Verlaat de witte straaltje uit je hoofd met deze tips tegen vervelende haar roos

Een sneeuwwitte shag op de vloer in de woonkamer: de eerste zijn, bang op trend en ten tweede, het is ideaal voor proef met de droom vrouw. Maar een wit tapijt op de schouders - niet vragen! Hoewel nog steeds geen mens is te werpen stierf aan die vervelende vlokken zijn allesbehalve een lust voor het oog en soms erg pijnlijk voor de eigenaar.

De oorzaken van vette en droge roos

Of men (steadoides pityriasis) onder de vette of droge schilfertjes (Pityriasis simplex) lijdt, is verantwoordelijk in beide gevallen via actief hoofdhuid. Normaal gesproken is de hoofdhuid vernieuwde ongeveer elke 28 dagen. Ontspoord dit proces (en dit gebeurt ten minste bijna 40 procent van alle mensen), die is veel sneller, soms in slechts vijf dagen. Dan komt het aan eelt. Dit betekent dat huidcellen samenklonteren tot kleinere vlokken die dan doorsijpelen onaangenaam roos op shirt, jas of trui. Vaak is dit proces leidt ook tot meer jeuk op de hoofdhuid.

vitaminegebrek, te veel stress, schimmelinfectie, aanleg, overmatige warmte, applicatie perverse verzorging en styling producten: te snelle scalp vernieuwing kan heel verschillende oorzaken hebben. Maar ook de mannelijke hormonen kan het haar te versnellen, omdat ze het stimuleren van de talgklieren op de hoofdhuid tot een verhoogde productie, het vet en de roos.

Onze beste advies voor roos

In lichte gevallen, milde haarshampoo te helpen met hydraterende en verzachtende middelen zoals ureum (ureum), shea boter of glycerine. Ook panthenol, haver extract of kamille kalmeren een gestresste hoofdhuid en handelen tegen jeuk.

Als het aan de andere kant druppelen uit zijn hoofd heftig, spreekt men van een verhoogde seborrhea of ​​seborrhea. Miserable resultaat: de dode huidcellen zich aan te werpen en blijven op de huid stok totdat ze niet goed kan ademen en begint te tintelen. Oorzaak van de jeuk is vaak de 'Malessezia furfur', een onderdeel van de natuurlijke huidflora gist ontploffen waarvan de bevolking en kan leiden tot Zellabschilferung. Dus in behandeling ervan gaat vordergündig over het verminderen van vet.

Zoals olie stopper om haar shampoos die tea tree olie zijn geschikt. Na ongeveer vier tot zes weken anti-roos behandeling, zou de conditie van de hoofdhuid aanzienlijk zijn verbeterd. Zo niet, dan moet je naar een dermatoloog - het zou een psoriasis, atopische dermatitis of allergische eczeem als oorzaken achter deze zijn.

Soms oude huis recepten roos werken kleine wonderen. Naturopath Dr. adviseert Jörg Zittlau Bremen, tegen overtollig vet en roos hamamelis of (Cystus-) Rozenwater (er zijn in de apotheek) druppelt op de hoofdhuid. Zelfs appelazijn voorkomt roos door zure inname. Meng per een kopje azijn en water en masseren het mengsel tussen de wasbeurten grondig in de hoofdhuid. Het bevordert de bloedcirculatie en stopt jeuk. Ideaal voor droge roos is pinda's of olijfolie. Masseer het in uw hoofdhuid en laat het zitten 's nachts,' s morgens goed naspoelen. Wie tea tree olie shampoo zelf te maken (en geld te besparen) wil, moet het zelfs proberen met het volgende recept: Meng 60 druppels tea tree olie met 100 ml pH-neutrale shampoo en het wassen zoals gebruikelijk - maar hoopvol.

Dus anti-roos shampoo het beste werken

Roos zijn er goede anti-roos shampoo en spoelingen speciaal voor mannen haar. Medische anti-roos produkten in extreme dandruff bevatten salicylzuur of corticosteroïden dat het zuur mantel van de hoofdhuid te herbouwen.
maar het kan niet altijd onmiddellijk medische anti-roos shampoo van de huisarts zijn. Vaak zelfs maar één is genoeg van de drogisterij plank. Probeer anders. Deze shampoos kan oplopen tot 4 weken aan te brengen zonder aarzeling. Tip: Laat het ongeveer 2 minuten zodat de ingrediënten volledig kan worden ontwikkeld.
Brengt een anti-roos shampoo niet werkt, probeer dan de volgende. De agenten sloeg bij elke hoofdhuid anders. Alleen ze hebben allemaal één ding gemeen: je hebt om het te gebruiken consequent absoluut!

De beste haarverzorging tips voor roos

Wanneer de mensen ook houden aan deze haarverzorging regels, krijgen ze hun roos probleem snel weer op de rails:

  • Voordat je je haar wast, borstel het voorzichtig of kam het met een Feien kam. Dit lost de kleine vlokken in je haar en ze kan dan gemakkelijk uitwassen.
  • Massage en niet onnodig rond wrijven op het hoofd wanneer je je haar wast. En spoel zeer goed en grondig voor - hoe langer je je haar te spoelen, hoe beter.
  • niet föhnen je haar te warm - dat de hoofdhuid droogt.
  • Gebruik zo weinig styling producten en zorg ervoor dat ze alleen het haar en niet de hoofdhuid te krijgen. Vooral voor alcoholhoudende styling producten u moet vermijden, omdat ze uitdrogen van de hoofdhuid en kan het hele roos symptomen uitlokken.
  • Vergeet niet te wassen en kam roos vaker en zorgvuldiger. Het beste is om dit te doen met het zelfde voor elke wasbeurt. Dan kunnen schimmels en bacteriën niet implanteren. Bij normale shampoo of afwasmiddel dat snel en grondig gaat.

conclusie: Als uw hoofdhuid toont symptomen droge of vette roos, dat is geen reden tot paniek. Alle mensen hebben roos, want onze hoofdhuid zich vernieuwt in de tussenpozen van 4 weken. Beschleuigt om dit proces, bedreigen droge of vette roos in het haar. Alleen in de zeldzaamste gevallen besmet als oorzaak eigenlijk achter een psoriasis of atopische dermatitis. Alles wat je nodig hebt is consequent optreden: Probeer verschillende patiënt tegen hoofdroos door tot u optimaal is voor uw hoofdhuid hebben gevonden. En dan is het regelmatig gebruik van u!

Als er na ongeveer zes weken consistente en juiste zorg, een zichtbare succes, kun je pauzeren en met het intensieve programma een tijdje terug met een normale shampoo en uw gebruikelijke styling producten. Heeft de anti-roos behandeling geslagen, is het voldoende om de middelen 1 keer per week toepassen op een terugval te voorkomen.

>>>  De beste haarverzorging tips voor droog en vet haar