Carsten Rothenbach, profvoetballer bij FC St. Pauli, leed honger en hongergevoel. Een kleine verandering in dieet opgelost beide problemen tegelijk

Voor 12 jaar, ik speel profvoetbal. Ik train 1 à 2 keer per dag en kan eigenlijk eten wat ik wil. Mijn vetpercentage is slechts 9,5 procent. Echter, ik heb mijn dieet veranderd om twee redenen. Op training intensieve dagen voelde ik me altijd honger en aten in tussen rollen, graanrepen of koekjes. Het is niet prettig om te voelen nooit echt tevreden.

Mijn bloedbeeld toonde ook een te laag ijzergehalte. Dit kan leiden tot vermoeidheid en functionele beperkingen. Ik was op zoek naar voedsel producten die lang genoeg en zorgen voor voedingsstoffen die ik nodig heb om topsporter te zijn. Het was duidelijk dat als een spel atleten koolhydraten nodig, maar ik was er ook van bewust dat ik aan het eten was te weinig eiwit. Ik heb gebruikt om me te geven aan ontbijtgranen 300 gram cottage cheese in plaats van 100 gram. Daarvoor ik verminderde de hoeveelheid fruitmuesli 150-100 gram. Het grotere deel van quark ik al gevoed nogal wat. Voor een betere absorptie van ijzer het lichaam heeft vitamine C. Dus ik fruit, een appel of een peer toe te voegen. Ik heb ook een eetlepel noten meng alle variaties in het graan. Gezonde vetten en vitamine E uit noten bescherm ik mijn cellen tegen oxidatie en vroegtijdige veroudering.

Aan het begin van deze verandering was een beetje wennen. maar nu is het niet de moeite me meer. Mijn koffie drink ik 30 minuten voordat ik het ontbijt. Coffee remt de absorptie van ijzer, dus ik genieten van koffie en ontbijt apart.
'S Middags zijn er antipasti of een salade met olie en azijn dressing van tevoren, dan is een pastagerecht met eiwitrijke saus. Voordat, vond ik tomaat voldoende is voor het, ik dan voor het dessert een dessert als crème brulée genomen. Welke is nu verwijderd. Omdat ik vol na pasta Bolognese of Tunfischsoße voel, heb ik geen probleem met de ontheffing.

Als een voetballer in de 2. Bundesliga, we hebben om het weekend op de weg. We worden geproefd veel in hotels, en hier is het geen probleem om het dieet strategie te handhaven. De meeste is een buffet beschikbaar is, kan ik kiezen wat ik wil.
Een ander bloedonderzoek liet me zien dat het was het waard: Mijn ijzer opslag wordt gevuld, die mijn prestaties op de lange termijn gestabiliseerd. Ik doodde twee vliegen in één klap - ik ben langer vol en mijn voedingsstoffen hebben geoptimaliseerd.

Een paar cijfers: Mijn voeding is op trainingsdagen in 3700 calorieën. Van deze ongeveer 42 procent koolhydraten, 21 procent eiwit, 37 procent vet. Op trainingsdagen, zijn er slechts 2500 calorieën. Mijn dieet truc: Ik eet op vaste tijden. Dat is wat ik geleerd als een kind. Als profvoetballer discipline zal mij ten goede komen. De trainingstijden zijn precies vastgesteld - omdat de energie moet op het juiste moment in het bloed.

Carstens eten plan

 • ONTBIJT
  2 kopjes koffie met melk, 100 g fruitmuesli,
  Quark 300 g (20% F. i. Tr.), 1 appel, 25 g noten
  800 kcal (90 g koolhydraten, 49 g eiwit, 32 g vet)
 • VOOR DE ochtend training
  1 banaan, 0.5 l sap spritzer
  265 kcal (60 g KH, 3 g eiwit, 1 g vet)
 • Nog steeds volgens de TRAINING (2 maal per dag) 250 ml eiwitkoolhydraat Shake
  290 kcal (50 g koolhydraten, 20 g eiwit, 0 g vet)
 • LUNCH
  150 g starters, 100 gram pasta met Bolognese saus
  690 kcal (73 g koolhydraten, 30 g eiwit, 24 g vet)
 • VOOR DE MIDDAG TRAINING
  1 stuk wrongel taarten, 1 latte macchiato
  500 kcal (55 g KH, 23 g eiwit, 18 g vet)
 • DINER
  2 sneetjes volkorenbrood, 4 plakken ham,
  2 Wiener, 2 tomaten, paprika 1
  900 kcal (42 g KH, 65 g eiwit, 62 g vet)
  Dag 3 liter water 0 kcal (0 g KH / EW / vet)

Carsten Rothenbach van St. Pauli te lijden onder gebrek aan voedingsstoffen en begeerten. Steffen Deibler, één van de snelste zwemmers in Duitsland, was nog sneller nadat hij zijn lichaam vetgehalte redzuzierte door eiwitrijke dieet. En nauwelijks verminderd polsstokhoogspringer Danny Ecker inname van koolhydraten, leed hij minder last van een lage bloedsuikerspiegel.

Hoe deze drie atleten moeten schakelen hun dieet, dan kunt u volgen in detail.