Flere og flere mænd lider af en fedtlever - og endda Slender kan ramme det. Lær alt om sygdommen som fedtlever: Så det opstår, så farligt det er - og så du kæmpe tilbage

I denne artikel:
 • Hvad er en fedtlever præcist?
 • Årsagerne til fedtlever
 • Symptomer på fedtlever
 • Fare for fedtdepoter i kroppen
 • Som kulhydrater forårsage fedtlever
 • At forhindre fedtlever
 • Mere sport og mindre sukker end forebyggelse
 • Korrekt ernæring til en fedtlever
 • Hvordan identificerer man en fedtlever tidligt

Tyskerne er ikke en nation af fulderikker, selv om de kan lide at drikke øl. Fedtlever er stadig et emne: "I Tyskland anslået 30 til 40 procent af de voksne er ramt," sagde München ernæringsekspert Dr. Nicolai Worm, forfatter til "udbredt sygdom fedtlever" (systemed til 17 euro). Der er sandsynligheden for, at du zoome avle en fedtlever, ikke lille. Det er på høje tid at finde ud af - ellers dit liv er i fare!

Hvad er en fedtlever præcist?

Som navnet antyder, er det i denne sygdom en fed degeneration af orglet. Fedtlever - Medicinsk "leversteatose" kaldet - således forårsaget af oplagring af fedt i leveren. Dette fedt er fremstillet i form af fedt vacuoler i leveren fra. Selvom en fedtlever kan relatere, bør du ikke undervurdere sygdommen. Fordi fedtlever anses for forløber af sygdomme som hepatitis eller cirrose.

Vi afklare her om sygdommen, dens årsager og symptomer og fortælle dig, hvordan du kan beskytte dig selv: starter med en sund kost, den måde at tabe sig, fordi fedme er en af ​​grundene til fedtlever.

Forkert Mad: Ikke drikke skylden, snarere de mange mad
Årsagerne til fedtlever er ofte ikke kun til stort alkoholforbrug

© Maxym / Shutterstock.com

Junkfood vs. Alkohol: Årsagerne til fedtlever

Lang fede degeneration af leveren blev næsten diagnosticeret i folk, der drikker for meget alkohol. De fedtlever årsager er også i den forkerte kost.

Det handler om den såkaldte ikke-alkoholiske fedtlever (forkortelse af udtrykket ikke-alkoholiske fedtlever sygdom, forkortet NAFLD), hvis årsag ligger i afsporing af stofskiftet, som oftest skyldes dårlig kost. nemlig en af ​​funktionerne i leveren ikke kun afgiftning af blodet. Det sikrer også, at cellerne altid alt bare brug klar næringsstoffer. Derfor er en sund lever er altid på lager en lille mængde fedt. Men hvis du længes efter at hurtigt spise for meget, er en kædereaktion sat i gang, der får kroppen indskydes i løbet tilsigtede mængde fedt. Fedtstof degeneration af organet, lægerne sige, hvis mere end 5 procent af leverceller har synlig lagret fedt. I en fuld-blæst fedtlever er så højt som 50 procent af alle celler eller endnu mere. Lang fede degeneration af leveren blev næsten diagnosticeret i folk, der drikker for meget alkohol. Årsagerne til fedtlever er også i den forkerte kost.

Mulige årsager til fedtlever et overblik:
 • For meget alkohol
 • For meget junk food (dårlig ernæring)
 • Længere perioder med sult
 • Overdreven vægttab
 • Langsigtede glucoseinfusioner (fx pancreas fejl)
 • Visse lægemidler (steroider, bl.a.)

