download of CD in de winkel kopen? Het resultaat van onze video poll spreekt voor de oude versie. we vergelijken

kosten Bij het downloaden van u betaalt meestal minder dan voor de CD (ongeveer 2 tot 5 euro / album). Voor muziekliefhebbers, zijn er speciale arrangementen: 30 dagen muziek voor ongeveer 9 euro (www.musicload.de). CD's om kunstenaars te kopen? Verkeerde aanpak: "Als legale download zien kunstenaars uiteindelijk meer van het geld dat de verkoop en de productiekosten van de CD verdwijnen"Said Christine Tantschinez van (www.audio.de).

Geheugen en duurzaamheid "Onjuiste opslag, kan een CD niet meer afspeelbaar zijn na 10 tot 15 jaar." De downloads eeuwig duren en vereisen veel minder opslagruimte - digitaal. De cd, geript 1-1, komt uit op ongeveer 600-800 megabytes, die is te downloaden, afhankelijk van de kwaliteit, met een tiende van dat.

muziek kwaliteit Punt voor de cd. Bij het downloaden van een kwaliteitsverlies optreedt door het comprimeren van de gegevens. "Met goede systemen of klassieke muziek en jazz, waar grote volume verschillen bestaan, hoor je de"Zegt de expert.

abonnementsopties CD's in winkels of via het internet. Digitale muziek download sites zoals iTunes, Napster of Musicload. Let op: alleen muziek te kopen zonder DRM (Digital Rights Management). Tantschinez: "Deze software beperkt het aantal kopieën en kan niet gespeeld worden door alle spelers."

persoonlijke waarde De sentimentele waarde van een CD kan een download niet te vervangen. Als een collectible ze doet geweldig in de CD-rek. Niet vergeten: De vaak fraai vormgegeven boekje met achtergrond info, foto's en teksten - een duidelijk punt voor de CD.

meer overDe beste muziek voor uw workout
De beste muziek voor uw workout

Muziek tijdens het sporten is een top motivatie booster. Suggesties iedereen? We missen een workout afspeellijst met ...

Party Songs: Deze tracks alle tekenen op de dansvloer
De beste party songs

Van Men's Health bepaald op diverse redactionele partijen in de live-test. Deze sporen trekken allemaal op de dansvloer. ...

ontdek muzikale smaak van andere steden
Musical Kaart toont muzieksmaak wereld
maken streaming services: onbeperkt muziek overal's möglich
Muziek streaming diensten in de test
Hoe krijg ik mezelf in workout stemming?
Hoe krijg ik mezelf in workout stemming?