Björn Krause (38) uit Hamburg, sinds oktober 2015 de tekst Chef van BARBARA, terwijl part-time. Hij is getrouwd en vader van dochter Ava (1 ½). Zijn model: Een 30-urige werkweek (75 -% - punt)

Welke redenen zeker om te kiezen voor part-time?

Ik wil zo aanwezig als mogelijk is in het leven van mijn dochter te zijn. Het is belangrijk dat ik zie Ava niet alleen in het weekend - maar dat zou het geval zijn wanneer ik full-time werken. Bovendien, mijn vrouw had te bieden op deze manier de mogelijkheid van hun werkgever een aantrekkelijker part-time model. Een goed compromis, dat we allemaal iets hebben.

Hoe uw kind profiteert van het feit dat je werkt part-time? (Hoe beoordeelt u de tijd met elkaar vinden?)
Ik denk dat het voor de kinderen, de invloed van beide ouders is even belangrijk. Ik breng tijd met Ava anders dan mijn vrouw doet. We hebben bijvoorbeeld meer onzin samen: Ik gooi ze in de lucht, laat ze draaien in de kar kringen, we gymnastiek te doen rond op de bank en het spelen vangst. Mijn vrouw blijft soms zijn het hart. Maar de middag met Ava zijn slechts haar en mij. Net zoals mijn vrouw heeft haar tijd met haar - om de tijd komt in het weekend, besteden we een trio. 

Waren (of zijn) er moeilijkheden bij de uitvoering?
Ja, dat deed ik. Wanneer Ava ziek is, wat er net in eerste instantie gebeurde in de Kita heel vaak, we hebben een probleem. Wie van ons thuis te blijven? Je grootouders leven niet in Hamburg, kan helpen alleen in absolute noodgevallen. Hoe dan ook wij voelen beiden schuldig tegenover onze werkgevers als we om thuis te blijven.

Let op het verschil in het dagelijks leven?
Bij ons wordt elke dag geklokt door middel van, dit omvat, bijvoorbeeld, die onze dochter zal brengen naar de opvang en picks. Aangezien veel mensen betrokken zijn, wij als een paar, de crèche, de werkgever. Het plan benadrukt me een of andere manier. De part-time heeft uiteraard invloed op de baan van waaruit halve werkdag rond zeer snel. Het is een efficiënte planning belangrijk, zodat alles wordt opgepikt. De vrije tijd met kinderen is anders dan zonder - het is ook werken. Op dagen dat ik in het kantoor en vervolgens Ava zorg, ik ben juist vaak gedaan in de avond.

Hoe heb je omgeving reageren? (Werkgevers, collega's, vrienden)
Positief. Ik kreeg een baan aangeboden en de nieuwe werkgever wil voldaan aan mijn verzoek om part-time. De mensen om me heen vinden het allemaal geweldig eigenlijk dat ik werk part-time om daar meer voor mijn familie.

Hebt u zich zorgen maakt over hun eigen carrière gehad?
Ja, ik was bezorgd. En ik heb ook nog steeds. Ik geloof dat part-time is het moeilijker om op te stijgen. Hoe hoger, hoe kleiner de kans. In bepaalde posities, het is zeker onmogelijk is om in deeltijd te werken.