Drama diagnose: En fedtlever forårsager næsten ingen symptomer
Følelser af tryk i den øvre del af maven, kan være de første symptomer på fedtlever

© Poprotskiy Alexey / Shutterstock.com

Drama Diagnose: Symptomer på fedtlever

Din lever kan være direkte kvælende i fedt, men du behøver ikke mærke - orglet føler, at er ingen smerter. Kun en allerede stærkt forstørret lever gør sig nogle gange af en følelse af pres i den øverste del af maven mærkbar. (Gør det ondt kraftigt i dette område, er der som regel vandrer galdesten - helt andet sted.) En indlæst leveren kan gøre selv af træthed mærkbar - men som allerede fører sådan en afslappet liv, for sløvhed ikke snesevis af andre årsager i kunne komme spørge? Før leveren ikke er irreversibelt beskadiget, er der stort set ingen symptomer. Rettidig diagnose er derfor vanskeligt.

Fedtlever er faktisk synlig på ultralyd billedet, men meget sent: "Kun når langt over 10 procent af cellerne er lagret fedt," siger Worm. Mere nøjagtige billeddiagnostiske teknikker er så komplekse og dyre, at de anvendes kun i undersøgelser. Meget præcis ville være en biopsi, der er en vævsbiopsi. Men sådan ingen drastiske indgreb tager uden begrundet mistanke, før - at være ofte træt, alene er ikke tilstrækkeligt bevis. Heldigvis viser nu en overflod af undersøgelser, at lægen fedme også kan komme ved at kombinere forskellige blodprøver i tovene.

Fedt fælde: Fra syg kan snart blive livstruende allerede
En fedtdegeneration leveren lider på mange måder. Der er ofte betændelse. Deres mulige konsekvenser er altid den samme, uanset om bag det fedt, virus, alkohol eller andre giftstoffer: Kan ikke være indeholdt dem, mere og mere levervæv mister sin funktion og arret - dette kaldes fibrose og senere skrumpelever. Fra fibrinøse væv tumor derefter kan udvikle sig. Men selv om der ikke sker: En syge lever i sidste ende kan ikke længere udføre deres opgaver, og uden transplantation det er det da. Men uanset hvor bittert dette outlook kunne være: Den fede degeneration af leveren gør dit liv længe før alvorlig fare, fordi det dramatisk øger risikoen for diabetes, hjerteanfald og slagtilfælde.

Den fede degeneration af leveren har at gøre ikke kun med Wampe
Selv slanke mennesker kan mødes, fordi den fede degeneration af leveren har at gøre ikke kun med en vom

© Undrey / Shutterstock.com

Secret Bacon: Risiko for fedtdepoter i kroppen

Ikke kun fedt folk har fede lever. Også, lider omkring 15 procent af magert. Dette skyldes fedtdepoter i kroppen og genetiske årsager.

Forskere kalder Berørte Tofis (af tynd udenfor, fedt inde - så tynd udenfor, inde fed). Deres ofte dårlige blod lipid niveauer, lægerne hidtil til skamme - først nu afklares forholdet langsomt. Roden af ​​fedtlever er spørgsmålet om, hvordan kroppen behandler den overskydende kalorier. Nogle mennesker kan parkere der, hvor det hører hjemme, nemlig under huden meget fedt præcist. Selvom bacon ruller fremstilles på denne måde på stranden ikke bare forbedre dine chancer Flirt: For din lever Det er nok en fordel. For disse mennesker, på trods af den betydelige overskydende vægt, de blodværdier er ofte okay, deres risiko for at udvikle diabetes eller lider et hjerteanfald, er ikke steget. Men i mennesker, hvis kroppen ikke kan gemme i det subkutane fedt, det ender ofte i væv, der ikke kan håndtere det. Det kaldes ektopisk (verirrtem) fedt. I begyndelsen kun leveren er påvirket, men senere næsten alle andre organer i kroppen, hjerne og knogler inkluderet. Den mistede fedt lammer cellerne og kan endda dræbe. 

