddeld is de proefpersonen gerookt gedurende negen jaar, ongeveer 17 sigaretten per dag. controle, de onderzoekers onderzocht de hersenfuncties van 28 niet-rokers. Beide groepen werden getoond gezichten van gelukkige en angstige mensen. Door middel van MRI, konden de onderzoekers zien dat de abstinent rokers angstige mensen zijn gewoon niet schelen.

meer overOm te stoppen met roken op
Om eindelijk te luisteren naar het roken!

Als een roker u&# 039; s moeilijk - hier leer je hoe je kunt nog steeds permanent te stoppen met roken

Het hart onthult of het nu serieus in nood
Symptomen van hart

Weet je niet wat je hart wil je vertellen? Hier is een klein vertaler

nicotineverslaving
Veelgestelde vragen over roken
Horror beelden van roken en longkanker
De meest voorkomende ziekten van de long
15 gezondheidsstrategieën
De beste gezondheid strategieën voor een lange levensduur