Kleurrijke Macht bands moeten Kollege Thomas maken round fitter. Lezen en te zien in de video, of het werkte de

Phew! Het is nooit beviel me zo moeilijk om de ene voet voor de andere zetten. Alles staat in brand, elke stap doet pijn, mijn hele lichaam wordt bekrachtigd. De reden hiervoor iets andere rit de drie elastieken omspannen mijn voet, knie en pols. Spreken van - nou ja, ik ben benieuwd: Wat heb ik ooit laat me tijdens de training met de Power bands?

Pretty krappe plek
"Dit is waarschijnlijk de kleinste sportschool in de wereld", zei coach Niko Schmitz. Maar dat betekent dat de man niet de Zanshin Dojo in Hamburg, waar we trainen, maar vijf gekleurde elastiekjes in zijn hand: 3 korte, één in geel (eenvoudig), groen (gemiddeld) en blauw (moeilijk), plus twee lange, de anders weerstaan. "Of training van het uithoudingsvermogen, coördinatie, Schnelligkeits- of krachttraining, power bands zijn geschikt voor verschillende doelstellingen training", zegt de coach (www.valeo-studio.de). Mijn persoonlijke doelen voor vandaag: zweten, veel plezier - en trek een knapperige hele lichaam eenheid aan het einde.

Fitter door ketenen
Na ongeveer 10 minuten bereikte ik de eerste doel, omdat de training met deze bands rond meer dan ik dacht rits. zie de oefeningen op het eerste gezicht niet eens van die harde. Maar dat ik altijd moet werken tegen de spanning van de banden, maakt het helemaal vermoeiend. Ik dus opnieuw aan het begin van deze tekst zou zijn. De uitdaging voor de toekomst. Klinkt belachelijk eenvoudig? True, maar wel een band bij de hand, knie en enkel dat is mega moeilijk - maar ergens mega leuk, want als squat, staan ​​schaal, Sprint of klassiekers zoals biceps krullen en triceps extensions: Tapes katapulteren elke oefening naar het volgende niveau. Alles is veel intenser en leuker. Al met al, een echt cool nummer!

Eindspurt met uitbreidingsmogelijkheden
Na minder dan 45 minuten Niko kondigt de eindsprint om een ​​korte cirkel. Net als nu, nog meer? Ik kruip maar nu al op het tandvlees! Maar het maakt niet uit - nu is het vechten! Van mijn collega's om me heen en niemand gooit handdoek in de ring. Weer drie oefeningen gedurende 1 minuut elke lading alleen korte pauzes, waarvan 2 passeert. De pony, brengt mij bij mijn grenzen. Conclusie: De training is zeer gevarieerd, gaat het naar de pomp en noemt me bij de coördinatie als niet-positieve en uithoudingsvermogen technisch. Het is precies de verhoopte knapperig whole-body workout. En om normaal te lopen voelt na zooo makkelijk te ...

Oefening 1 met Power Bands
Oefening 1 met Power Bands
© Christine Liebold

Twee top oefeningen met Power Bands

Oefening 1:
A.
Voeten iets breder dan schouderbreedte. Ze staan ​​in lange stroomkabel gordel, de bovenzijde met beide handen van onder de riem. knielen en zet de band onder spanning.

B.  Lijn jezelf met je rug recht omhoog, het uitbreiden van je armen omhoog. hou het kort, terug naar de startpositie.

Oefening 2 met Power Bands
Oefening 2 met Power Bands

© Christine Liebold

Oefening 2:
A. Plaats de korte groene band rond de voet, de blauwe rond het kniegewricht. De gele grijper met je handen, duimen uit. gaan op hun knieën. Alle banden onder spanning.

B. draai knie naar binnen en terug. Draag altijd spanning.

Training met Power Bands in Test
Macht bands fungeren als extra weerstand te veel oefeningen

© Christine Liebold

Vermogen bands: Behalve randje dankzij band
Dus de training gaat met kracht bands:
De vijf elastieken dienen als extra weerstand tegen veel oefeningen. Elke eenheid heeft een vaste volgorde, zodat het gehele lichaam wordt getraind: opwarming, plyometrics, veerkracht, sterkte cirkel.

zo langtraining met kracht bands: Een sessie duurt 45 tot 60 minuten; Aanbeveling: als een aanvulling op de sport-quota 1 keer, als de enige sport drie keer per week.

Zo kosttraining met kracht bands: De cursussen in licentie studio's zijn inbegrepen in de contributie. Macht bands voor het huis kost ongeveer 35 euro (www.letsbands.com).

Fun ★ ★ ★ ★ ★    
Spieren ★ ★ ★ ✩ ✩
Coördinatie ★ ★ ★ ★ ✩    
Endurance ★ ★ ★ ★ ✩