Disturbed fartøjer: Fedtet vandrer faretruende i kroppen
Fedtet er farligt, når kroppen ikke vide, hvor man udtrykte det. Et lag af fedt ville være et godt sted - men dette er et meget aktivt væv og skal derfor velforsynet med blod. men der spiser ordentligt frodige over tid, tvinger fedtceller til at vokse hurtigt og formere - blodkarrene under visse omstændigheder ikke er der. Så er cellerne ikke længere nok ilt, sende alarmmeldinger der anstifter inflammation og stimulere vækst fartøj. "Betændelsen reducerer også følsomheden af ​​celler til hormonet insulin," forklarer ekspert Worm. Dette fungerer som en nøgle, uden som derefter kan få noget nyt fedt ind i de relevante celler. Det strejfer rundt i kroppen og aflejres andetsteds - især i leveren.

Når det kommer til det, er individuel og også genetisk. Fakta: I mænd fedt hurtigere på afveje. Som altid ser din figur ellers: En buet fremad mave er et alarmsignal! Bolden foreslår, at fedtet er akkumuleret i bughulen - derefter at få leveren er praktisk bliver fedt. Og ikke forsøge at skyde skylden kun på generne - spiller en afgørende rolle, og den livsstil. Så mange faktorer har indflydelse, om en betændelse kun nødblus eller lige hochlodert - for eksempel, hvis du er velforsynet med næringsstoffer såsom vitamin D og omega-3 fedtsyrer. Men stress og dårlig søvn gange i processen. er i sidste ende to afgørende spørgsmål: Hvor meget motion dine muskler får og hvorfra kommer de kalorier du fodrer?

Killer Kulhydrater: Først og fremmest glukose er problemet
Alt for mange kulhydrater, som sidder fast i brød, blandt andet din lever er ikke tilfreds.

© Kampol Taepanich / Shutterstock.com

Killer glucose: Kulhydrater forårsage fedtlever

Ansvarlig for fedtlever er i sidste ende især kulhydrater, hvoraf mange tager de fleste i disse dage (til) til sig selv.

Selv om det ser ud som en selvmodsigelse, men det er klart, at forholdet, hvis du er rollen af ​​insulin View: Når du spiser, lander kun når alle anvendelige kulhydrater som individuelle glukose molekyler i blodet. Med hjælp af insulin, de funneled i celler. Behovet for at bevæge sig hurtigt, ellers sukker skader blodkarrene. Således glukose retten til vejen, insulin sinker fedt udnyttelse. I cellerne, er glucose derpå enten anvendt den samme for energi eller oplagres i leveren og muskelceller. Disse erindringer er begrænset, men fordi glukose er kun en Joker til intensiv indsats. Hvis der ikke er det, så du leve et behageligt liv, men stadig spise masser af kulhydrater, hukommelsen er fuld. Dette giver dine muskelceller er oprindeligt mindre følsomme over for insulin - som det var, holde døren lukket. At stadig i gang-zuwerden det overskydende sukker, er mere insulin udskilles. Og i virkeligheden, glukose forsvinder fra blodet - men hvor?

En undersøgelse fra Yale University viser, at i denne metabolisme, insulinresistens, glucose omdannes til fedt i leveren. Ofte dørene til fedtceller er i denne situation, men stram. Hvad sker der så, du allerede kender: Fedtet skal opbevares i leveren eller lander gennem blodbanen til andre væv. Det udløser derefter på skibene fra betændelse, der kan fremme på indersiden af ​​arterierne åreforkalkning. Åres kranspulsårerne, der gør tætte, det kommer til et hjerteanfald, er angrebne arterie i hjernen, har du et slagtilfælde. Diabetes Risk øger også: Med stigende fedme og pancreas og lever er insulinresistente, de er så næsten umuligt at regulere - og sukkeret metabolisme afsporet så mere og mere. Hvis derefter selv store mængder af insulin ikke længere er tilstrækkelig til at skabe glucose fra blodet, diabetes er åbenbar.

Fortæl fedtlever af slaget: vægttab, motion og en sund kost få dig der
Fortæl fedtlever af slaget: vægttab, motion og en sund kost få dig der

© Sebastian Duda / Shutterstock.com

Slankekure, motion & Co:. For at forhindre fedtlever

Især gennem tabe vægt kan hjælpe med at forhindre fedtlever. Men selv en lille livsstil, der er mere sport og mindre sukker, anses for at være præventiv.

Leveren kan komme sig igen, hvis du taber dig. Du behøver ikke vente til din karakter er til stranden igen overhovedet. Undersøgelser fra University of Newcastle har vist, at du kan affedte leveren hurtigt og effektivt, selv uden store vægttab: fastende. De emner (alle diabetikere) tog dagligt 600 kalorier i form af pulver shakes én, yderligere 200 kalorier end grøntsager med en lille dukkert - og tabt på vejen så tidligt som den første uge, 30 procent af leveren fedt. Straks, både blod fedt og blodsukker forbedres. I løbet selv formodes døde pancreasceller regenererede igen.

"Nøglen til denne udvikling, som først blev observeret efter gastrisk kirurgi, er det drastisk lavere energiindtag," siger ekspert Worm. "Ellers nedbrydes for meget muskelmasse: Det er endnu bedre, hvis den daglige tilladte 800 kalorier som få kulhydrater, men indeholder nok protein." Hvis du bære rundt på en masse overskydende vægt med dem, ikke nok to uger fastende, men for det meste at gøre muskler og fedtvæv til insulin igen følsom. Det betyder, at hvis du ikke ønsker at komme tilbage på den lige og snævre dit stofskifte, skal du enten hurtigt ofte, falde betydeligt eller gøre dit liv en lille smule anderledes - især aktiv.

Mere sport og mindre sukker end forebyggelse

For at forhindre, at din lever fedtdegeneration efter en sådan faste igen, så prøv bedst med en dobbelt strategi:

 1. øge bevægelse.
  Mere udholdenhedstræning er god, mere vægttræning endnu bedre. Jo mere muskelmasse du har, jo mere blodsukker, kan du spare. Hertil kommer, tykkere Muskler forbruge mere energi med hver bevægelse. Undersøgelser viser, at selv med allerede insulin resistente mennesker forbedrer hver briste af aktivitet, den nuværende situation, og effekten varer for resten af ​​dagen. 
 2. reducere behovet for insulin.
  Spise som at kroppen kræver lavere mængder af hormonet. Tag carbs ned og give dig stofskifte natten så meget nødhjælp som muligt. (Så ingen øl, ingen æbleskiver) efter middagen ud af noget, især ingen kulhydrater. Omkring 4 timer efter den sidste bid (du forstår søvnig) begynder den helbredende mini fastende indtil den første måltid af den nye dag. Forøg effekten ved at spise eller carb middag (hvis ikke spiser morgenmad dine ting) insulin pause indtil morgen ekspandere. Selv kaffe uden mælk og sukker ikke negere effekten. For at holde dit stofskifte på sporet - og leveren pasform.

Regel nr. 1: Afstå fra alkohol!
Regel nr. 1: Afstå fra alkohol!

© Henryk Sadura / Shutterstock.com

Korrekt ernæring til en fedtlever

Nu ved du, hvordan du kan forhindre fedtlever. Men hvad efterligne, hvis du allerede lider af en fedtlever? Først gælder følgende: Ingen grund til panik! Fedtlever er en godartet sygdom i princippet. Først når de årsager, der har ført til leverskader ikke kan korrigeres i tide, kan det være en alvorlig trussel, og i værste fald føre til skrumpelever eller leverbetændelse. Ellers en fedtlever kan normalt selv relatere helt. Her er et par tips om, hvad kost kan bidrage til regression af fedtlever:

 1. Alkohol Farvel!  
  Hvis du lider af fedtlever, bør du helt undgå alkohol.  
 2. Drik masser af vand!
  Den grundlæggende forudsætning for en afbalanceret og sund kost er at tage nok væske: Mindst to liter om dagen. Vi anbefaler konventionel mineralvand eller te. Frugt- eller grøntsagssaft bør indtages kun fortyndes.
 3. Sæt på fuldkorn
  Hvis du har et valg af hele hvede eller hvidt brød, så du vælger det bedste for den tidligere og afstå fra hurtigt fordøjet sukker, der klæber for eksempel hvidt brød, kager eller slik.
 4. Frugt og grøntsager: Bomben vitamin
  Ifølge mottoet: "En æble om dagen, holder lægen væk"Du bør få adgang til frugt og grøntsager, fordi de indeholder mange vitaminer og mineraler. Vidste du? Til sådanne værdifulde stoffer, når madlavning ikke at miste, anbefales det at lave mad eller damp kort på grøntsager. 
 5. Protein, protein, protein!
  Proteinholdige fødevarer er især nyttigt til at bekæmpe fedtlever. Hårdkogte æg, (magert) hytteost, yoghurt eller ost er ideelle kilder til protein. Men pas på: Adgang foretrækker ikke at højt fedtindhold oste og springe meste fede stegte eller røræg med bacon. 

Generelt: Brug ikke en fedtrig (også) kost. Du bør også være forsigtig med ikke at tage for mange kulhydrater, men snarere et protein-baserede kost - rig på frisk frugt og grønt - at undersøge. 

Kombinationen gør's: Blut-, Blutzucker, und Leberwerte, sowie der Fatty-Liver-Index können eine Fettleber diagnostizieren.
er kun udtalt med ultralyd fedtlever genkendelige - nøjagtige metoder sædvanligvis er for kompleks.

© Sebastian Kaulitzki / Shutterstock.com

Lægeundersøgelse: Hvordan identificerer man en fedtlever

Måske er det snart tilstrækkeligt at måle en enkelt blod værdi til at genkende en fedtlever. Indtil da, din læge har brug for at indsamle flere værdier og kombinere korrekt. En check-oversigt.

1. raise blodet Classic
For en meningsfuld indikation af tilstanden af ​​stofskiftet, du har brug for to blodprøver, at din læge måske endda har rejst, selv ved et check-up: de triglycerider (fedtstoffer gratis) og det "gode" HDL-kolesterol. Så du forventer: triglycerid værdi divideret med HDL. Resultatet bør være mindre end den anden Signifikant højere værdier (for mænd fra 3,5 hos kvinder fra 2.5) er typiske for insulinresistens - dermed også for en fedtlever og en øget risiko for diabetes og hjerteanfald.

2. Mål blodglucoseniveauerne
Det meste af fastende værdien måles, den slående men reagerer sidst. Resultatet - normalt udtrykt i milligram per deciliter (mg / dl) - er mere meningsfuld, når man også kan hæve blodinsulinniveauer. Dette gives som en tusindedel af en standardenhed (mU for Milli-Unit) per milliliter. Multiplicer glucose med insulin værdi, og dividere resultatet med 405. Værdier større end 2 indikerer derved indikere en resistens over for insulin. Diabetikere er på 5.

3. Typiske analysere leverfunktionstest
Der er tre blodprøver, som indikerer beskadigelse af leverceller. På de laboratorieundersøgelser plader er til rådighed for forkortelserne ALT, AST og GGT. Men disse værdier er ikke altid pålidelige: Selv om de synes normal, kan leveren blive fede degeneration eller endda betændte. Forhøjede niveauer men skal kontrolleres for hvert tilfælde én lejlighed, hvorvidt en fedtlever er til stede. Derudover GGT Wertim del af en beregningsformel er meningsfuldt, kaldet Fatty Lever Index (se 4).

4. Fatty-Lever Index (FLI) beregne
For FLI er tilgængelig på hjemmesiden for det institut, der udviklede det, en beregning mulighed. Under www.fegato.it klik på den orange boks (fedtlever indeks regnemaskine) og åbn tabellen. Du skal bruge disse værdier, som kan være op til 6 måneder gammel: taljemål, BMI, triglycerider og GGT. Indtast den gule i felterne. Efter den daværende følgende klik FLI dine skærme. Fra værdien af ​​30 i din fedtlever kunne være til rådighed, fra 60 sandsynligheden er høj.